Rajone šiandien registruoti du covid-19 susirgimai

 Neperšokęs griovio, nesakyk op.

   Vasarą pasitikome su viltimi, kad COVID-19 pandemija atsitraukia. Mūsų rajone jau ilgą laiką pranešimų apie naujus atvejus nebuvo.
Deja, ramybė apgaulinga. Šiandien 18 val. sulaukėme žinios iš Visuomenės sveikatos centro apie du naujus koronaviruso atvejus Širvintų rajone.
Abu susirgusieji yra ne rizikos amžiaus grupės, vienos šeimos nariai. Šiuo metu Visuomenės sveikatos centras atlieka tyrimą dėl jų turėtų kontaktų.

   Mieli širvintiškiai, liga nepasitraukė ir situacija nėra visiškai rami. Prašau ir toliau laikytis rekomendacijų, saugoti vieniems kitus.

Ž.Pinskuvienė

PAPILDYTA 2020-06-05 d. 16.22 val. Pranešama, jog du atvejai patvirtinti Širvintų rajone, Kernavėje. Jie siejami su gegužės 30 dieną privačiame name vykusia švente, kurioje dalyvavo aštuoni asmenys. Vykdoma epidemiologinė diagnostika.

5 thoughts on “Rajone šiandien registruoti du covid-19 susirgimai

  • 2020-06-05 at 09:30
    Permalink

    Tam, kur už šventę
    O kuriam galui Jums ta šventė? Prigėrus pasistrapalioti? Alkoholį juk ir taip parduoda, galit ir namie tai padaryti. Įsijungei muziką ir trypk. Koncertas? Irgi ne bėda- padės youtube. Su draugais susitikti? Kas dabar trukdo tai padaryti? Ar būtinai reikia “pasimajačinti”, o kartais net ir “prisičiūdinti”, kad paskui būtų apie ką “pliotkinti” ir “pažvengti”? Ne karantino sąlygomis, prašau- į valias! Bet esant tokiai situacijai, gal galima apseiti? O gal kai kam ir negalima? Gal bet kokia kaina reikia pasifigūruoti prieš rinkimus? Net ir gyventojų sveikatos ar net galimos mirties kaina? Juk rinkimai artėja, reikia kažkaip ir save ir savo sutuoktinį prastuminėti. Jis gi toks bejėgis, pats niekur nepapuola. O čia štai prašau- vienas renginys už BIUDŽETO, o ne savo lėšas iškart dviems kandidatams pasipijarinti. O dar žinant kaip kai kurios asabos tai mėgsta daryti. Kernavėje renginio neleido daryti, nors ten ir tokios didelės žmonių koncentracijos vienoje vietoje nebūtų- jie išsibarsto po visą teritoriją. Ir dar gal viena priežastis- ten ponios niekas neliaupsina, ant pjedestalo nekelia ir glėbio gėlių neteikia, dainininkai ditirambų negieda. Tai gal todėl ten renginio ir neleidžia. O Širvintose susirinks visi į vieną tikrai daug mažesnę aikstę (palyginus su Kernavės teritorija) ir oš. Ir dar. Čia ir klapčiukų koncentracija didesnė, tad aplodismentų gausa kaip ir užtikrinta. Ant kelių! Jūsų valdovė į sceną eina!

  • 2020-06-05 at 07:43
    Permalink

    Oi nejuokinkit. Prie ko čia šventė? Galmėtų sergantys neit. Mes laukiam miesto šventės ir taškas. Jokios koronos to nesustabdys. O jūs mažiau burbėkit. Šventės reikia. Būtinai

  • 2020-06-05 at 07:38
    Permalink

    Taip taip. Miesto šventės tik ir trūksta. Pasidalinkime virusu, taip sakant

  • 2020-06-04 at 22:32
    Permalink

    O man įdomu, jei galimi renginiai iki 900 žmonių, tai kaip atrinks tuos laiminguosius, kurie galės dalyvauti šventėje? O gal tie 900 bus tik ištikimieji ir paklusnieji?

  • 2020-06-04 at 22:30
    Permalink

    Klausimas mierei: vis dar norite miesto šventės, į kurią pasak jūsų susirenka tūkstančiai žmonių, ir ne tik širvintiškių? O gal noras pasipiarinti nugalės coronos baimę?

Comments are closed.