Tarp koronavirusu infekuotųjų – medikas iš Ukmergės

    Tarp kovo 19 dieną nustatytų koronavirusu apsikrėtusiųjų asmenų – medikas iš Ukmergės. Tikėtina, kad asmuo turėjo tiesioginį kontaktą su kolegomis, anksčiau keliavusiais Italijoje, Egipte, Afrikoje ir Dubajuje.

     Šiuo metu asmuo izoliuotas ir gydomas Santaros klinikose.

     Minėtieji užsienyje keliavusieji mediko kolegos ir kartu su asmeniu gyvenantys šeimos nariai taip pat atvyko į Santaros klinikas ir tiriasi dėl galimo užsikrėtimo koronaviruso infekcija. Išsiaiškinta, kad asmuo turėjo kontaktą ir su kitais giminaičiais, tad jie vertinami kaip dideles rizikos sąlytį turėję asmenys, su jais bendrauja NVSC specialistai. Detalesnė informacija bus pateikta vėliau.

    Pirminiais duomenimis medikas iš Ukmergės dirba keliose darbovietėse: Ukmergės ligoninėje, Kauno klinikų skubios pagalbos skyriaus konsultuojančiu gydytoju ir Kauno „Kardiolitos“ klinikoje. Šiuo metu nustatyta virš pusantro šimto galimų jo turėtų kontaktų, šis skaičius tikslinamas, aplinkybės vertinamos.

    Ukmergės ligoninės administracija informuota apie būtinus prevencinius veiksmus, toliau bus bendraujama su kiekvienu sąlytį turėjusiu asmeniu. Pirminiais duomenimis, darbovietėje vyko posėdis ir mokymai, darbuotojai bus informuoti apie tolimesnius veiksmus.

    Šiandien iš viso nustatyti 7 koronaviruso infekcija užsikrėtę asmenys, bendrai Lietuvoje užfiksuotas 41 koronaviruso atvejis.

    Svarbiausią informaciją dėl koronaviruso rasite www.koronastop.lt

LR Vyriausybės informacija