Širvintų rajone audra vertė medžius, tvoras, šiltnamius

Ugniagesiai vyko į Širvintų m. Musninkų gatvę nuo važiuojamosios dalies patraukti nuvirtusį medį. Nuotrauka Širvintų PGT.

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Praėjusios nakties audra “Laura” Lietuvoje pridarė daug žalos. Pasidomėjome, kokia ši naktis buvo Širvintų rajone. Apie tai “Krašto žinioms” papasakojo Širvintų rajono Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorė Giedrė Gulbinavičienė.

   Pasak pareigūnės, Rajone sulaukta kvietimų tik dėl išverstų medžių, kurie trukdė eismui. Tokie kvietimai viso buvo penki. (Iš vieno jų pridedame nuotrauką). Medžių patraukti nuo važiuojamosios dalies ugniagesiai vyko: Širvintose Musninkų g., Zibalų seniūnijos Šešuolėlių 1 k., Širvintų seniūnijos Černiškių k., Čiobiškio seniūnijos Čiobiškio k., ir Liukonių k.  Daugiau pranešimų nebūta. Taip pat negauta pranešimų ir dėl gyventojų nekilnojamo turto apgadinimo.

Kiaukliuose išvertė tvorą

Skaitytojai pasakojo, kad Kiaukliuose vėtra nunešė naujai pastatytą šiltnamį ir jį sudaužė. Pasakojama, kad nežinia, kiek šiltnamis būtų buvęs nuneštas, jei ne šalia augusios eglės.

   Kiaukliuose taip pat išversta gyventojų tvora (dėkojame skaitytojai už nuotraukas).

   Jei ir jūs tapote vėtros padarinių liudytojais, lauksime informacijos ir nuotraukų.

***

   Šią naktį Lietuvą nusiaubusi audra „Laura“ pretenduoja būti viena didžiausių pastarųjų metų audrų – vien per tris pirmąsias penktadienio darbo valandas, iki 11 val. ryto, didžiausios draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas“ klientai skambučių centro telefonu pranešė apie 540 žalų, internetu registravo dar 230 žalų. Šioms žalos atlyginti jau rezervuota beveik 320 tūkstančių eurų.