Pilnatiška padėka merei

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

    Atėjo metas, kurio niekada nesitikėjau. Šiandien noriu nuoširdžiai padėkoti Širvintų rajono merei Živilei Pinskuvienei.

    Oi ne, neveikia manęs pilnatis. Ir diagnozės psichiatrai man jokios nenustatė. Esu sveiko proto, bent jau tiek, kad man būtų leista testamentą pasirašyti. Tad būkite ramūs. Neišprotėjau.

   Brangioji mere, (o jūs išties brangi) noriu padėkoti jums už tai, kad savo atostogų metu, galimai būdama per penkias laiko juostas nuo Lietuvos, kasdien galvojate apie mane. Aš puikiai suprantu, kad per atostogas normalūs žmonės (o jūs juk tokia) galvoja tik apie itin malonius dalykus ir labiausiai mielus žmones. Netikėta ir malonu žinoti, kad tarp tų mielų jums žmonių esu ir aš.

    Noriu taip pat padėkoti už jūsų rūpestį mano psichine sveikata ir pilnaties poveikiu jai. Miegokite ramiai, neišprotėjau, kaip galbūt kai kam norėtųsi. Nors gerai pagalvojus, negaluoti nuo pilnaties yra lengviau, nei tokioje būsenoje būti nuolat.

    Nuoširdus ačiū ir už jauno internetinio dienraščio www.krastozinios.lt reklamą jūsų facebook postuose. Reklama mums šiuo metu tikrai reikalinga. O nemokama ypatingai.

     Taip pat noriu padėkoti už puikius temų pasufleravimus. Pateikusi elementarius klausimus ir sulaukusi tokios audringos reakcijos supratau, kad kasti ir kapstyti reikia būtent čia. Ačiū. Bus įdomu paskelbti, ką prikapstysiu. Jeigu jūsų reakcijos nesulaikė ir nesusilpnino galimai penkių laiko juostų skirtumas, reiškia daug. Tai ženklas, kad pataikyta ant nuospaudos.

   Parašytas paklausimas merei asmeniškai. Išsiųstas 19.29 val. Lietuvos laiku. Taip, mačiau, kad ji atostogauja. Bet niekas nepranešė, kur. Neturiu ekstrasenso galių ir negalėjau matyti, kad ji per penkias laiko juostas nuo čia. Be to, paklausimas siųstas į darbinį el.paštą. Tad tikėtina, kad jis naudojamas tik darbe ir darbo metu. Ko supyko merė? Kad ją laiškas pasiekė naktį. Tačiau sąmoningai nutylėjo, kad ji išvykusi ir laikas skiriasi. O dalies tiesos nutylėjimas jau yra melas. Bet suprantu merę, juk taip reikia, kad jos pasekėjai įtikėtų blogąja Tuškevičiene. O gal po tokių patyčių ims ir užsičiaups. Juk prieš rinkimus gerai būtų.

      Žinote, kadaise pati pasakėte, kad be jūsų žinios Širvintų rajone ir lapas nenukrenta. Įsitikinau tuo per šias tamstos atostogas.

  Atstovei spaudai parašytas elementarus paklausimas dėl savivaldybės vadovių darbotvarkių. Vėliau paprašyta patikslinti informaciją. Ir merė įsiuto. Spėju, kad net ir atostogaudama reguliuoja, ką atsakyti. Kito paaiškinimo, kodėl paprasti klausimai (juos pridėsiu) pasiekė merę ir dar šitaip supykdė. Beje, pykti dėl mano noro pastudijuoti darbotvarkę nebuvo pagrindo. Darbo užmokestis vadovėms mokamas iš mokesčių mokėtojų lėšų, tad natūralu, kad jie turi teisę žinoti, kiek laiko vadovės skiria susitikimams su gyventojais, vizitams pas ministrus, renginių lankymui, kitiems klausimams ir atostogoms. Baigiantis metams man rūpėjo elementari statistika.

    Visas darbotvarkes (buvusias taip pat) Prezidentas skelbia viešai. Ministrų buvusios darbotvarkės irgi skelbiamos. Kuo prastesnė yra merė? Juk dar visai neseniai ji taip pat skelbdavo. Pagal tas darbotvarkes ir straipsnį rašiau „Ar ne per dažnai merė atostogauja?“ 2016-11-28 / Krašto naujienos

    Bet juk negali pripažinti, kad kažkas negerai. O gal klausimai per daug atviri ir neišeina save gražiai parodyti? Tuomet kur kas paprasčiau apšmeižti paklausėją. Suprask – tu neklausinėk, duok man ramiai gyventi ir pati ramiai gyvensi. Bent jau aš taip jūsų reakciją supratau. Tik nevykdysiu.

