Šildymo sezoną užbaigti galima ir patiems

 

VŠT šiluminė elektrinė E-2 Vilnius (Evaldo Lasio foto)

 

   Sostinės savivaldybės bendrovė Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) primena savo klientams, jog Lietuvos teisės aktai šilumos vartotojams leidžia užbaigti šildymo sezoną nelaukiant oficialios šildymo sezono pabaigos. Daugiabučių namų gyventojai balsų dauguma arba juridiniai asmenys gali patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, nepažaidžiant higienos normų reikalavimų ir apie tai informuojant šilumos tiekėją.

    Oficialiai šildymo sezonas yra baigiamas, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra aukštesnė nei +10 °C. Praėjusiais metais, šildymo sezonas baigėsi balandžio 19 d., 2018 m.  balandžio 9 d., 2017 m. – gegužės 4 d. Sprendimą užbaigti šildymo sezoną sostinėje skelbia Vilniaus miesto savivaldybė.

   Įmonė atkreipia dėmesį į tai, jog šilumos punktuose sklendes uždaro ir šildymą nutraukia ne Vilniaus šilumos tinklai, o vidaus šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas (paprastai paskirtas gyvenamąjį namą administruojančios įmonės) arba asmuo atsakingas už šilumos ūkį komerciniuose pastatuose.

   „Savarankiškas šildymo sezono užbaigimas galėtų būti dar viena taupymo galimybė smulkiajam verslui bei gyventojams, finansiškai nukentėjusiems nuo COVID-19 pandemijos. Jei karantino metu verslas yra sustabdęs veiklą, anksčiau laiko nutraukiamas šildymo sezonas būtų papildomas kaštų mažinimo sprendimas. Lygiai taip pat daugiabučio namo bendruomenės nariams vieningai nusprendus, jog nebėra rizikos namo vidinėms šildymo sistemoms užšalti, gali priimti tokį sprendimą, kuris karantino metu daugeliui gali tapti svaria pagalbos priemone. Gyventojams visuomet patariu išsamiai klausti bei konsultuotis su specialistais ir žinoti visus galimus pasirinkimus, tuomet ir priimami sprendimai bus teisingi“, – teigia Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.

  VŠT jau yra gavusi verslo subjektų pranešimus, kuriuose informuojama apie anksčiau laiko sustabdytą šildymo sezoną, dėl COVID-19 karantino nutraukiamos savo veiklos. Didžioji dalis prašymų gaunama iš viešbučių, NT vystytojų.

   VŠT primena, jog miesto gyventojai, finansiškai nukentėję nuo COVID-19 pandemijos, gali kreiptis į įmonę dėl mokėjimų atidėjimo. Senjorai, neturintys galimybių apmokėti sąskaitų internetu, galės už suteiktas paslaugas susimokėti pasibaigus karantino laikotarpiui ir delspinigiai jiems nebus skaičiuojami.

   „Gyventojų laiku apmokamos sąskaitos užtikrina karšto vandens ir šilumos tiekimą net ir sudėtingomis karantino sąlygomis gyventojams, verslui, ligoninėms, policijai bei daugybei kitų svarbių objektų. Todėl norėčiau nuoširdžiai padėkoti visiems klientams, kurie net ir pandemijos iššūkių metu tvarkingai ir laiku jas apmoka ir taip suteikia galimybę mums ne tik išlaikyti darbuotojus, bet ir toliau tęsti svarbius gamybinius procesus. Visgi, nepamirštame ir tų klientų, kuriems dabar yra sunkiausia – kviečiu juos kreiptis į mūsų klientų aptarnavimo centrą. Esu tikras, jog mūsų darbuotojai tikrai ras tinkamą sprendimą“, – teigia VŠT generalinis direktorius Gerimantas Bakanas.

   Vilniaus šilumos tinklai savo klientus karantino metu konsultuoja nuotoliniu būdu. Visą kontaktinę informaciją galima rasti įmonės tinklalapyje www.chc.lt , skiltyje „Kontaktai“.

Informaciją parengė Komunikacijos skyriaus vadybininkas Aidas Vilnius Praninskas (komunikacija@chc.lt)

One thought on “Šildymo sezoną užbaigti galima ir patiems

  • 2020-04-08 at 22:03
    Permalink

    O Širvintose kaip?

Comments are closed.