Dažni atvejai, kai pačioje vietos savivaldoje gimsta „drakonas“

Saulius Nefas. Kaune savivalda ar savi valdo?

/ Pirminis šaltinis DELFI /

/ Prof. dr. Saulius Nefas, Mykolo Romerio universitetas /

Demokratinėje visuomenėje viena iš vertybių yra nuomonių įvairovė. Bet ji nėra beribė, ypač tada, jei kieno nors teisės uzurpuojamos ar pažeidžiamos. Taigi, kartais reikia pasakyti – taip elgtis negalima!

Toks pasakymas yra išraiška kitos demokratijos vertybės, t. y. demokratijos gynimo. Abi vertybės reiškiasi ir vietos savivaldoje. Žinome, kad vietos savivaldą reikia ginti nuo centrinės valdžios noro uzurpuoti vietos savivaldos ir piliečių teises, bet dažni atvejai, kai pačioje vietos savivaldoje gimsta „drakonas“, kuris iš vidaus bando naikinti savivaldą.

Argi ne „drakoniškai“ elgiasi mūsų išrinkti merai ar savivaldybių tarybų nariai menkindami savivaldybių tarybų vaidmenį ar tariamai atstovaudami gyventojams, bet su jais nesitardami? Deja, taip stiprėja merų vienvaldystė ir kai kur jie visai pagrįstai vadinami „kunigaikštukais“ (tiesa, vienas meras pats save pavadino caru). Kartais tai net patinka rinkėjams, bet šiuolaikinėje demokratinėje savivaldoje vadovai turi elgtis visai kitaip.

VISAS STRAIPSNIS ČIA: https://www.delfi.lt/news/ringas/politics/saulius-nefas-kaune-savivalda-ar-savi-valdo.d?id=82459611

One thought on “Dažni atvejai, kai pačioje vietos savivaldoje gimsta „drakonas“

  • 2019-10-17 at 13:02
    Permalink

    Argi ne „drakoniškai“ elgiasi mūsų išrinkti merai ar savivaldybių tarybų nariai menkindami savivaldybių tarybų vaidmenį ar tariamai atstovaudami gyventojams, bet su jais nesitardami?

Comments are closed.