Širvintų Kalėdų eglutė kainuos 21 687 eurus

 / NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

      Nors iki Kalėdų dar pakankamai daug laiko, tačiau didieji miestai jau pradeda ruoštis šventėms ir žiniasklaidai atveria kai kurias paslaptis, kaip atrodys jų miestų eglutės, kaip bus papuošti miestai.

     Širvintos taip pat jau paskelbė kvietimą į miesto eglutės įžiebimo šventę, kurioje žadama mugė, koncertas, Kalėdų senelis ir fejerverkai. Širvintų miesto eglutės įžiebimas planuojamas lapkričio 29 d.

     Žinoma, iki šventės niekas nesužinosime, kaip atrodys eglutė, kaip bus papuoštas miestas, kaip puošime seniūnijų centrus. Beje, iki šiol visos lėšos metamos miesto eglei, o seniūnijos sukasi, kaip išmano, dažnai naudoja ir bendruomenių surinktus pinigus.

    Viešųjų pirkimų puslapyje lapkričio 11 d. (vakar) atsirado informacija apie Kalėdinius Širvintų rajono savivaldybės pirkinius. Tiesa, dar tik du. Abiejų jų paslaugų teikimo vieta – Širvintų miesto skveras, Vilniaus g. 78 (prie skulptūros „Inta“).

   Lapkričio 4 d. pasirašyta „Eglės karkaso ir dekoratyvinių šakų nuomos pirkimo – pardvaimo sutartis“. „Karkaso aukštis turi būti ne mažesnis kaip 15 m, plotis ne mažesnis kaip 7,5 m, dekoratyvinės metalinės stilizuotos eglių šakos, kurios prisitvirtina prie pagrindinio karkaso 6 m x 2 m, metalo konstrukcija, ne mažiau kaip 28 vnt.“ – rašoma sutartyje. Sutarties kaina 11 737 eurų.

    Taip pat lapkričio 4 d. pasirašyta „Eglės meninio dekoro (girliandų) nuomos pirkimo – pardavimo sutartis“. „Turi būti eglė puošiama šviečiančia baltai LED girlianda, skirta naudoti lauke, po 4 m x 80 cm, šviečiančia baltai LED girlianda, skirta naudoti lauke, baltu arba juodu kabeliu, po 20 m, nemažiau kaip 250 vnt. Šviečiančiomis blykstėmis, ne mažiau kaip 1000 vnt. Ir užkabinta raudonais eglutės žaisliukais – burbulais, kurių skesmuo ne mažiau kaip 0,2 m, ne mažiau kaip 300 vnt.“ – parašyta sutartyje. Sutarties kaina – 9 950 eurų.

   Sudėjus du skaičius tampa aišku, kad Kalėdų eglutė šiemet kainuos 21 687 eurus. Daug tai ar mažai – sunku pasakyti. Tačiau žinant, kad savivaldybė nerado keliolikos tūkstančių eurų metams, kad daugiavaikės šeimos galėtų už vaikų maitinimą darželyje mokėti pusę kainos, jau imi dvejoti. Kas svarbiau? Augantys vaikai, kurie užaugę dirbs ir išlaikys mus – pensininkus, ar kelios dienos prabangos?

     Tikrai ne mere ir ne savivaldybė už visa tą grožį sumoka. Tiksliau – mokėsime mes – visi tie, kurių mokamais mokesčiais išlaikoma visa savivaldybė.

    Ir čia tikrai dar ne viskas. Dar bus daug įvairių čia neįskaičiuotų „smulkmenų”, kurias šiandien galime tik spėti. Tikėtina, kad bus tradiciniu tapęs balius išrinktiesiems restorane, sveikinimo atvirukų spausdinimas ir platininimas, galbūt ir kandidato į Seimą plakatai, koncertai, fejerverkai, čiuožykla, lipdukai ant langų ir daug visko. Nespėliokime, netrukus viską patys pamatysime.

   Dar kartą akcentuojame – gražiai papuoštas miestas yra gražu, net labai gražu. Tačiau… Švaistomės tokiomis pinigų sumomis, kai čia pat turime taupyti sveikatos sąskaita, kai gerokai sutrumpinome bibliotekų darbo laiką, kai žiemą nebarstome, o vasarą negreideriuojame kelių, kai šeimos nesulaukia socialinių darbuotojų, kai mūsų rajono daugiavaikės šeimos negali gauti tokių lengvatų, kurias gauna kitų rajonų daugiavaikės šeimos… Kai nerandame kelių tūkstančių eurų prailgintoms grupėms darželiuose, kai neturime už ką įrengti lifto neįgaliam penkiolikmečiui ir jis priverstas dienas leisti namuose. Sąrašą galėtume tęsti.

