Ar skalbti savo mundurą svarbiau nei sakyti tiesą?

Širvintų rajono savivaldybės tarybos narė Alytė Skeberienė

/ Alytė Skeberienė, Tarybos narė /

   Labai keistai nuskambėjo Širvintų administracijos direktorės Ingridos Baltušytės – Četrauskienės klausimas viešoje erdvėje, tiksliau jos FB paskyroje. „Ko siekia opozicijos tarybos nariai Alytė Skeberienė ir Virginijus Sarpauskas meluodami televizijai?“

   Tiems, kas nematė LNK žinių noriu pranešti, kad šiandien gavau skambutį. Skambinančioji prisistatė žurnaliste A. Ionoviene ir paprašė pakomentuoti mano, kaip tarybos narės, požiūrį į jos turimą informaciją, kad administracijos direktorė Ingrida Baltušytė – Četrauskienė sugrįžusi iš atostogų Egipte nesikarantinavo, o toliau ėjo į darbą. Žurnalistė paminėjo, kad informaciją apie atostogas Egipte žurnalistei patvirtino pati Ingrida Baltušytė – Četrauskienė.

   Koks mano požiūris? Ar dar gali kilti klausimų? Žinoma, kad man rūpi susidariusi padėtis pasaulyje, Lietuvoje ir Širvintų rajone. Ir ta žinia, kad vis labiau išsiplečia užkratą registruojančių šalių geografija ir beveik nelieka tokių šalių, iš kur nebūtų atvykę mūsų piliečiai ar turistai ir iš kur nebūtų atsivežtas užkratas, tikrai verčia dar labiau suklusti. Jau visiems tampa aišku, kad karantinas tampa labai svarbia priemone ir raginimas mažiau judėti ir mažiau kontaktuoti tampa labai svarbiu. Seku informaciją ir stengiuosi ne tik vykdyti visus nurodymus, bet ir kitus raginu tai daryti. Man rūpi ne tik mano, bet ir aplinkinių gerovė, todėl atsisakiau savo atostogų ir neišvykau į užsienius nei šiltesnės saulės įdegiui, nei skaidresnių vandenų  kūnui ieškoti. Taip pat teko sustabdyti ir mano darbus turizmo srityje, nors tai ir stipriai atsiliepia mano verslui.

   Kaip pati Ingrida rašo, Egiptas į rizikos šalių sąrašą buvo įtrauktas kovo 13 d. Ši informacija nesutrukdė Ingridai Baltušytei – Četrauskienei kovo 14 d. eiti į darbą. Jau kovo 14 d. rytą savivaldybės FB paskyroje buvo patalpinta informacija ir apie rizikos šalis, ir apie izoliavimosi pareigas. „Saviizoliacija – svarbiausia priemonė, padėsianti išvengti koronaviruso plitimo. Žmonės grįžę iš koronaviruso (COVID-19) paveiktų teritorijų……..privalo laikytis šių izoliavimosi pareigų: likti namuose, nesilankyti jokiose viešose vietose, t. y. neiti į mokyklas, darželius, darbą…..“ – buvo skelbiama paskyroje. Po poros valandų atsiranda dar vienas įrašas, skelbiantis „Jeigu grįžote iš………Egipto, prašome 14 d. nuo paskutinės buvimo minėtose šalyse dienos likti namuose……“. Bet, matyt, kaip visada, tai neliečia „pačių pačiausių“. Vieną sakom, kitą darom. Arba „mums galima tai, ko negalima kitiems“. Todėl toliau dirbama, galbūt net rizikuojama kitų sveikata ir dienos pabaigoje atsiranda įrašas apie tai, kad administracijos direktorė tą dieną sušaukė komisijos posėdį. Suprantu, kad padėtis ekstremali, bet gyvename technologijų amžiuje. Internetą turime kiekvienas ir dirbti nuotoliniu būdu ar įsijungti konferencinį ryšį moka jau net pradinukas. Ar tikrai verta rizikuoti žmonių sveikata vis deklaruojant, kad ja taip rūpinamasi? Todėl ir išsakiau savo požiūrį, kad tokias rizikas vertinu kaip neatsakingą poelgį. Esu tikra, kad vadovai turi laikytis ne tik visiems keliamų reikalavimų, bet ir savo elgesiu rodyti pavyzdį gyventojams.

