Širvintos. Lapkričio 6-12 d. įvykių suvestinė

VILNIAUS APSKRITIES VYRIAUSIOJO POLICIJOS KOMISARIATO

ŠIRVINTŲ RAJONO POLICIJOS KOMISARIATAS

2019 M. LAPKRIČIO 6 D. – LAPKRIČIO 12 D. ĮVYKIŲ SUVESTINĖ

(parengta remiantis gauta pirmine informacija apie įvykius)

2019 m. lapkričio 6 d. – lapkričio 12 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Širvintų rajono policijos komisariate buvo pradėta ikiteisminių tyrimų – 5, iš jų: dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo – 1, dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo – 1; dėl plėšimo – 1, dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymus sveikatos sutrikdymo ir grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas – 1. Sulaikyta asmenų – 1.

Turto sunaikinimas ar sugadinimas

2019 m. spalio 31 d. Vilniaus apskr. VPK Širvintų r. PK gautas Širvintų PGT pranešimas apie tai, kad 2019 m. spalio 24 d., 1 val. 20 min. kilo gaisras Širvintų r., Pociūnų k., Tolos g. 11, gyvenamajame name. Širvintų PGT pareigūnai, kaip labiausiai tikėtiną gaisro kilimo priežastį nurodo pašalinį ugnies šaltinį, tyčinį padegimą. Į tai nurodo ir įvykio vietoje, gaisro židinyje, naudotas dujų analizatorius, kuris parodė padidėjusią degiųjų medžiagų garų koncentraciją. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d.

Nesunkus sveikatos sutrikdymas

 2019 m. lapkričio 4 d. užregistruotas E. M., gyv. Širvintose, pareiškimas, kad 2019 m. spalio 19 d. apie 23.00 val. pas pažįstamą namuose, vartojant alkoholinius gėrimus, buvo sumuštas nepažįstamo asmens. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 str. 1 d.

Plėšimas

2019 m. lapkričio 8 d. užregistruotas V. S., gyv. Širvintose, pareiškimas, kuris nurodė, kad apie 8.30 val. išgirdęs durų skambutį, atidarė buto duris. Į butą užėjo matytas vyriškis, kuris rėkdamas reikalavo pinigų, paskui nustūmė jį į kitą kambarį. Pargriovęs ant grindų, iš kišenės ištraukė mobiliojo ryšio telefoną ir iš švarko kišenės, kuris kabėjo prie spintos, ištraukė piniginę, kurioje buvo 30 eurų ir nuolaidų kortelės. Paėmęs šiuos daiktus pasišalino. V. S. dėl blogos savijautos, išvežtas į Širvintų ligoninės priėmimo skyrių, apžiūrai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 180 str. 2 d.

Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas ir grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas

  1. 2019 m. lapkričio 8 d. užregistruotas E. L. pareiškimas, kad 2019 m. lapkričio 8 d. apie 23.05 val. jam būnant savo namuose, adresu Širvintų r., Gelvonų sen., šalia gyvenamojo namo esančioje pirtyje, pas jį atėjo kaimynas R. N., gyv. Širvintų r., Gelvonų sen., kuris sukėlė konfliktą. Konflikto metu R. N. rankos kumščiu vieną kartą sudavė E. L. į krūtinę, taip jam sukeldamas fizinį skausmą, vėliau griebė už marškinėlių ir juos suplėšė. Tada paėmęs prie pirties pečiaus buvusią malką (pliauską) metė ją į E. L., tačiau nepataikė, nes E. L. pasitraukė į šalį. Viso konflikto metu R. N. grasino E. L. su juo susidoroti, o būtent jį nušauti, nušauti savo žmoną ir pats nusišauti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d. ir 145 str. 1 d.
  2. 2019 m. lapkričio 10 d. užregistruotas V. A., gyv. Širvintose pareiškimas apie tai, kad apie 19 val. jai su vaikais grįžus namo, namuose rado neblaivų sugyventinį A. K., kuris mažamečio sūnaus N. A. akivaizdoje jai ranka sudavė du kartus į veido sritį. Dėl ko V. A. patyrė fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d. A. K. sulaikytas.

Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas

  1. 2019 m. lapkričio 6 d. G. K., gyv. Širvintų r., Alionių sen., Trapelių k., vairavo dviratį Širvintų r., Alionių sen., Trapelių k. neblaivus, kai nustatytas sunkus (2,70 prom.) girtumo laipsnis. Surašytas protokolas pagal LR ANK 428 str. 8 d.
  2. 2019 m. lapkričio 9 d. E. L., gyv. Širvintų r., Širvintų k., vadeliojo arklį Širvintų r., Širvintų k. neblaivus, kai nustatytas 0,62 promilės. Surašytas protokolas pagal LR ANK 428 str. 7 d.
  3. 2019 m. lapkričio 10 d. S. S., gyv. Širvintų r., Musninkų sen., vairavo motorinį dviratį Širvintų r., Musninkų mstl.,neblaivus, kai nustatytas 1,92 promilės. Surašytas protokolas pagal LR ANK 428 str. 8 d.
  4. 2019 m. lapkričio 11 d. D. U., gyv. Širvintų r., Širvintų k., vairavo dviratį Širvintų r., Širvintų k. neblaivus, kai nustatytas 2,00 promilės. Surašytas protokolas pagal LR ANK 428 str. 8 d.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato

Širvintų rajono policijos komisariato informacija