Padarykime paslaugą sau – likime namuose

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

 

    Koronavirusas vis aktyviau skvebiasi į mūsų gyvenimą. Naujausi duomenys gąsdina – serga net ir medikai.

   Iškart po vidurnakčio Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad ,,Lietuvoje patvirtintas pirmasis mirties nuo koronaviruso (COVID-19) atvejis. Asmuo penktadienį pristatytas į Ukmergės ligoninės skubios pagalbos skyrių, kur netrukus mirė. Diagnozė patvirtinta po paciento mirties. Mirusysis priklausė rizikos grupei.”

      Šiąnakt, atlikus tyrimus, Lietuvoje patvirtinti dar šeši nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai, iš kurių vienas nustatytas po paciento mirties. Taigi iš viso per vakar dieną (kovo 20) nustatytas 21 koronaviruso infekcija užsikrėtęs asmuo, bendrai Lietuvoje šiuo metu užfiksuoti 69 užsikrėtimo šia infekcija atvejai.

   Noriu dar ir dar kartą paraginti visus. Vienintelis apsisaugojimas – likti namuose, vengti kontakto su grįžusiais iš užsienio. Tai, kad grįžęs neserga, nereiškia, kad jis nėra viruso nešiotojas. Rūpinkimės savimi ir savo artmaisiais. Tuomet nereikės kaltini medikų, kad jie nespėja ir Vyriausybės, kad prmą kartą susidūrusi su tokia situacija galbūt kartais ir klysta. Neverta rizikuoti ir vadovautis posakiu, kas nerizikuoja, negeria šampano. Šį kartą rizikos kaina perdaug aukšta – žmogaus sveikata ir gyvybė.

     Geriausias būdas pasirūpinti savimi – likti namuose. Nejau tai taip sunku? Ko gero pirmą kartą turime patikėti, kad ,,mano namai – mano tvirovė”. Tvirtovė, kuri apsaugo.

    Būkime sveiki. Visi.

P.S. Indijoje visus, kurie privalo karantinuotis, jau antspauduoja nenuplaunamais dažais su datos įrašu. Labai noriu tikėti, kad mes esame sąmoningesni ir iki tokių drastiškų priemonių neprieisime.

2 thoughts on “Padarykime paslaugą sau – likime namuose

  • 2020-03-21 at 19:16
    Permalink

    Buvau maximoj antradienį. Be kaukių, be pirštinių lipa vieni ant kitų. Stovi bobulės, sėklas čiupinėja, plepa. Nu blyn, durnos jos, ar jau gyvent atsibodo?

  • 2020-03-21 at 15:40
    Permalink

    Žmonės patys kalti. Visi nepriėdę, po maximas bastosi. Verkia, kad nagas nulūžo. Va ir turim ką turim. Kol nebus atsakomybės, tol krisim kaip musės. Visus uždaryt keliautojus, kad tos koronės neplatintų

Comments are closed.