   Net ir esant tokiai įtemptai situacijai pasistengta sumenkinti opoziciją. Jau pats klausimas kaip skamba? „Ko siekia opozicijos tarybos nariai Alytė Skeberienė ir Virginijus Sarpauskas meluodami televizijai?“ Primenu, kad melas – tai klaidingo teiginio deklaravimas, netiesos sakymas. Atraskite mano atsakyme į žurnalistės klausimą nors vieną sakinį, kurį galite traktuoti kaip melą. Ar išsakytas mano komentaras, mano nuomonė yra melavimas? Ar tokį klausimą pasirinkote tik „skalbdama savo mundurą“? Beje, primenu, kad asmuo apkaltinęs kitą melavimu gali susilaukti teisinės atsakomybės už garbės ar orumo pažeidimą arba net šmeižtą.

    Labai gerai suprantu ir merės Živilės Pinskuvienės komentarą po šiuo pasisakymu: „… izoliavus šiuos du veikėjus rajone tikrai būtų sveikiau ir ramiau. Diagnozės nustatinėti nebereikia.“ Žinoma, Jūs labai norėtumėte mus izoliuoti, o dar geriau, visą opoziciją. Juk tada niekas per posėdžius nekeltų Jums nepatogių klausimų, neieškotų ir su visuomene nesidalintų Jums nepatogia informacija. O ir dėl diagnozės. Linkiu visiems (ir Jums taip pat), kad pikta žadančių diagnozių pavyktų išvengti.

    Ir nereikia sąmokslo teorijų ieškoti ten, kur jų nėra. Atsakingumo reikia visada. O susidarius esamai padėčiai, jis tiesiog būtinas.

20 thoughts on “Ar skalbti savo mundurą svarbiau nei sakyti tiesą?

  • 2020-03-21 at 12:01
    Permalink

    Munduro išorinis blizgesys yra svarbiausias

  • 2020-03-19 at 09:56
    Permalink

    Pats supratai apie ką šneki?

  • 2020-03-19 at 01:35
    Permalink

    Sutinku su Vilniaus merijos atstovo “sutikusio” Živilę Vilniaus oro uoste įvardinimu: “išsikėlusi mužikė iš provincijos”. Toks valdininko elgesys, geras pavyzdys senuoliams kurie parduotuvėse laižo vėžimėlių rankenas. Kažkurios gedi, gad nalaižo jų batų, bet ir ten tuos bus užmauti prezervatyvai. Paaižkinsiu: į vieną vilniau parduotuvę įėjęs 70 metų senjoras šaukia darbuotojai,- panelęęę, kur pas jus “gandonai”? Išsiaiškina, kad pastarieji reikalingi jam ant batų užsimauti, nuo korona viruso. Tai faktas, jei pasakysi tikės, jei ne tai galima ir autobuso langus daužyti…

  • 2020-03-17 at 21:11
    Permalink

    žinot kas kvailiausia visam šitam mūsų rajono durdome? Kvailiausia, kad turintys vidinės kultūros žmonės priversti su krištolinio skaidrumo ir nepriekaištingos reputacijos elito dama- provincijos mužikiška mere aiškintis JOS METODAIS- garsiai, naglai, pertraukinėjant, šaukiant. Ir kaip sudėtinga taip daryti, kai buvai kitaip auklėjamas, kitaip elgeisi, kitaip supratai bendradarbiavimą, susitarimą, elementarų mandagumą.

