Viliojanti atrakcija: savaitgalį atidaromas įspūdingas maršrutas laivu

    Nuo šių metų gegužės trisdešimtosios dienos vėl atidaromas laivo „Forelle“ maršrutas Klaipėda – Juodkrantė ir atgal. Iškyla suteiks didžiulį laisvės pojūtį, jos dalyviai galės gėrėtis gaiviu marių vėju ir pasaką primenančiais vaizdais.

      Šiemet mėgėjams atostogauti, slidinėjant kalnuose, keliaujant po šalis prie Viduržemio jūros ar kokius nors kitus egzotiškus kraštus – liūdnos dienos. Tačiau, antra vertus, visai smagu keliaujant geriau pažinti savo kraštą. Neringa žavėjo ir žavi daug pasaulio mačiusių žmonių.

    Neringa  gėrėjosi Vlhelmas Humboltas, 1809 m. keliavęs po Mažąją Lietuvą. Spalio dešimtąją rašytame laiške žmonai Karolinai jis pasakojo:  Kuršių nerija yra tokia savita, jog ją būtina pamatyti kaip Italiją arba Ispaniją, idant sielai nestigtų nuostabaus grožio vaizdų.  Prof. A. Becenbergeris daug dėmesio skyrė Nerijos gyvenviečių istorijai, papročiams ir Kuršių nerijos žvejų – kuršininkų – kalbai. Nuo 1881 m. iki pat savo mirties jis lankėsi ir vasaras praleisdavo Juodkrantėje, kuri žavėjo ne tik savo gamta, bet ir kalbine, istorine, etnografine praeitimi.

“Krašto žinios” netrukus skelbs konkursą, kurio nugalėtojai laimės porinius bilietus pasiplaukiojimui pasirinktą dieną.

    Gėrėtis Neringos vaizdais patogu, plaukiant komfortišku laivu Forelle. Tai unikalios konstrukcijos laivas, pasaulyje buvo pastatyti tik du tokie laivai. Nors jam daugiau kaip aštuoniasdešimt metų, jis atnaujintas, saugus ir, juo keliaudami, iškylautojai patiria nuostabių įspūdžių. Lėtai plaukdami jie gali gėrėtis marių vaizdais, Neringos pakrantėmis, jausti, kaip laivą sūpuoja vanduo.

     Vandens teliuškavimas ramina ir nuteikia svajingai: patogūs minkštasuoliai, dideli panoraminiai langai, daug atviro denio suteikia kelionei komforto. Pirmame laivo denyje veikia 40 vietų turintis baras. Antrame „Forelle” denyje yra šokių aikštelė, atvira terasa ir salonas su sėdimomis vietomis.

    Uždarame denyje galima pasislėpti esant blogam orui. Patogiai įsitaisius laivo kajutėje arba atvirame denyje, geriant kavą, galima neskubant grožėtis pro šalį plaukiančiais Kuršių nerijos nacionalinio parko vaizdais. Laive veikia baras, tad keleiviai kelionės metu gali šnekučiuotis prie kavos puodelio. Jūreivio uniformą dėvintis barista verda nuostabiai aromatingą kavą.

   Palikę terminalą iškylautojai atsiduria tarsi pasakoje: nepaprastą vaizdą kuria saulės žybsniai, šokantys nuostabų šokį ant marių paviršiaus, susižavėjimo verta vienur ar kitur pasirodanti gulbių bendrija, nusišypsoti privers energingos judrios antys, kažką klegėdami įrodinėjantys kirai.

    Marios kupinos gyvybės, klegesio, bet visa tai, kas matoma, girdima, jaučiama nuskaidrina sielą, teikia ramybės ir poilsio. Apie naują sezoną kalbiname „Forelle” kapitoną Marių Petrošių.

-Kokiomis nuotaikomis pasitinkate šį sezoną?

– Šiais metais sezonas kiek kitoks, įprastai sezoną pradedame kovo pabaigoje, balandžio pradžioje, bet nuotaikos mūsų geros, neprarandame optimizmo.

-Ko netikėto galime tikėtis šių metų sezone?

– Šie metai manome bus labai įdomūs ir pilni iššūkių: galime numatyti du scenarijus – arba atostogaujančių bus tiek, jog nespės paslaugų teikėjai visų aptarnauti, arba turėsime atvirkštinį variantą – poilsiautojų pajūryje galime ir nesulaukti tiek, kiek tikimės, tad kaip ir netikėto kažko nelaukiame, abiems variantams turime būti pasiruošę.

-Kaip karantinas paveikė jūsų veiklą?

– Kaip ir daugeliui turizmo paslaugų teikėjų šis karantinas tapo tikru iššūkiu, apie apyvartų kritimą negalima net kalbėti, jų tiesiog nebuvo, bet manome artimiausiu metu galėsime visi grįžti prie įprasto gyvenimo, tiek dirbti, tiek atostogauti be suvaržymų.

-Sakykite, koks geriausias vaistas verslui, šiuo metu norinčiam išgyventi?

– Neprarasti budrumo, ir išlaikyti optimizmą. Ir žinoma leistis į nuotykį mūsų laivu.

-Kaip rūpinsitės keliautojų saugumu?

– Kaip ir kiekvienais metais: mūsų įgula skiria maksimalų dėmesį keleivių saugumui, šie metai ne išimtis, tik prisidės kelios rekomendacijos, dėl susidariusios visiems gerai žinomos situacijos.

-Kas laukia dar netikėto?

– Kviesime plaukti link Negyvųjų kopų. Laivas iš Klaipėdos  išvykęs 10.30 val., į Juodkrantę atvyksta 12.30.  Iš Juodkrantės link Negyvųjų  kopų išvyksta 14 val.: laivas lėtai plaukia mariomis, palei kopas, čia pries iškylautojų akis atsiveria nuostabūs kopų vaizdai. Reginiai sužavi iki sielos gelmių saulėtą vasaros dieną, kai visos marios mirguliuoja nuo saulės spindulių, vienur kitur suboluoja jachtų burės, savo mažylius globoja gulbės, antys, skraido žuvėdros, kirai.

***

    Laive FORELLE, kuriame telpa 80 žmonių, jau populiaru švęsti vestuves, jubiliejus, organizacijų šventes. Galima pasirinkti įvairias pramogos formas: užsisakyti kelionę pageidaujamais maršrutais  ar laivą išsinuomoti visai parai. Organizuojamos ir ekskursijos po Klaipėdos uosto ekvatoriją, kurios ypač patinka mokyklinio amžiaus vaikams. Kas nebijo marių vėjų gali įsikurti atvirame laivo denyje, mėgstantys patogumus –  dengtame salone su dideliais langais.

Keliones užsisakyti ir sužinoti visas naujienas galima tel. 8-679-61886. Malonaus plaukiojimo!

Remiamas turinys.