“Bočiai” paminėjo pagyvenusių žmonių dieną

 

Kaip ir kasmet, Širvintų rajono “Bočių” draugija susirinko kartu paminėti pagyvenusių žmonių dieną.

Susirinkusiuosius pasveikino laikinai einanti “Bočių” bendrijos pirmininko pareigas Regina Ambrazienė:

Gerbiami senjorai,

       Ši diena mums visiems yra atmintina, nes 1990 gruodio 14 d. Jungtinių tautų organizacjos Generalinė asamblėja  paskelbė spalio 1-ąja Tarptautine pagyvenusių žmonių diena. Dar 1982 m. Vienoje buvo patvirtinta tarptautinio senėjimo problemų sprendimo programa, o 1991 m. Generalinė asamblėja patvirtino rezoliuciją, kurioje išdėstytas požiūris  ir į senatvės problemas ir nuostatai, kurių patariama laikytis visoms šalims.

Šią dieną skatinama atkreipti dėmesį į senėjimo problemas, pagyvenusių žmonių gyvenimo sąlygas, ugdyti jaunų žmonių pagarbą senyvo amžiaus žmonėmis.

Gyvenimo tėkmė mus visus neša į ramų, dosnų ir išmintingą brandos  užutėkį. Taip jau lemta, kad jaunas žmogus negali išlikti, tačiau prabėgę metai apdovanoja kitkuo -gyvenimiška patirtimi, nuveiktų darbų vaisiais, pasiekimų džiaugsmu. Kiekvienas  savaip džiaugiamės savųjų dešmtmečių derliumi.

Kad esate aktyvūs ir veiklūs, liudija jūsų neišsenkančios idėjos, energija, optimizmas, nuolatinis prasmingų darbų siekis, iniciatyvos.

Šiandien nuoširdžiai linkiu jums brangiausio turto – sveikatos, artimų žmonių meilės ir dėmesio, jaunatviško aktyvumo dalyvaujantt visuomeniniame gyvenime. Jauskitės jauni, būkit laimingi, reikalingi ir suprasti. Su švente, mielieji !

Plojimais buvo sutikti l.e. „Bočių“ pirmininkės Reginos Ambrazienės sveikinimo  pagyvenusių žmonių švenčių proga žodžiai. Nurimus plojimams pirmininkė visiems priminė: „Nors bažnyčioje meldėmės už mirusius, išėjusius iš mūsų tarpo, tačiau dabar kviečiu  juos dar kartą prisiminti ir pagerbti tylos minute“.

“Bočių” informacija

Nuotrauka Valdos Patinskienės

One thought on ““Bočiai” paminėjo pagyvenusių žmonių dieną

  • 2019-10-07 at 07:30
    Permalink

    Bočiai šaunuoliai

Comments are closed.