Jeigu valstybėje nėra teisingumo – tai nebe valdžia, o banditų gauja

Partijos “Laisvė ir teisingumas” atstovai lankėsi Širvintose

    Trys „Laisvės ir teisingumo“ steigėjai Artūras Zuokas, Artūras Paulauskas ir Remigijus Žemaitaitis lankėsi Širvintose. Kartu su jais lankėsi ir atsakingasis sekretorius Robertas Filistinovičius. Čia jie susitiko su Širvintų rajono savivaldybės tarybos nariu Vidmantu Mateika ir partijos skyriaus pirmininku Kęstučiu Pakalniu.

REMIGIJUS ŽEMAITAITIS:

2019 metais kilo tokia idėja – politines partijas, kurias atstovauja liberaliąsias ir centro politines jėgas – sujungti į vieną. Nes Lietuvoje yra labai daug politinių partijų ir kai vyksta rinkimai, žmonėms sunku atsirinkti. Dėl šios priežasties jų balsai dažniausiai pasklinda į skirtingas grupes ir mes negalime pilnai atstovauti tų bendruomenių, kurios už mus balsuoja. Kitas dalykas, dėl ko buvome pastūmėti taip pasielgti, tai 2008 metais, kai Naujoji sąjunga (socialliberalai) gavo 29 vietas, o liberalai tuo metu gavo 32-33 vietas. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad Lietuvoje didesnė dalis Seimo narių atstovauja liberaliąsias jėgas. Pasiūlymas buvo pateiktas visom politinėm jėgom, ar jos nesutiktų vienytis į vieną partiją. Artūras Paulauskas ir Artūras Zuokas, vadovaudami vienas partijai, kitas komitetui, sutiko su siūlymu vienytis ir šiandien jau turime tokį branduolį, kur suvieniję jėgas šių metų spalio mėnesį bandysime dalyvauti rinkimuose ir pristatyti savo programines nuostatas.

Manome, kad galėsime pasiūlyti gerą sprendimą ir gerą alternatyvą tai politikai, kurios neturėtų būti šiais laikais – XXI amžiuje. / A.Paulauskas

ARTŪRAS ZUOKAS:

Ne per seniausiai pristatėme savo deklaraciją, kurioje labai aiškiai pabrėžėme, kad savo dėmesį norėtume skirti vidutinės klasės formavimui ir stiprinimui Lietuvoje. Nes šiandien stiprieji, didieji patys sugeba savimi pasirūpinti, žmonėmis, kuriems reikalinga socialinė parama, valstybė teikia vienokią ar kitokią paramą. Bet tie, kurie patys realiai dirba, šeimas išlaiko, palikti kaip ir nuošalyje. Ir labai negražu, kai aukščiausio rango politikai vadina juos „gyvulių ūkiu“. Tai yra visi, kurie dirba pagal individualią veiklą, verslo liudijimą ar pagal autorinę sutartį, ar dirba vasaros sezoninius darbus, juos kažkas šiandien nusprendžia vadinti „gyvulių ūkiu“. Mes norime atvirkščiai pasakyti, kad kaip tik šiandien žmogus turi turėti teisę pats sau susikurti darbo vietą ir būti sau darbdaviu. Todėl mes palaikome visas šias formas: tiek verslo liudijimas, tiek individuali veikla, patentas ir visa kita yra tam, kad  galėtų žmonės būti patys sau darbdaviais. Suprantame, kad jų mokestinė politika, arba mokestinė situacija turėtų būti kitokia, nei tų, kurie dirba pagal darbo sutartis ir gauna garantijas iš savo darbdavio. Mūsų tikslas – stiprinti viduriniąją klasę. Esame stiprūs miestuose, stiprūs ir rajonuose ir skiriamės nuo kitų liberalų tuo, kad savo programoje turime daug vietos skyrę tautiškumui, istorinei atminčiai. Mes puikiai suprantam, kad nepriklausomybė Lietuvoje ne šiaip sau atsirado, kažkas turėjo ją iškovoti. Ir tai buvo žmonės, kurie rizikavo, kurie priimdavo sunkius sprendimus ir šiandien paneigti jų nuopelnus, kaip tai daro kai kurios liberalų partijos Vilniuje, tai yra neteisinga ir negarbinga.

Bendrai susijungę į vieną ratą, mes turėsime daugiau rinkėjų, ruošiamės kelti vienmandatininkus praktiškai visose apygardose. Todėl esame ir čia – Širvintose. Turime stiprius skyrius ir norime, kad būtų kitokia politika ne tik Lietuvoje, bet ir Širvintose.

ARTŪRAS PAULAUSKAS:

Mūsų pavadinime yra žodis „teisingumas“ neatsitiktinai. Lietuvos žmonės, kai jų paklausia, ko labiausiai pasigenda, tai atsako – teisingumo. Ir netgi tie, kurie išvyksta, jie tai daro ne tik dėl materialinių sąlygų. Kas antras jų sako, kad ir to teisingumo negali čia Lietuvoje surasti. Mums ta sąvoka yra labai svarbi ir svarbus jos turinys, kad žmonės galėtų čia rasti teisybę, kad galėtų pasiekti savo tikslų. Aš, kaip teisininkas, kasdien susiduriu su neteisybe, su žmogaus teisių pažeidimais, su įstatymų pažeidimais. Kitą kartą gali susidaryti įspūdis, kad pažeidimų labai daug ir kad žmonės kenčia – kasdien ateina pasakodami savo istorijas. Kažkada šventas Augustinas yra pasakęs: „Jeigu valstybėje nėra teisingumo – tai nebe valdžia, o banditų gauja.“

Mes norime, kad žmonės patikėtų, jog gali būti kitaip. Ne draudimais, ne gąsdinimais, ne represijom reikia su žmonėmis kalbėtis, o kalbėtis kaip su laisvais žmonėmis, bet primenant ir pareigą. Primenant, kad su teisėm ir laisvėm egzistuoja ir pareiga. Tas pareigų ir teisių balansas mums yra labai svarbu.

