Lietuvos socialdemokračių moterų sąjungos išplėstinis Tarybos posėdis

       Š.m. lapkričio 09 dieną iš visos Lietuvos socialdemokratės moterys susirinko į nuostabiai gražią vietą Raudondvario dvarą, Kauno rajone.

      Susirinkusius svečius pasveikino šeimininkas Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Šmaikštaudamas sakė, kur vyrai ten vyksta karai arba priešlaikiniai rinkimai, bet kur yra daug moterų įsivyrauja taika.
      LSDMS pirmininkė Orinta Leiputė tardama sveikinimo žodį pasidžiaugė, kad atvyko daug svečių. Respublikos Seimo narė Raminta Popovienė, Lietuvos Respublikos Seimo narė Dovilė Šakalienė, LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas, EP narys Juozas Olekas, Lietuvos Respublikos Seimo narys, LSDP frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas
       Darbotvarkėje buvo pateikta daug klausimų. LSDMS pirmininkė Orinta Leiputė supažindino dėl pasirengimo 2020 m. Seimo rinkimams.
  Seimo narė Raminta Popovienė papasakojo apie klausos negalią turinčių asmenų integracija ir bendradarbiavimo galimybes. Pakvietė skatinti ir bendradarbiauti su Lietuvos kurčiųjų draugija.Kęstutis Vaišnora Lietuvos kurčiųjų draugijos Prezidenta  įdomiai papasakojo kas yra kurčias žmogus, apie gestų kalba ir kurčiųjų kultūra, kartu mus įtraukdamas ir pamokydamas gestų kalbos ženklų, deja mums teko nemažai paprakaituoti, kad teisingai atspėtume ir pakartotume.
      Lietuvių gestų kalbos lektorė Lina Aginaitė (buvusi garsi krepšininkė) kalbėjo apie kurčiųjų moterų teises ir galimybes.
 LSDMS pirmininkės pavaduotoja Indrė Kižienė visas klubo moterys kvietė aktyviai dalyvauti ir prisijungti prie žygių aplink Lietuvą, kartu kviesdama jungtis ir Lietuvos kurčiųjų draugiją.
     Išgirsk nekalbantįjį, būk išgirstas negirdinčiojo, matyk ir jausk širdimi….
     Labai daug minčių kilo po šiandienos posėdžio, kuriame galėjome dar labiau suprasti ŽMOGŲ
      Ačiū Rasai Kanašonkienei už video, Indrei Kižienei už nuotraukas
 LSDMS Širvintų skyriaus klubo pirmininkė  Elvyra Ramaneckienė
https://www.youtube.com/watch?v=EZBFu0oEDlg&feature=youtu.be

2 thoughts on “Lietuvos socialdemokračių moterų sąjungos išplėstinis Tarybos posėdis

  • 2019-11-13 at 07:46
    Permalink

    esate šaunuolės ir veiklios moterys.

  • 2019-11-11 at 13:24
    Permalink

    Pirmininkei derėtų rašyti be klaidelių.

Comments are closed.