    Ir labai gaila, kad gražiausia, jaukiausia šventė pavirto Lietuvos merų varžybomis. Lyg gražiausia eglutė garantuotų geresnį rytojų ir pagarbą vienas kitam. Puoštis reikia, ir miestą reprezentuoti būtina, tačiau, kaip ant priešingų svarstyklių lėkščių dedi šventės grožį ir vaikų gerovę… Ką pasirinktumėte Jūs?

15 thoughts on “Širvintų Kalėdų eglutė kainuos 21 687 eurus

  • 2019-11-14 at 20:51
    Permalink

    O man gražu, kad Ukmergė puošia augančią eglutę. Ji gyva. O čia surenka vamzdelius… Juk Kalėdų simbolis – eglutė, o ne jos konstrukcija.

  • 2019-11-14 at 18:02
    Permalink

    Kada ŠK parašys apie Buinicko išteisinimą? Pasirūpinkite tuo

  • 2019-11-14 at 17:53
    Permalink

    Gerbiami komentatoriai, prašau leidinio vardu neatsakinėti į komentarus. Tokią teisę turiu tik aš.
    Ir komentatoriui, vardu “paskutiniam”: Ar rašysime, ar ne – mano reikalas. Kadangi leidinys nėra mokesčių mokėtojų išlaikomas, neprivalau straipsnių derinti su tamsta. Jeigu norite straipsnio greičiau, parašykite pats.

  • 2019-11-14 at 17:39
    Permalink

    tai sakot, nepriklausomas ir objektyvus….tai viska ir skelbkit

  • 2019-11-14 at 17:03
    Permalink

    Žinoma, kad parašysim. Bet tik po to, kai jūsų ponia savajam laikrastyje parašys apie savo pralaimėtus teismus

  • 2019-11-14 at 12:47
    Permalink

    o apie alfreda zinia parasysite ar nelabai? 🙂

  • 2019-11-13 at 22:58
    Permalink

    Nes tokių rajonų ir nėra. Visur yra lengvatos, ne tik daugiavaikėms šeimoms, bet ir krizinėse situacijose atsidūrusioms…

  • 2019-11-13 at 11:46
    Permalink

    Jooo , prasideda eglių- misių DIDYSIS METŲ KONKURSAS…Mūsų dienų tuštybė blizgesys ir skurdas…
    Straipsnio autorė teisi. Nežinau dar rajonų, kuriuose būtų atimtos lengvatos daugiavaikėms šeimoms. Va tokie dalykai ir parodo tikrąjį valdžios požiūrį į eilinį biedną žmogelį, auginantį vaikus.

  • 2019-11-12 at 20:04
    Permalink

    Vieni leidžia dešimtis, šimtus tūkstančių eurų tuštybei ir pasipuikavimui, dažniausiais ne savo pinigus, – žmonių uždirbtus. Kiti savo gyvenimą pašvenčia artimo meilei, išeinančių iš šio pasaulio globai. Jiems trūksta kartais tik kelių tūkstančių vienam ar kitam kilniam tikslui. Štai ir šiuo metu renkami pinigai pal. Mykolo Sopočkos vaikų hospisui, kai kuriems nebus lemta sulaukti ir Šventų Kalėdų.

  • 2019-11-12 at 19:13
    Permalink

    Manau, kad tai pradinė kaina. Širvintose įprasta už viską mokėti kelis kartus brangiau, negu buvo numatyta.

  • 2019-11-12 at 11:11
    Permalink

    Miško eglė vistiek gražiausia.

  • 2019-11-12 at 09:40
    Permalink

    Jūsų klausimas duoda atsakymą dabartinei situacijai- dirbama ne dėl žmonių gerovės, o pasipuikavimui. Svarbu tampa “ką parodysim”, o ne “ką gero žmonėms galim padaryti”. Bet, už ką balsavot, tai ir turit. Dabar jau galėsit sveikinimo atviruku prisidengti plikas subinėles ar jį po eglute padėti vaikams vietoj dovanų.

  • 2019-11-12 at 08:44
    Permalink

    Perfrazuoju autoriaus klausimą. Ką renkatės- metus sotų vaiką ar galimybę pasipuikuoti?

  • 2019-11-12 at 08:32
    Permalink

    Neabejotinai svarbu Šventų Kalėdų laikotarpiu pasipuošti ištaiginga kalėdine eglute, suorganizuoti aplink ją amatininkų turgelį, kalėdinių renginių mažiesiems ir jų tėveliams… Smagu ir tai, kad nepilnavertiškumo kompleksų kamuojamus politikus pagauna pasipuikavimo savo miesto žaliaskare kvaitulys. Tada per šalies visuomenės informavimo priemones nuvilnija tuštybės konkursas pakurstomas savivaldybių nusamdytais opusų rašytojais.

  • 2019-11-12 at 08:31
    Permalink

    Bandau įsivaizduoti. Atvažiuoja į Širvintas svečių. Ką jiems rodysit? Vaikus? Nu ne. Eglutę! Tai va.

Comments are closed.