Susidraugauti su kompiuteriu gali kiekvienas

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

   Mokytis niekada nevėlu – byloja senolių išmintis. Šia išmintimi aktyviai naudojasi Širvintų miesto bendruomenė. Ne tik pati mokosi, bet rašo projektus ir kartu mokytis kviečia kiekvieną norintį.

   Jau antrus metus bendruomenės iniciatyva organizuojami kompiuterių kursai. Šiemet į juos susirinko ir tie, kurie dar nėra draugavę su kompiuteriu, ir tie, kurie atėjo su konkrečiais norias – išmokti dirbti viena ar kita programa.

 

     Kursus vedanti informacinių technologijų mokytoja Vilma Gudeikaitė teigia, kad tokių mokymų poreikis akivaizdus, tik ateityje bus bandoma skirstyti norinčius mokytis į skirtingo gebėjimo grupes. Ji taip pat minėjo apie tokių kursų poreikį kaimiškose vietovėse.

   Širvintų miesto bendruomenės pirmininkė Alytė Skeberienė džiaugiasi, kad susidomėjusių kursais yra daugiau, nei pajėgiama priimti. „Kompiuterių yra tiek, kiek yra, o mokytis be kompiuterio nebus naudinga“ – kalbėjo pirmininkė. Tad paklausta apie ateitį ji neatmeta galimybės, kad tokių kursų dar bus.

  Ypatingai kursais džiaugėsi keli dar nedrąsūs lankytojai, kurie būtent čia išmoko įsijungti kompiuterį ir nebijoti ieškoti. „Viena pati nebūčiau išdrįsusi to padaryti“, – džiaugėsi moteris.

    Atvykus į svečius buvo smagu matyti, kad kai kurie kursų lankytojai interneto platybėse lengvai randa internetinį dienraštį „Krašto žinios“ ir skaito jo straipsnius.

   Kad kursai vyktų sklandžiai ir lūpos nedžiūtų iš jaudulio, „Krašto žinios“ atvežė besimokantiems dovanų. Tai mūsų partnerių įsteigtas prizas – geriamas vanduo „Tyruma“.

    Na, o jei dar atsirastų norinčių mokytis, visada galima kreiptis į bendruomenės pirmininkę Alytę Skeberienę.