Kaip išsirinkti tinkamą virtuvinį stalą?

Foto: Pixabay.com

    Kiekvieną dieną nemažai laiko praleidžiame tiesiog sėdėdami prie stalo. Būtent tada mes valgome, bendraujame bei skaitome naujienas. Vis dėlto, praleidžiant prie stalo tiek daug laiko, ganėtinai svarbu yra pasirūpinti, kad tas laikas būtų patogus, o pats stalas netrukdytų kol jis nėra naudojamas. Lietuvoje valgomasis retai yra įrengiamas atskirame kambaryje ir stalas yra pastatomas virtuvėje. Tad norime apibendrinti, kokie virtuviniai stalai populiariausi ir kokie tinkamiausi jums.

Būkite atsargūs sekdami tendencijas

     Pripažinkime, kad kai kurios dizaino tendencijos gali būti beprotiškai nepraktiškos ir, deja, labai patrauklios. Pirkėjai neretai pasirenka stalus, kurie tuo momentu yra „ant bangos“, sumoka už juos sąlyginai didelius pinigus ir jau netgi po kelių mėnesių supranta, kad tai nėra tai, ko jiems reikia.

     Įvertinkite savo galimybes ir poreikius, nuspręskite, kokios spalvos, formos jums reikia, ir tik tada galite domėtis tendencijomis.

Daugiau dėmesio skirkite matmenims

    Didelė dalis pirkėjų, parsivežę naująjį stalą namo ir jį pasistatę, pastebi, kad stalas galėtų būti bent šiek tiek aukštesnis, platesnis, galbūt mažesnis ir t.t. Tai nutinka tik dėl pačių pirkėjų kaltės, kadangi ieškomo stalo matmenims reikėtų skirti daugiau dėmesio.

     Matavimo rulete pamatuokite vietą, kurioje ruošiatės statyti stalą ir įsitikinkite, kad aplink stalą yra bent 55 cm vietos kėdėms. Pamatuotą vietą galite pasižymėti lipnia juosta – tai padės įsivaizduoti, kiek vietos užims stalas.

Foto: Shutterstock.com

Stalo forma turėtų sutapti su kambariu

   Trumpam pamirškime virtuvę ir grįžkime prie valgomojo. Tokiu atveju galioja taisyklė, kad stalo forma turi sutapti su kambario forma. Pavyzdžiui, pailgame kambaryje tiks tik ovalo arba stačiakampio formos stalas. Kvadrato formos kambaryje – kvadratinis arba apskritas stalas.

     Vis dėlto, jeigu stalas statomas virtuvėje, jo forma turėtų sutapti ne su visa virtuve, o su, taip sakant, „valgymo erdve“.

   Nuspręsti, koks stalas tinkamiausias jūsų virtuvėje, bus neįmanoma, jeigu savo akimis nepamatysite, kokie virtuviniai stalai yra siūlomi šiuo momentu. Tokiu atveju kviečiame apsilankyti internetinėje parduotuvėje www.senukai.lt – čia siūlomi kokybiški virtuviniai stalai ir kiti baldai internetu pigiau.

Ušsakymas ŠS Nr. 90

Reklama: kieti baldai