Opozicija protestavo išeidama iš posėdžių salės (VIDEO)

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

Tarybos opozicijos paskirtis – stebėti, kontroliuoti oponentus (valdančiąją daugumą) ir prireikus jiems prieštarauti. Tie, ką piktina tokia opozicijos veikla, turėtų prisiminti ankstesnių kadencijų Tarybas, kai merė ir jos komanda buvo opozicijoje. Jie darė lygiai tą patį ir pakankamai triukšmingai.

Posėdžio pradžioje opozicijos lyderis Vytas Šimonėlis pasiūlė 14 klausimo “Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos Etikos komisijos veiklos nuostatų patvirtinimo”  nesvarstyti, kol nėra išrinktas Etikos komisijos pirmininkas. Jis priminė, kad toks pasiūlymas teiktas ir komitetų posėdžio metu. Tačiau nei siūlymas komitetuose, nei Tarybos posėdyje nebuvo išgirstas. Čia derėtų pastbėti, kad kitų komitetų pirmininkai išrinkti, tačiau niekas neskuba jų veiklos tvarkų koreguoti. Šis faktas dar labiau skatina abejoti tokiu skubotumu.

Merei Ž.Pinskuvienei nereagavus į siūlymą ir klausimo neatidėjus iki Etikos komisijos pirmininko išrinkimo, opozicijai neliko nieko kito, kaip kultūringai, tačiau griežtai parodyti, jog nepritaria tokiam nesiskaitymui. Pirmasis atsistojo Vytas Šimonėlis ir pasakęs, kad nedalyvaus šio klausimo svarstyme, išėjo iš posėdžių salės, juo pasekė visa opozicija: Virginijus Sarpauskas, Vidmantas Mateika, Anna Kuznecovienė, Alytė Skeberienė ir Alfredas Astikas.

Kaip buvo balsuojama šiuo klausimu jau rašėme čia

Derėtų prisiminti, kad opozicija tokiam drastiškam prieštaravimui ryžtasi labai retai. Praėjusioje kadencijoje buvo gal tik vienas toks atvejis.

3 thoughts on “Opozicija protestavo išeidama iš posėdžių salės (VIDEO)

  • 2019-10-10 at 05:55
    Permalink

    Apgailėtina.

  • 2019-10-09 at 22:06
    Permalink

    Mažvaikiai, o ne politikai.

  • 2019-10-07 at 07:31
    Permalink

    Pagarba už vieningumą

Comments are closed.