Užregistruotas penktasis KOVID-19 susirgimo atvejis mūsų rajone

    Artėjant savaitgaliui, nerami žinia. Širvintose registruotas 5-asis COVID-19 atvejis.

   Vadovaujantis Sveikatos apsaugos ministro nurodymu, gavus priemones tepinėliams iš nosiaryklės ir ryklės, nuo vakar tiriami medicinos įstaigų bei socialiniai darbuotojai. Šiandien iš laboratorijos pasiekė pirmieji rezultatai.

   Asmuo, kurio testas yra teigiamas, dirba VšĮ Širvintų ligoninėje. Jokių ligos simptomų nejautė. Šiuo metu su juo bendrauja Visuomenės sveikatos centro specialistai.
Įstaigos personalas turėjo visas apsaugos priemones: respiratorių, veido kaukių, apsauginių veidų skydų, vienkartinių chalatų, antbačių, pirštinių. Tačiau sekant nustatytu algoritmu, dalį darbuotojų gali tekti izoliuoti. Sprendžiama, kaip kuo skubiau ištirti galimą kontaktą su sergančiuoju turėjusius pacientus.

   Situacija yra sudėtinga, vyksta atvejo analizė. Apie priimtus sprendimus informuosime.

Ž.Pinskuvienė

One thought on “Užregistruotas penktasis KOVID-19 susirgimo atvejis mūsų rajone

  • 2020-04-18 at 20:12
    Permalink

    Ligoninėse su ligoniais dirbti turi tik sveiki gydytojai, slaugytojos, sanitarės. Ar nebuvo galimybių kiek anksčiau testuoti medikų, ypač tų, kurie dirba slaugos skyriuose, kur beveik visi pacientai yra rizikos grupės? Be to, ir tinkama tokiam laikui sanitarija patalpose yra itin svarbi.
    Žinome, kad Klaipėdos, Ukmergės, Marijampolės ligoninės pasirodė dirbančios neatsakingai karantino sąlygomis. Bet, deja, ir mažoje ligoninėje – didelės problemos.

Comments are closed.