Tarp piketavusių ūkininkų Briuselyje ir širvintiškis

/ Pagal įvairius šaltinius – N.TUŠKEVIČIENĖ /

   Šių metų vasario 20 d. rytą Briuselyje prie Vadovų Tarybos susirinko per 170 Lietuvos žemdirbių. Kartu su Latvijos ir Estijos ūkininkais jie piketavo išreikšdami nepasitenkinimą ES vykdoma žemės ūkio politika, rėmimo pagal BŽŪP paskirstymu, kuriuo ir toliau diskriminuojami Baltijos šalių žemdirbiai. Pikete dalyvavo po vieną ūkininką iš beveik kiekvieno rajono. Širvintų ūkininkų sąjungos atstovas buvo Povilas Kaušpėdas.

    Jau kitą dieną Europos Parlamento narys Bronis Ropė rašė Lietuvos žemdirbiams: „Šiandien noriu su Jumis pasidalinti ypač džiugia žinia: mūsų bendras darbas davė dar vieną apčiuopiamą rezultatą. Reaguodamas į Jūsų peticijos reikalavimus, mano inicijuotą trijų Baltijos šalių EP narių pasirašytą kreipimąsi dėl sąžiningų konkurencinių sąlygų Baltijos šalių žemdirbiams, bei palaikydamas Jus protesto akcijoje, į mūsų kreipimąsi atsakė Europos Parlamento prezidentas David Maria Sassoli. Prisegu EP Prezidento atsakymą Jūsų žiniai – tikiu, šis palaikantis laiškas įkvėps tikėti, kad tai, ką darome kartu išties turi prasmę ir jau duoda Lietuvos žemdirbiams naudingus rezultatus.

    Taip pat informuoju, kad mums pavyko pasiekti, jog Jūsų peticijos pagrindu Europos Parlamente būtų organizuojami klausymai “Kaip užtikrinti, kad su visais Europos ūkininkais būtų elgiamasi sąžiningai ir lygiai”. Klausymus kartu organizuos EP Žemės ūkio ir kaimo plėtros bei Peticijų komitetas. Jie planuojami gegužės pabaigoje – viliuosi, kad kaip ir iki šiol, aktyviai juose dalyvausite ir išsakysite savo poziciją. Informuosiu Jus apie tikslią klausymų datą ir laiką.“