Balandžio 1-7 d. įvykių suvestinė

ŠIRVINTŲ RAJONO POLICIJOS KOMISARIATAS

 

2020 M. BALANDŽIO 1 D. – 2020 M. BALANDŽIO 7 D. ĮVYKIŲ SUVESTINĖ

(parengta remiantis gauta pirmine informacija apie įvykius)

2020 m. balandžio 1 d. – 2020 m. balandžio 7 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Širvintų rajono policijos komisariate buvo pradėta ikiteisminių tyrimų – 4, iš jų: dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo (kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio)   – 1, dėl Viešosios tvarkos pažeidimo – 1, dėl Vagystės – 1 ir dėl Kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo – 1.

Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas (kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio).

2020 m. balandžio 3 d. užregistruotas tarnybinis pranešimas, kad 2020 m. balandžio 3 d. apie 00 val. 04 min. G. Ž., gyv. Širvintose, būdamas neblaivus, pirmu putimu nustatyta 2,22 promilės girtumas, antru putimu 2,11 promilių girtumas, vairuodamas transporto priemonę VOLVO S40 valst. Nr. HBZ012, kelyje Maišiagala-Širvintos 19 km. nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi ant stogo. G. Ž. skundėsi nugaros skausmais, todėl GMP brigada jį išvežė į Respublikinę Vilniaus universitetinę Lazdinų ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 2811 str. 1 d.

Vagystė

2020 m. balandžio 3 d. užregistruotas J. S., gyv. Širvintų r., Gelvonų sen., Kaliakiemio k.,  pareiškimas, kad įšėjęs į kiemą pastebėjo pravirus ūkinių pastatų vartus. Apžiūrėjęs ūkinius pastatus ir kieme stovintį traktorių pastebėjo, kad yra pavogta 310 litrų žymėto dyzelino bei įvairūs įrankiai. Padaryta 1858,40 eurų turtinė žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Viešosios tvarkos pažeidimas

2020 m. balandžio 4 d. užregistruotas Z. C. pareiškimas, kad 2020 m. balandžio 4 d.  apie 19 val .40 min. Širvintose, jam važiuojant automobiliu Mitsubishi Lancer, valst. Nr. JDU 735, tamsios spalvos automobilis BMW užblokavo kelią ir iš jo išlipęs nepažįstamas automobilio keleivis spyrė koja į jo automobilio priekinį sparną, vėliau atidaręs automobilio dureles bandė jį ištraukti iš automobilio bei įspirti. Dėl apgadinto automobilio padaryta 1000 eurų žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str.

Kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimas

2020 m. balandžio 4 d. užregistruotas tarnybinis pranešimas, kad 2020 m. balandžio 4 d., apie 16. val. L. S., gyv., Širvintose, žinodama, kad jai nustatytas COVID-19 (korona viruso infekcija), būdama medicinos įstaigos informuota apie savo ligą ir įspėta dėl apsaugos priemonių, kurių ji privalo laikytis, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga infekcine liga. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 277 str. 2 d.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato

Širvintų rajono policijos komisariato informacija