  • 2020-03-17 at 13:19
    Permalink

    Kuo puikiausiai antrą dieną dirbu iš namų ir dalyvauju video konferencijose. O aną savaitę net nebuvo paskelbtas visuotinis karantinas, tai ryšys išvis buvo puikus. čia iš tos serijos, kad bandai apšikt, bet susifeilini ir pamatai, kad pats iki kelių šūde.

  • 2020-03-17 at 12:11
    Permalink

    Strigt strigo, bet brangi merė sugebėjo vaizdo transliacija interviu duot. Taip kad neverk

  • 2020-03-17 at 12:07
    Permalink

    Ką čia pezi atsisėdus prie kompiuterio??? kokios dar šiuolaikinės technologijos??? ar bandei vakar ar šiandien prisiskambinti telefonu??? Ryšys stringa, internetas dingsta. Koks gali būti darbas tokiomis sąlygomis??? dirba, stengiasi, dar kala prie kryžiaus. Šikną pajudink mažiau pezėjus…
    Vienas fotkina gatvėse vaikščiojančius žmones, kurpia intrigas. Kita rašinėlius rašinėja…

  • 2020-03-17 at 11:43
    Permalink

    Suraskite, keliauninkai, vakar dienos Delfyje Vladimiro Laučiaus straipsnį „Koronaviruso realybė pasiuntė pasaką į nokdauną“. Ne Užkalnis, aišku, kurio straipsniai ( tarp kitko , labai puikūs, skiriami, kaip kad jis pats sako, visiškiems „lochams“), bet V.L. taiko savo mintis tiems su truputį su didesniu IQ…

  • 2020-03-17 at 09:57
    Permalink

    Apie kokia asmenine atsakomybe kalbame,,,,,Toje vietoje ir ne tik:ju moraleje,poziuryje i zmogu(kaip pilieti),politineje kulturoje arba poziuryje i kitaip mastancius,,,,Tai toje vietoje jau seniai GRYBAS-MUSMIRE raudona isdygo,nes ji zmoguje apnuodija viska kas isvardinta ir daugiau.

  • 2020-03-17 at 09:33
    Permalink

    Virusas nemuša per smegenis, jis stipriausiai kala tiems, kas smegenų neturi.

    Durniai cypia, net gražu klausyti. Nėra smagesnio vaizdo, negu stebėti maušus, kurie lipa ant grėblio. Gal pasimokys? Ne, ką jūs. Jiems visi kalti dėl jų pačių asmeninio durnumo, bukumo ir nesusigaudymo. Nepastabumo. Jei jie eina gatve ir atsitrenkia į stulpą, kažkas kaltas, kad stulpą pastatė ir neįspėjo.

    Čikenfektorės negali į norgę parskrist, savaitei atvažiavusios nagų ir plaukų pasidaryt ir pas dantistę, turės Vilniuje sėdėt pas mamą, koke nesąmonė ir kam če tie cirkai. Kai aišku buvo jau prieš mėnesį, kurlink viskas eina. Dabar jos rašo feisbukuose, o kitos vištos jas užjaučia.

    Pilna Europa tų lietuvių, kurie žinojo, kad važiuoti nereikia, bet buvo gaila sumokėtų pinigų. “Dar nebuvo uždrausta važiuoti”. Ai gal kaip nors prasmuksim.

    Esat įstrigę kur nors, nežinot ką daryti, dangus griūva, neturit, kur eiti, kur gyventi, ką valgyti? Ambasada telefono nekelia? Ir labai gerai. Čia jums pamoka apie gyvenimą. Gal išmoksit savo galva galvoti ir planuoti. Ir atsakyti už savo veiksmus. Čia kaip pamestas bagažas, kuris jums sugadina atostogas, nes neturit už ką naujų drapanų nusipirkti. Nereikėjo važiuoti išvis, jei jūsų lankstumas nulinis.

    Sorry, mes jums neturim laiko. Mums bus didesnis prioritetas gaudyt debiles mamas, kurios iš ligoninių laigo su vaikais, nes motinos širdis geriau už termometrą jaučia, kur jai reikia būti. Kodėl pabėgote? “Vaiko gimtadienis, daug svečių, iš anksto buvom suplanavę”.

