Nesilaikantiems saviizoliacijos reikalavimų numatytos baudos

   Širvintų r. ekstremalių situacijų operacijų centras gauna pranešimų apie grįžusius iš užsienio asmenis, kurie nesiizoliuoja, lankosi parduotuvėse, susitinka ir nevengia bendrauti su aplinkiniais.

     Savivaldybės administracija dėkoja visiems, kurie praneša. Dėkoja visiems, kurie atsakingai žiūri į prievolę izoliuotis ir 14 dienų vengia bet kokių kontaktų

    Tačiau yra ir piktybiškų atvejų, kuomet nekreipdami dėmesio į jokius reikalavimus, grįžę iš karštų taškų žmonės vaikšto, važinėja ir bendrauja su kitais. Apie juos Operacijų centras jau kelis kartus informavo pagalbos centrą bei Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą. Jiems surašyti administracinių nusižengimų protokolai bei skirtos baudos.

   Dėl kiekvieno asmens, nevykdančio sveikatos apsaugos reikalavimų ir užkrečiamų ligų profilaktikos kontrolės taisyklių, bus kreipiamasi ir į teisėsaugos institucijas dėl baudžiamosios atsakomybės, kuri numato laisvės atėmimą iki 3 metų ir baudas iki 3000 Eur, taikymo.

    Siekdami apsisaugoti nuo galimos koronaviruso grėsmės, venkite bet kokių kontaktų su grįžusiais asmenimis. Gyvename nedidelėje bendruomenėje, kurioje visi vieni kitus gerai pažįsta. Įspėkite vaikus, senolius, pažįstamus ir artimuosius. Nuo piktavališkumo apsisaugoti galime ir patys.

 

One thought on “Nesilaikantiems saviizoliacijos reikalavimų numatytos baudos

  • 2020-03-23 at 14:23
    Permalink

    Kodėl Širvintų r. ekstremalių situacijų operacijų centras nepasirūpina, nesitaria , kaip kiti rajonai, kad maxima operatyviai priimtų iš namų nenorinčių išeiti žmonių užsakymus išvežiojimui??? Jeigu jie neturi transporto, tai juk pačios savivaldybės transportas stovi dykas, kitų įstaigų taip pat ir gali pasitarnauti žmonėms. Neužtenka tik liepti sėdėti namuose, nes juk ir izoliuotiems reikia vaistų ir maisto.
    Kol kas iš to centro naudos paprastam žmogeliui – NULIS.

Comments are closed.