  • Lankotės Širvintose. Gal jau galite įvardinti konkrečias pavardes, kas kandidatuos rinkimuose?
  • Zuokas. Kol kas atvykome, nes norime rasti arba išrinkti tą lyderį, kuris norėtų ir prisiimtų tą didžiulę atsakomybę. Aišku, kalbiname ir Vidmantą Mateiką, ir Kęstutį Pakalnį – mūsų partijos atstovus, kad mus atstovautų. Klausimas, kokia forma – ar vienmandatėje apygardoje, ar sąraše. Dabar apygardos ribos yra pasikeitusios, tad nemaža dalis rinkėjų rinks vienmandatininką seimo narį ir Širvintose, ir Molėtuose. Mes turime stiprų kandidatą Audrių Ilgevičių, kuris yra Molėtų rajono savivaldybės tarybos narys. Manome, kad galėsime pasiūlyti gerą sprendimą ir gerą alternatyvą tai politikai, kurios neturėtų būti šiais laikais – XXI amžiuje.
  • Paulauskas. Bet mes norime pakviesti visus, kurie Širvintose nori būti aktyvūs, kurie nenori, kad įsigalėtų autoritarizmo principas, o kad būtų klausomasi, diskutuojama, ieškoma bendrų sutarimų, ateiti ir dalyvauti mūsų politinėje jėgoje. Norintys prisijungti žmonės gali kreiptis į Kęstutį ir Vidmantą. Nėra sveika, kai iš 21 vietos net 15 vienose rankose.

VIDMANTAS MATEIKA:

Malonu, kad yra protingų žmonių, kurie neabejingi Lietuvai ir rajonui bei galvoja apie mus visus. Mes kiekvieną dieną susiduriam su neteisybe rajone, valstybėje, kurią ne taip lengva bus nugalėti. Ir tą tikrąją tiesą, ir politinį požiūrį, kokį transliuojate jūs dabar, yra sveikintinas dalykas. Bet rajone turime labai daug politinio požiūrio, kuris eina per  verslo prizmę. Sakykime, yra politikai, kurie kuria politinį veidą su tam tikru verslo prieskoniu. Tai yra, iš politikos daro verslą. Ir su tokiais konkurentais, aš manau, bus labai sudėtinga, nes tie asmenys darys labai dideles investicijas ir su tuo kovoti bus labai sunku. Šiandien paprastam rajono žmogui atsirinkti, kur tiesa, o kur melas, yra labai sudėtinga. Mes puikiai matome tas gražias frazes, tas iškalbas, po kuriomis neaišku, kas slepiasi. Tai aš manau, kad  bus labai sunku, bet įmanoma. Ir žmonių tikėjimas politikais galėtų pradėti augti nuo tada, kai žmonės pradės domėtis ne paviršutiniškai politika, o giliau. Tai yra – matyti to politiko idėjas, sprendimus, požiūrį, o ne skambias frazes rinkiminiu periodu.

Asmeniškai aš noriu pokyčių Širvintose, kad būtų tam tikras valdžių balansas, kad Seimo narys tikrai atstovautų širvintiškių ir molėtiškių interesams ir, kad matytų viską šiek tiek kitaip, negu dabar vyksta.  Manau, atsiras Širvintų-Molėtų r. žmogus, kuris atitiks visus mano keliamus kaip politiko reikalavimus, o aš tą kandidatą palaikysiu rinkimų dieną už ji balsuodamas.

Užsakymas ŠS Nr. 20-14

8 thoughts on “Jeigu valstybėje nėra teisingumo – tai nebe valdžia, o banditų gauja

  • 2020-03-05 at 22:01
    Permalink

    Trys muškietininkai yra, todėl jiems skubiai reikalinga patikima MILEDI….Gal tikrai Širvintose ieško?….

  • 2020-03-04 at 08:45
    Permalink

    Arba eik į politiką arba į verslą. Kada veikėjai maišo tos dalykus , gaunasi…….

  • 2020-03-04 at 08:26
    Permalink

    ŠIRVINTŲ.

  • 2020-03-03 at 22:02
    Permalink

    O kaip vadinasi rajonas, kur nėra teisingumo?

  • 2020-03-03 at 14:40
    Permalink

    O aš girdėjau, kad su trim muškietininkais Živilė eis.

  • 2020-03-02 at 14:40
    Permalink

    aciu uz gera straipsni, zinosiu uz ka nebalsuoti.

  • 2020-03-02 at 11:27
    Permalink

    Gal galėtumėte paieškoti, su kuo į seimą eis šventoji šeima? Žinosiu, už ką nebalsuoti

  • 2020-03-02 at 11:24
    Permalink

    Visi sie zmones nerandantys vietos politiniame lauke,todel iesko paguodos guosdami save,kad jie naujame darinyje bus naudingi Lietuvos zmonems.Sena dainele,nes kada esi isspirtas,labai sunku sugrizti ta pacia vieta,todel tenka kurti kazka naujo,ir vel kvailinti zmones.Paskui visus tris velkasi gana nemalonus buitinis,politinis sleifas,todel su pasitikejimu bus problema.

Comments are closed.