A.Kuznecovienė: raginu laikytis įstatymų

Anna Kuznecovienė, Širvintų rajono savivaldybės tarybos narė

/ Anna Kuznecovienė /

   Balandžio 2 dienos tarybos posėdyje nedalyvavau dėl kelių priežasčių, kurias norėčiau išsamiau aptarti.

  1. Tikrai turėjau turėti teisę bei galimybę pasirinkti, kaip dalyvauti Tarybos posėdyje ar nuotoliniu būdu, ar fiziškai atvykus į savivaldybės salėje organizuojamą posėdį. Pagal naujai įsigaliojusias Vietos savivaldos įstatymo pataisas, kurios sudaro galimybes savivaldybių taryboms tęsti darbą nuotoliniu būdu, šalyje esant ekstremaliai situacijai, karantinui ar nepaprastajai padėčiai. Taip pat norėčiau pabrėžti, kad naujai įsigaliojusiame įstatyme apibrėžiama būtinybė užtikrinti, jog dėl nuotolinio darbo nebus pažeistos savivaldybių tarybų narių teisės ir kitaip nenukentės pamatiniai demokratijos principai.

Deja, mūsų savivaldybėje kartais įstatymai tiesiog ignoruojami, todėl galimybė posėdyje dalyvauti nuotoliniu būdu man net nebuvo suteikta. Taigi vadovavausi Vietos savivaldos įstatymo NR. I-533 13 straipsnio 111 ir 15 dalimis, 14 straipsnio 10 ir 11 dalimis ir 15 straipsnio 8 dalimi.

https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/TAIS.5884/peTnVUUAJw

Galbūt kažkam tarybos posėdžio metu nuskambėjusi merės replika, kad tarybos posėdis nebuvo organizuojamas nuotoliniu būdu taupant lėšas, kurios bus panaudojamos naudingiau labai imponavo. Bet daugeliui tai sukels tik juoką, nes gyvename tikrai ne viduramžiais, daugelis (o ypač mūsų rajono tarybos nariai) tikrai naudojasi šiuolaikinėmis technologijomis ir tikrai žinome, kas kiek kainuoja ir  kaip galima parsisiųsti nemokamas programėles.

2. Tikrai nesuprantu, kodėl mūsų tarybos posėdis nėra organizuojamas pagal Širvintų rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentą, kuriame yra reglamentuota, kad tarybos posėdžiai vyksta kiekvieno mėnesio paskutinį ketvirtadienį, o komitetų posėdžiai – kiekvieno mėnesio paskutinį antradienį.

Taip, suprantu, kad šiuo metu yra ekstremali situacija ir tarybos posėdžiai gali būti šaukiami pagal poreikį, kad galima būtų laiku priimti reikiamus sprendimus, susijusius su dabartine situacija Lietuvoje ir mūsų rajone. Tačiau labai keistai atrodo tas faktas, kad ekstremali situacija buvo paskelbta 2020 m. vasario 24 d., o karantinas šalyje įvestas kovo 16 d., bet kažkodėl mūsų rajono tarybos posėdis vyksta ne pagal reglamentą kaip turėjo vykti kovo 27 d., o tik balandžio 2 d. Tai yra vėliau, nei turėjo vykti.

Įdomus ir tas faktas, kad Širvintų rajono savivaldybės merė nors ir žinodama, kad šalyje paskelbta ekstremali situacija, visgi pasirinko tuo laikotarpiu atostogas Dubajuje, ko pasekoje grįžusi namo, privalėjo išbūti saviizoliacijoje iki kovo 29 d. Todėl darau prielaidą, kad tik dėl kažkieno neatsakingų įgeidžių posėdis buvo nukeltas į balandžio mėn., nors pagal mūsų reglamento III skyriaus 24 dalį „Savivaldybės tarybos posėdžiams pirmininkauja Savivaldybės meras, kai jo nėra (Reglamento nustatytais atvejais), – Savivaldybės mero pavaduotojas, o kai šio nėra, – laikinai mero pareigas einantis Savivaldybės tarybos narys“. Todėl tikrai posėdis galėjo vykti, pagal reglamentą, nepaisant merės saviizoliacijos. Bet nieko keisto, kaip ir minėjau, mūsų rajone negalioja nei įstatymai, nei reglamentai.

3. Todėl galbūt laikas baigti kaltinti opozicijos narius neatsakingumu šiuo svarbiu laikotarpiu ne tik Lietuvoje, bet ir mūsų rajone. Neišjuokti opozicijos siūlymų, kurie buvo pateikti laiku. Beje, šiandien jie yra dalinai įgyvendinti. Mes tikrai tuo džiaugiamės, nes viskas kas šiuo metu daroma, daroma tik dėl mūsų krašto žmonių. Ir tai tikrai ne pasiteisinimas, kodėl aš tiesiogiai nedalyvavau tarybos posėdyje. Tai mano, kaip atsakingo piliečio, atsakingas požiūris į esamą situaciją. Ir žinau, kad turiu atsakingai vykdyti ne tik savo pareigas, bet ir kovoti dėl savo teisių.

Raginu laikytis įstatymų, kad greičiau galėtume mėgautis savo įprastu gyvenimo ritmu. Būkime atsakingi ne tik už save, bet ir už kitus.

Anna Kuznecovienė yra Širvintų rajono savivaldybės tarybos narė nuo LSDP

 

6 thoughts on “A.Kuznecovienė: raginu laikytis įstatymų

  • 2020-04-06 at 16:07
    Permalink

    Kodėl nedezinfekuojamos laiptinės daugiabučiuose??? Merė atlieka Visuomenės sveikatos skyriaus ir medikų darbą , o organizuoti laiptinių valymo nėra kam??? Žmonės juk susimokės už darbą, bet kad jo niekas nedirba. Kodėl?
    Tarybos nariai, atkreipkite į tai dėmesį, labai prašome

  • 2020-04-06 at 10:07
    Permalink

    Yra dar Širvintose blaiviai mąstančių.

  • 2020-04-05 at 17:50
    Permalink

    As irgi skaitau ir dziaugiuso kaip Konkrečiai argumentuotai protingai surasyta, o labaisuiai man tatiko opozicijos tas planas, kuri mere dalinai igyvendino. Va su tuo planu reikia visoi Lietuvoj pandemija suvaldyti ir net europij ir net pasualyje visame pandemija suvaldyti su tuo planu, va skaitau ir graudinuosi kaip viskas plane opozicijos Konkrečiai argumentuotai protingai surasyta

  • 2020-04-05 at 12:31
    Permalink

    NEBESITEISINK , REIKĖJO EIT IR DALYVAUT . PRIESAIKA DAVEI . GĖDA

  • 2020-04-04 at 11:07
    Permalink

    Vysockis dainavo:
    – Jesli tup kak derevo rodilsia baobabam i budes baobabom celu zizn poka pomries.

  • 2020-04-03 at 21:17
    Permalink

    Konkrečiai argumentuotai protingai. Kai kam taip neišeina, bet puikiai sekasi žeminti, niekinti…….vis prisimenu posakį neužtenka aukštojo išsilavinimo, reiktų bent elementarių etiketo, kultūros, pagarbos kitam pagrindų.
    O Anna šaunuolė

Comments are closed.