Kviečiame teikti kandidatus Igno Šeiniaus premijai

    Kviečiame kultūros, švietimo, ugdymo įstaigas, institucijas, įmones, visuomenines organizacijas, fizinius asmenis ir meno kolektyvus iki 2020 m. sausio 22 d. siūlyti pretendentus I. Šeiniaus premijai gauti.

     Premija yra skiriama už reikšmingiausius muzikos, dailės, choreografijos ir kitų meno sričių kūrybos darbus, etninės kultūros ir tradicijų puoselėjimą, altruistinę veiklą, už Širvintų krašto kultūros reprezentavimą Lietuvoje ir už jos ribų (leidiniais, garso ir vaizdo įrašais, publikacijomis, viešais renginiais, koncertais, televizijos laidomis, švietėjiška, kraštotyrine veikla ir kt.).

    Pretendentus siūlantys fiziniai, juridiniai asmenys ar kolektyvai privalo pateikti išsamią veiklos charakteristiką, kurioje aprašomi asmens ar kolektyvo nuveikti darbai, pažymima, už kokius nuopelnus rekomenduojama premija. Prie veiklos charakteristikos pageidautina pridėti iliustracinę medžiagą (nuotraukas, atsiliepimus spaudoje, lankstukus, garso, vaizdo įrašus ir kt.).

    Širvintų rajono savivaldybės administracija pretendentus registruoja, vadovaudamasi Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2005 m. kovo 29 d. sprendimo Nr. 76 „Dėl Igno Šeiniaus premijos steigimo“ patvirtintų Igno Šeiniaus premijos skyrimo nuostatų 5.1. papunkčiu.

   Kandidatų charakteristikas užklijuotuose vokuose su užrašu „Kandidatų Igno Šeiniaus premijai gauti vertinimo komisijai“ prašome pristatyti į Širvintų rajono savivaldybės administracijos priimamąjį (Vilniaus g. 61, Širvintos, I a.) iki 2020 metų sausio 22 d.

Širvintų rajono savivaldybės administracijos informacija

6 thoughts on “Kviečiame teikti kandidatus Igno Šeiniaus premijai

  • 2020-01-09 at 18:18
    Permalink

    Siulau apdovanoti chora: uz profesionalia aukos ir kankinio aktoryste masinese scenose atliekant kurini „Derme” bei skleidziama talenta uz rajono ribu, bet ne jo ribose

  • 2020-01-03 at 19:32
    Permalink

    Siūlau premiją skirti motociklo KTM 990 „Adventure“ (85 KW, 1 litro darbinis tūris) vairuotojui. Motociklas turi šoninius krepšius, kuriuose nesunkiai, netyčia, ir pačiam vairuotojui nežinant, sutilpo merės dovanos.
    Vairuotojas dėkingas: “Dėkoju merei Živilei Pinskuvienei ir savivaldybei už puikias mūsų rajoną reprezentuojančias dovanas, kurios stebino ne vieną mano sutiktą keliautoją. Tikiuosi taps tradicija kiekvienam keliautojui iškelti Širvintų vėliavą svečioje šalyje, kad visi matytų ir žinotų, jog mūsų Širvintos – mūsų širdyse”
    Nominacija: “Už išskleistą vėliavą ir išdalintas merės dovanas, kurios stebino ne vieną keliautoją”
    Dovanos nusipelno ir netyčiukas interneto naršytojas, kuris žinojo kur, kada, ir ko ieškoti: “Naršant internetinėse platybėse akį patraukė nuotrauka, kurioje prie motociklo stovi vyras ir rankose laiko išskleistą Širvintų miesto vėliavą. Už jo kiek akys užmato plyti žalia tundra, tolumoje dunkso tamsi kalnų virtinė, o virš jų pakibusi kiek šviesesnė debesų juosta”

    “Širvintos ir merė mūsų širdyse”

  • 2020-01-03 at 16:48
    Permalink

    Pritarciau. Ir pries apdovanojima, ir po jo nebus patyciu lavinos, kandidatu aptarinejimo iki 7 giminaiciu kartos ir ir isvis purvo pylimo,
    rasinetoju ir aprasinetoju komanda bus labai patenkinta, negi ant savo varys.

  • 2020-01-03 at 16:29
    Permalink

    Apdovanočiau Virginijų Šarpas. Už poetinius savigyros straipsnius, papildant kūrybišku komentarų rašymu pasislepiant už dviveidžio kaukės.

  • 2020-01-02 at 19:28
    Permalink

    Daug čia nusimato darbo Komisijai. Šiiiiiiitiek nusipelniusių ir pasipelniusių, tai ne baikos.

  • 2020-01-02 at 15:23
    Permalink

    Už reikšmingiausius muzikos pasiekimus: Irena Vasal. – Nr1 “Už visų įmanomų muzikos postų siekimą, pasiekimą ir būsimą suderėtą pasiekimą” Nr.2 “Už sėkmingą pritarimą pirmam rajono balsui”

    Už būsimus reikšmingiausius muzikos pasiekimus karalystės ribose. Evelina Greitė. “Už dainavimą taikant ir pataikant į toną”

    Už reikšmingiausius choreografijos pasiekimus. “JAI” “Už sėkmingą rinkimų choreografiją”. Už konkurentų išpjovimą, už partijų skyrių išdraskymą, už apygardos rinkimų komisijos pastatymą, už išrinkimo spektaklį.

    Už reikšmingiausius dailės pasiekimus. Visoms karalystės palaimintoms rūmų dailininkėms.

    Už reikšmingiausią etninės kultūros ir tradicijų puoselėjimą. Kernavės kolektyvui. “Už Indijos ir kitų svetimybių tradicijų skleidimą pirmojoje Lietuvos sostinėje.

    Už reikšmingiausią altruistinę veiklą. JAI. “Už visą rūpestį ir globą komandos nariais, už bemiegias naktis galvojant apie įsisavinimą, už kiekvieną išradingai paklotą trinkelę”

Comments are closed.