Ukmergės ligoninės Akušerijos skyriuje – džiaugsmingos nuotaikos

Ukmergės ligoninės Akušerijos skyriuje – džiaugsmingos nuotaikos. Po ilgos pertraukos, dėl koronaviruso pandemijos daugiau nei du mėnesius uždarytame ir tik šią savaitę (birželio 8 d.) duris atvėrusiame skyriuje vėl švenčiamas naujos gyvybės atėjimas!

Čia šios dienos popietę 32 metų ukmergiškė Orinta Kamarauskaitė susilaukė savo pirmagimės. 52 centimetrų ūgio ir 3660 gramų sveriančiai dukrelei laiminga mama suteikė Emos vardą.

„Viskas puiku. Džiaugiuosi labai. Visoms rekomenduoju gimdyti tik Ukmergėje. Pačios geriausios rekomendacijos“, – sakė Orinta.

Akušerijos skyriaus vyresnioji akušerė Jurgita Zakarauskienė patikino, kad šiuo pirmuoju gimdymu labai džiaugiasi ir visas skyriaus kolektyvas.

„Pagaliau visi sugrįžome į senas vėžes. Gimdymas nuo ankstesnių, iki karantino buvusių, išsiskyrė galbūt tik tuo, kad mums reikėjo dėvėti kur kas daugiau apsauginių priemonių, su apsaugine kauke, kiek galėjo, buvo ir pati gimdyvė.

O daugiau niekas per daug nepasikeitė, atvykstančioms gimdyvėms nereikia kažkokio ypatingo pasiruošimo. Gal tik supratimo ir kantrybės gali prireikti dėl padidintų saugumo reikalavimų.

Juokaujame, kad dabar atsirado daugiau gaišaties – į skyrių atvykusiai moteriai tikrinama kūno temperatūra, paimamas tepinėlis iš nosiaryklės tyrimui dėl koronaviruso. O jei kartu atvyksta ir vyras, kuris norės stebėti gimdymą ir po to visą laiką su gimdyve ir naujagimiu būti palatoje, jam taip pat bus privalomas toks tyrimas“, – kalbėjo medikė.