Juodiškiuose atidaryta bendruomenės namų salė (VIDEO)

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Foto ir video autorės /

   Kiekvienas svajojame apie savo namus, kur jauku, kur tavęs laukia, kur visi savi. Tačiau susitikimų vietos – namų – siekia ir bendruomenės. Juk taip smagu sueiti draugėn, kartu kažką gražaus nuveikti, pasitarti…  Apie savo kampelį ne vienerius metus svajojo ir Juodiškių bendruomenės „Vienkiemis“ nariai.

  Šalia Juodiškių dvaro stovi nedidutis medinis namukas. Kadaise čia pradinukai rašė pirmąją raidę, sudėjo pirmuosius skaičiukus. Nelikus mokyklasi kurį laiką namelis liūdėjo vienatvėje. Bet štai jame ir vėl klega linksmi balsai. Bendruomenė „Vienkiemis“ su pirmininke Ingrida Didžiokiene priešakyje čia įsirengė mažą siuvyklėlę, apie kurią jau po visą rajoną gandas sklinda. Ne viena ponia čia suknelę ar net kailinukus jau siūdinosi.

  Sieną tarp dviejų patalpų išgriovus gavosi jauki salytė. Pradžioje ji nemaža atrodė, bet kai į šventę susirinko visi norintys – paaiškėjo, kad ji sausakimša…

  Dailiai užuolaidomis papuošti langai, tokios pačios spalvos audiniu aptraukti suolai, ant kėdžių margos pagalvėlės pūpso. Jas Ingrida pasėdukais praminė. Įėjus iškart pajunti – esi  čia laukiamas.

   Šalia nedidelės baltos scenos židinyje spragsi malkos, skleisdamos šilumą ir jaukumą.

   Jaukiai susėdusius apgaubia gitaros garsai… Romantinių dainų ansamblis ,,Laikini” – I.Didžiokienė, J.Puluikienė, S.Dambrauskas ir D.Sereika dovanojo susirinkusiems pliūpsnį romantiškų dainų. Kai kurioms dainoms pagal mokytojos D.Miliukienės žodžius  muziką rašė ansamblyje dainuojanti Jurga.

   Scenoje pasirodė ir dainas dovanojo gerokai ūgtelėjęs Justinas Blažys, Vilmos Gudeikaitės ir Ingridos Didžiokienės duetas.

  Tarp dainų scenoje siautė rytietiški šokiai, kuriuos atliko Aušra Aleksandravičienė. Moterys su pavydu stebėjo grakščius judesius, vyrai reagavo audringiau – plojo, vienas net gėlių šokėjai  įteikė.

  Tiek šokėja, tiek dainininkai sulaukė prašymo pakartoti…

  Kadangi bendruomenė neseniai atidarė siuvyklėlę, pirmuosius darbus demonstravo moterys, kurios jau vilki čia sukurtus drabužius. Į sceną lipo modeliais tapusios Į.Gridziuškienė, Į.Lebionkienė, N.Gujienė, R.Džiovėnaitė, V.Gudeikaitė, Dž. Rutkauskienė.

   Ingrida nuoširdžiai džiaugėsi visais, prisidėjusiais, kad ši salė įkvėptų gyvybės oro. Padedančių būta tiek daug, kad moteris jaudinosi, ar visus paminėjo.

   Bendruomenė dėkinga seniūnui Sigitui Bankauskui, kad jis pats vežė į parduotuves, padėjo ne tik išrinkti židinukus, bet ir išderėjo jiems nuolaidą.

  Patį purviniausią darbą padarė – atlaisvino patalpas, paruošė sienos griovimui ir tvarkėsi I.Šestak, A.Gaidienė, Dž.Rutkauskienė, J.Tarleckas.

   Sieną ardė J. Tarleckas ir Į.Stončienė. Siją prie lubų tvirtino ir krosneles įrengė D.Mickonis. A.Burlingis apmūrijo sienų likučius ir aptinkavo. R.Kraniauskas suvežė reikiamas statybines medžiagas.

   Darbus padėjo organizuoti seniūnaitė J.Mackonienė.

   Suolus „aprengė“, prisiuvo pasėdukų, surišo papuošimui sodą V.Antanavičiūtė. Medžiagą užuolaidoms dovanojo V. Ir S. Mikelevičiai, plokštes scenai dovanojo P.šironas.

  Prie suaugusiųjų savanorišku darbu prisidėjo jaunimas. Dažė ir remontavo teniso stalą D.Gujis, T.Burlingis, E.Didžiokas.

   Dar ne visi darbai padaryti, bet su tokia gausa pagalbininkų jie tikrai bus įveikti. Štai jau ir lentos grindims paruoštos…

   Šventės rėmėjai D. Ir R.Galiniai, T.Paškauskas, D.Mickonis, R.Džiovėnaitė.

   Girdint tiek daug pavardžių supranti, kaip smarkiai bendruomenė norėjo savo salės. Juk tik labai norėdamas gali suburti tokį gausų būrį savanorių, kurie neatlygintinai dirbo, vietoj to, kad ilsėtųsi namuose. Darbo pakako visiems: vyrams ir moterims, suaugusiems ir jaunimui. Vieni kitus palaikydami, pasitardami jie nuveikė be galo didelį darbą, kurio vaisiais galės patys ir džiaugtis.

  Bendruomenę su neeiliniu įvykiu sveikino ir dovanų įteikė Širvintų miesto bendruomenės pirmininkė ir Tarybos narė Alytė Skeberienė, Kiauklių kaimo bendruomenės pirmininkė Asta Amankavičienė, kolektyvo „Spalgena“ atstovai. Aušra Aleksandravičienė, kuri ne tik savo šokiais papuošė šventę, bet ir konsultavo Ingridą bei atskleidė jai ne vieną siuvimo paslaptį, dovanojo gėlę teigdama, kad siuvyklėlėje trūksta gyvybės.

    Po šventės visi kartu vaišinosi čia pat keptu šašlyku, dalijosi įspūdžiais ir jau kalbėjo apie artimiausius planus.