Tarybos posėdyje svarstyti du klausimai (VIDEO)

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Foto ir video autorės /

   Kovo 6 d. vyko Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jame dalyvavo 18 Tarybos narių. Taryba svarstė du jai pateiktus klausimus.

Širvintų krašto kovų už laisvę muziejus

     Dėl pritarimo projekto „Širvintų krašto kovų už laisvę muziejus“ įgyvendinimui. Skirti bendrojo finansavimo lėšų projektui įgyvendinti iš Širvintų rajono savivaldybės biudžeto ir / ar skolintų lėšų – ne mažiau kaip 10 procentų visų projekto išlaidų.

    Projekto įgyvendinimo metu Širvintų krašto kovų už laisvę muziejų numatoma įkurti buvusios mokyklos pastate adresu J. Šiaučiūno g. 3, Kernavė. Siekiant pritaikyti pastatą muziejaus veiklai vykdyti, būtina atlikti pastato rekonstrukciją, tvarkybos darbus, įrengti muziejines ekspozicijas. Numatoma projekto vertė – 1 416 004,40 Eur.

    Svarstant šį klausimą Alfredas Astikas išsakė nerimą dėl to, kad eilinį kartą Tarybos nariams nebuvo pateikta visa informacija ir prašė ateityje ją pateikti visą. Merė Ž.Pinskuvienė pateikė Tarybai siūlymą padidinti savivaldybės prisidėjimą prie projekto nuo 10 proc. iki 15 proc. Jos teigimu, pagal ministro sprendimą, kurio numerį ji įvardinti atsisakė, prisidėjus 15 procentų projektui bus pridėta 15-40 balų, kas gerokai padidintų šansus laimėti konkursą. Tiesa, iš kokios eilutės bus paimti papildomi pinigai, merė Tarybos neinformavo. Pabandykime paskaičiuoti. Projekto suma 1 416 004,40 Eur. 10 % yra 141 600,44 Eur, o 15 % bus 212 400,66 Eur. Skirtumas 70 800,16 Eur.

    Taryba vienbalsiai pritarė sprendimui.

Širvintų miesto turgaus įkūrimas

   Dėl pritarimo projekto „Širvintų miesto turgaus įkūrimas“ parengimui ir įgyvendinimui. Projekto įgyvendinimo metu  numatoma rengti turgavietę žemės sklypuose, esančiuose  Plento g. 27 ir Plento 29B, Širvintų mieste, už Širvintų rajono savivaldybės biudžeto ir Savivaldybės biudžeto priemonės „Verslo plėtros sąlygų gerinimas“, ir / ar skolintas lėšas.

   Svarstant šį klausimą Alfredas Astikas domėjosi, ar nebuvo svarstomos kitos alternatyvos, pavyzdžiui senojo turgaus pirkimo galimybė. Kaip į tai reagavo merė – pasižiūrėkite įraše. Vidmantas Mateika siūlė merei nesisvaidyti kaltinimais.

    Merė priminė, kad opozicija yra pateikusi prašymą susipažinti su dokumentais ir pažadėjo, kad jiems bus leista tai padaryti. Tik lieka klausimas, kaip turėtų balsuoti Tarybos nariai, kai su Taryboje svarstomo klausimo dokumentais leidžiama susipažinti jau po posėdžio? Toks balsavimas tolygus katės pirkimui maiše. Merė prasitarė, kad opozicijos nuomonė nieko nepakeistų.

      Sprendimas priimtas vienbalsiai.

   Po klausimų svarstymo, merė perskaitė kelis Vyriausybės atstovo reikalavimus ir pranešė, kad yra pakviesta į renginį Kanadoje, bet ji ten neketina vykti.

 

 

5 thoughts on “Tarybos posėdyje svarstyti du klausimai (VIDEO)

  • 2020-03-09 at 20:25
    Permalink

    Gal jau aštuoni metai kaip Kernavės miestelis mato tik šluotą. Išlūžęs gatvių asfaltas, nėra automobilių stovėjimo aikštelės, neprižiūrimas gatvių ir namų valdų apželdinimas, siaubingai atrodo buvusio kolūkio gamybinė teritorija (įdomumo dėlei pravažiuokite ir pažiūrėkite, nes ir pro ten lankytojai įvažiuoja) ir t.t. Ir kam Kernavėje mokykla, kam darželis , kam seniūnas? Kaip nepasipelnyti, juk Širvintų raj. investicinių projektų kainos vos ne dvigubai uždidintos, tik kas tą “atkatą “pasisavina, o Kernavėje jau bus ketvirtas muziejus. Tūkstančiai lankytojų ne tik iš Lietuvos, atvykę pažiūrėti istorinio paveldo kraštovaizdį mato varganą Kernavės miestelio netvarkomą infrastruktūrą.

  • 2020-03-09 at 20:08
    Permalink

    Nuo jūsų niekas nepriklauso. Nesvarbu, ką jūs pavartysit…

  • 2020-03-09 at 08:16
    Permalink

    Norėčiau sužinoti Širvintų savaivaldybės įkurtą verslą, kuris neša pelną. Vandens slidės, vaikų kambarys, kavinė??? Kiek pamenu, ten būdavo tik minusas. Laukiu ataskaitų. Juk turėtų tarybai atsiskaityti. Versle taip – neša minusą – uždaro. O kaip pasielgs mūsų taryba?

  • 2020-03-08 at 20:08
    Permalink

    Milijonas keturi šimtai tūkstančių….. , kas nustatė tokią pastato remonto ir pritaikymo kainą? Auksiniais dažais dažysime. Ir Taryba pritarė, tai kodėl gi nesinaudoti proga?

Comments are closed.