    Irane jau valdžia pasakė, kad plaks rimbais ir sodins kaliuzėn idiotus, kurie bučiavo ir laižė mečečių sienas ir kėlė į internetus. Idiotai norėjo parodyti, kad jų tikėjimas stipresnis už virusą. O pas mus debilų ne tik nuplakti nevalia – mes net jų vardų skelbti negalime.

  • 2020-03-17 at 09:04
    Permalink

    Jos taip stengiasi dėl Širvintų žmonių gerovės, kad net virusu pasidalintų su visais…

  • 2020-03-17 at 08:58
    Permalink

    Matyt žmonės vis dar nesupranta kas vyksta, kad elgesi taip neatsakingai!!!Apie nevykima į kitas šalys, rekomendacijos buvo daug anksčiau nei kovo 13 d….. ,tik žmonės to nepaisė ir toliau sau vyko ir atostogavo , o ant ugdymo įstaigų lauko durų užrašai kabėjo taip pat jau prieš gerą savaitę, Egiptas taip pat buvo ta šalis, iš kurios grįžusi draudžiama vesti vaikus į ugdymo įstaigas, bet vieniems buvo draudžiama, o kitiems leista. Ir kaip nesupranta, kad jauni žmonės gali persirgti ir to net nepajausti, bet perduoti tą virusą kitiems, rizikos grupėje esantiems žmonėms!!!! Tad būkite visi atsakingi už savo veiksmus ir saugokite sveikatą.

  • 2020-03-17 at 08:37
    Permalink

    Gerbiami opozicijos nariai , Jūs atlaikote ” krištolinių ponių” virusus – atlaikysite ir COVID-19. Tik įdomu iš kokių “atkatų” skrajoja ponios po Emiratus, gal jau iš busimų projektų, nes kiek matome visi ankstesni jau sužlugo – nebaigti ir gal būt pravalgyti , prageri ir…

  • 2020-03-17 at 08:30
    Permalink

    Ji matot kitą dieną po susirinkimo karantinavosi. Bet kiek zarazos į aplinką jau išmesta? Kai tokios vadovauja extremaliom situacijom, tai ir gaunasi ššš. Supraskit pagaliau, čia ne filmas. Neatsuksi ir scenarijaus nepakeisi.

  • 2020-03-17 at 08:13
    Permalink

    Sąžinės reik turėt, o ne bastytis grįžus. Priduot ją ir tegu bauduoja

  • 2020-03-17 at 07:52
    Permalink

    Gal tegu „krištolinė” su savo šutve daro tai, kas priklauso tokiu atveju? Ar Širvintų „karalystėje, kaip dažnai būna, „galioja” kiti įstatymai?

  • 2020-03-17 at 07:49
    Permalink

    Nesolidu išsisukinėti ir būti višiška blondine savo povyza ,elgesiu ir komentarais viešojoj erdvėj,einant atsakingas pareigas.Tikrai atlaidžiau žiūrėčiau jei tos valdžios blondinės nors šitoj situacijoj išveblentų atsiprašau, nes tokia padėtis,neįsigilinau ar panašiai.Dabar kaip tam filme-buka ir dar bukesnė valdžios viršūnėse , nors siųst atgal pas kupranugarius Egiptan

  • 2020-03-17 at 07:48
    Permalink

    Maladec administratorė. Lauktuvių atvežė. Tik ar kas noti jų?

  • 2020-03-17 at 07:27
    Permalink

    Kai labiausiai reikia susitelkimo ir vienam kito palaikymo, tai tokie ale straipsniai visai ne vietoje ir ne laiku. Kas cia zino, kaip bus toliau, tai kam tie visokie ale gali susilaukti teisinės atsakomybės už garbės ar orumo pažeidimą arba net šmeižtą? Nesolidu, labai nesolidu.

Comments are closed.