    Artėja rinkimai. Visi mąstantys politikai net ir priešams jau rankas spaudžia bei šypsosi. O jūs vis priešų ieškote.  Mažai turite?

   O juk kartais tas vienintelis balsas būna viską lemiantis… O kas, jeigu jis bus mano?

13 thoughts on “Pilnatiška padėka merei

  • 2019-11-24 at 10:46
    Permalink

    Kai pasiūla viršija paklausą, prekės pinga. Elementari rinkos taisyklė.

  • 2019-11-24 at 10:44
    Permalink

    Nesislapstyti po išgalvotais vardais reikia drąsos ir tvirto stuburo. Net ne visi politikai tai turi.

  • 2019-11-22 at 07:14
    Permalink

    Neringa. “Kuo prastesnė yra merė?” Ne, ji neprastesnė, tai Prezidentas ir ministrai prastesni, todėl ir skelbia darbotvarkes. Merei negalima uždavinėti klausimų, tai ji uždavinėja. Ir uždavinėja, pasikvietusi pas save, gerai pasiruošusi, ir pasiruošusi dokumentus, kuriuos reikia “Tuoj pat pasirašyti”, arba… Kaip sakoma, kalk geležį, kol karšta. Arba “Kalk pavaldiniui ant karštųjų”.

  • 2019-11-21 at 20:20
    Permalink

    Ir iš kur tas brangiosios mierės pigumas? Viskas joje pigu, ir mintys, ir žodžiai, ir elgesys. Ir jos renginių turinys pigus, ir eglutės grožis pigus. Ir jos dovanų maišeliai pigūs. Ir kiekvienas, prisilietęs prie maišelio atpinga. Vyksta visuomenės infliacija, tiksliau pigūs rinkėjai išsirenka sau pigieną.

  • 2019-11-21 at 18:29
    Permalink

    Seniau meras atostogų eidavo tarybos sprendimu. O dabar eina, kada nori.

  • 2019-11-21 at 18:27
    Permalink

    Šiaip jau Savivaldybės valdžios moterų darbdavys yra Savivaldybės taryba, bet darbdavys nieko apie tai nežino. Atostogauja kiek nori ir kada užsimano.

  • 2019-11-21 at 17:24
    Permalink

    ” Brangioji mere, (o jūs išties brangi)”… Kaip taikliai, tiesiog 10 balų! Tik gaila, kad daugumai širvintiškių tas brangumas – nė motais, nes vėl bus “gražiausia eglė, blizgiausi blizgučiai, minių minios turistų” ir susižavėjimo pilni padėkavojimai “brangiausiajai merei…” O kad kokios daugiavaikės šeimos vaikai liks be kalėdinių dovanų – viešai nematoma smulkmenėlė.

  • 2019-11-21 at 15:19
    Permalink

    Kažkas užaugo nuo spadviliškio iki amerikos

  • 2019-11-21 at 09:04
    Permalink

    Be įžeidimų, subtiliom frazėm. Šaunuolė!

  • 2019-11-21 at 08:53
    Permalink

    Jūs tik mokesčius mokėkit, o kur jie naudojami, ne jūsų reikalas

  • 2019-11-21 at 08:49
    Permalink

    Tai kad viesoa yra darbotvarkes ir viskas skelbiama visada galima paziureti kada ka veikia

  • 2019-11-21 at 08:05
    Permalink

    Neringa klausia tai, kas yra ir turi būti vieša. Kodėl tokia reakcija, galimai ir taip aišku. Visur kontrolė. Šventinis laikotarpis yra, tačiau yra darbai, už kuriuos mokomi mokesčių mokėtojų pinigai. Privalu pagal įstatymą informuoti.

  • 2019-11-21 at 07:16
    Permalink

    Ponia Neringa, ko jūs prisikabinot prie mūsų brangiausios merės? Juk laukia sunkus šventinis laikotarpis, kuris iš pačios geriausios merės pareikalaus daug darbo. Ir eglutės įžiebimas, ir dar daug daug darbo…. Tai kodėl nepailsėjus?

Comments are closed.