Kodėl buvo bandytas nuslėpti girto vairuotojo padarytas eismo įvykis?

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

„Rugsėjo 22 d. apie 18 val. 40 min. Širvintų r., Širvintose, Plento ir Musninkų g. sankryžoje, neblaivus (1,95 prom.) vyras (gimęs 1991 m.) vairavo automobilį „Renault Megane“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 2811 str. 1 d.? Tokia informacija paskelbta Policijos įvykių suvestinėje. Lyg ir viskas gerai, sulaikė neblaivų, paskelbė, bet…

Staiga respublikinėje spaudoje pasirodo informacija, kad tuo pačiu metu, toje pačioje vietoje įvyko eismo įvykis.

Skambiname į Širvintų rajono Policijos komisariatą. Visi telefonų numeriai nebylūs – niekas neatsiliepia. Skambiname bendruoju informacijos numeriu ir netrukus mus sujungia su Širvintų rajono Policijos komisariato viršininku. Išgirdęs prašymą atsakyti, ar šie aukščiau minėti du įvykiai yra susiję, viršininkas keičia toną: „Informaciją gausite trečiadienį; ne, šiandien nesakysiu; vyksta ikiteisminis tyrimas“. Informuoju viršininką, kad skųsimės viršenybei. Juk niekas jo neprašė ikiteisminio įvykio detalių, tačiau faktą konstatuoti jis privalėjo.

Dar kartą renku bendrąjį policijos numerį informacijai. Komunikacijos skyrius nemato problemos suteikti informaciją apie eismo įvykio faktą: „Pirminė informacija gauta 18.40 val., į pievą nuo kelio nuvažiavo automobilis Renault Megane, nukentėjo vienas vyras, galimai 28 metų. Jam praskelta galva. Pranešė pravažiuojantis, kuris sustojo. Pranešta VPK (policija) IR GMP (greitoji). Vairuotojas, gimęs 1991 m, būdamas neblaivus (girtumas 1,95), nesuvaldė automobilio, atsitrenkė į kelio ženklus ir apvirto. Apgadintas automobilis, kelio ženklai. Vairuotojas medikų pagalbos atsisakė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.“

Informaciją gavome, paskelbti galime, tačiau kyla daug klausimų, kurių vienas svarbiausių: Kodėl naujasis Širvintų rajono Policijos komisariato viršininkas  slepia paprasčiausią eismo įvykį? Ar tai reiškia, kad girtiems vairuotojams mūsų rajone daromos nuolaidos? Norėtųsi sulaukti atsakymų į šiuos klausimus, nes nuo to priklauso mūsų visų saugumas.

P.S. Už nuotraukas dėkojame mūsų jaunajam skaitytojui, kuris nenorėjo tapti žinomas, ir Virginijui Sarpauskui.

PAGRINDINĖ PASTABA. Parengę straipsnį gavome Širvintų RPK informaciją spaudai, rajono vadovams, kunigams, siunčiamą kiekvieną trečiadienį 9jos ištrauką rasite tarp nuotraukų). Čia taip pat rašoma tik apie neblaivų vairuotoją ir net neužsimenama apie eismo įvykį. Ar Jums nesustiprėtų įtarimai, kad kažkas bandomas išsukti? Tai aiškinsimės artimiausiu metu kalbindami generalinį komisarą.