Šiemet Rasos šventė Kernavėje nebus organizuojama

 

    Rasos šventė Kernavėje kasmet sutraukia dešimtis tūkstančių dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio turistų. Šioje ypatingoje, senove alsuojančioje archeologinėje vietovėje trumpiausia metų naktis, jos apeigos sukuria nepaprastą atmosferą.

    Vasarą pasitinkame šalyje dar neatšaukus karantino. Lietuvos Respublikos Vyriausybė pateikė reikalavimus renginiams. Pagal juos atvirose erdvėse vykstančiuose susibūrimuose gali dalyvauti ne daugiau kaip 900 asmenų.

     Širvintų r. savivaldybės kultūros centras, Širvintų r. savivaldybė ir Kernavės kultūrinio rezervato direkcija ne kartą aptarė Rasos šventės klausimą ir svarstė įvairias galimybes. Įvertinus į Kernavę šios šventės metu atvykstančių žmonių srautus, didžiulę teritoriją ir galimas priemones užtikrinti visų reikalavimų laikymąsi, priimtas bendras sprendimas – šiemet Rasos šventė Kernavėje nebus organizuojama.

    Rezervato teritorija nebus uždaryta, joje galima lankytis, pasivaikščioti po piliakalnius bei Neries slėniais, tačiau būtina vengti masiško būriavimosi, artimo kontakto ne su savo šeimos nariais.

     Mieli širvintiškiai, mūsų krašto svečiai, šis sprendimas nėra lengvas ir džiaugsmingas. Tikimės Jūsų supratingumo.

3 thoughts on “Šiemet Rasos šventė Kernavėje nebus organizuojama

  • 2020-06-24 at 08:48
    Permalink

    Apsurdas. Jau savo šešėlio tuoj pribauginti bijos.

  • 2020-06-04 at 10:16
    Permalink

    Kodėl tokia neteisybė? Jonines uždraudžiat , o miesto šventės apklausą darot.

  • 2020-06-03 at 09:52
    Permalink

    Manau, perteklinis sprendimas. Visada per Jonines vykdavo veiklos grupelėmis. Galėtų ir dabar taip vykti

Comments are closed.