Savivaldybė reikalauja laikytis taisyklių, kurių pavadinimo nežino

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ/
   Joninių išvakarėse rašėme apie tai, kad Širvintų mieste, prie naujojo socialinio būsto pastato, vienas iš gyventojų pastatė pripučiamą batutą. Taip vyras norėjo nudžiuginti savo ir kaimynų vaikus. Nors batutas buvo pastatytas vienai dienai, tačiau vaikus nudžiuginti norėjęs Egidijus sulaukė savivaldybės atstovų dėmesio. Žmogus mums pasiguodė, kad jo geri norai gali būti įvertinti bauda.
    Todėl “Krašto žinios” nusprendė pasidomėti, ar išties žmogus gali būti nubaustas ir kokie yra reikalavimai tokioms pramogoms.
   Mūsų sumanymas buvo išties geranoriškas. Tikėjomės išsamaus atsakymo su taisyklių ir reikalavimų išaiškinimu, kad rajono gyventojai galėtų pasiskaityti ir ateityje žinotų.  Apie tai, kad atsakymas bus publikuojamas spaudoje, informavome paklausimo pabaigoje.
     Nesiskundžiame, ne pirmą kartą atsakoma atmestinai. Tačiau seniau, pagal visuomenės informavimo įstatymą, bent jau nuoroda buvo pridedama. Dabar jos nebuvo. Bet laiške radome įstatymo, tiksliau – taisyklių pavadinimą. To pakanka, kad rastum taisykles ir išsiaiškintum, kaip žmogus turėtų elgtis panašioje situacijoje.
    Kopijuojame pavadinimą (Renginių organizavimo Širvintų rajono savivaldybės viešose vietose taisyklės) ir dedame į savivaldybės tinklapio paieškos laukelį. Gauname atsakymą: “Rasta rezultatų: 0.” Gerai, trumpiname pavadinimą (Renginių organizavimo viešose vietose taisyklės). Atsakymas toks pats – NULIS. Trumpiname dar (Renginių organizavimo taisyklės). Atsakymas nepasikeičia – rzultatų nerasta. (Ekrano nuotraukos pridedamos).
    Štai va čia ir yra ta įdomiausia vieta. Kaip eiliniam rajono gyventojui sužinoti, yra ar nėra kokios nors taisyklės ir ką jos sako, jei jų elementaria formuluote neįmanoma rasti Širvintų rajono svaivaldybės tinklapyje? Beje, tokią formuluotę nurodė pati savivaldybė.

   Ir vistik, ne taip. Taisyklės yra, tik jos vadinasi šiek tiek kitaip, nei nurodė savivaldybės administracija. Vienas skiemuo žodyje lėmė tai, kad tinklapis nesuprato, ko ieškome.

    Taigi, jei ketinate organizuoti renginį, ar pramogą, pasitikrinkite, ar neprivalote gauti kokį leidimą. Geriau pasitikrinti, negu baudas mokėti.

    Taisykles rasite  čia . Skelbdama nuorodą nesu visiškai tikra, kad tai galiojančios taisyklės. Jos patvirtintos 2011 metais ir nėra aišku, ar nebuvo keistos. Tačiau bent jau savivaldybės tinklapyje naujesnių nėra.

 

6 thoughts on “Savivaldybė reikalauja laikytis taisyklių, kurių pavadinimo nežino

  • 2020-06-28 at 13:49
    Permalink

    Keista valdžia žmogus stengiasi dėl vaikų o savivaldybe draudzia tai iš viso kad sirvintuos galima vaikams???? Nejau tik karstykles ir smeliadeze? Beja džiugu už vieniša tėvą su trim vaikais

  • 2020-06-26 at 14:32
    Permalink

    Prisimenate multfilmą apie pabaisą ir mergaitę? Išgirdo pabaisa dainuojančią mergaitę ir sako: aha, dainuoji? Tuoj galvą nusuksiu. O realybėje kita pabaisa sekmadienį šventė savo jubiliejų. O čia pirmadienį žmonės savarankiškai švenčia ir yra laimingi. Tai pabaisai suėjo 45 metai. Vidus visas išpuvęs, atrodo vienmetė su savo pensininku vyru. Tai kai pamato laimingus žmones, spjaudosi sieros rūgštimi.

  • 2020-06-26 at 14:08
    Permalink

    Pritariu pirmam. Davė butą, o tas drįsta nepageidaujamą portalą skaityt.

  • 2020-06-26 at 13:55
    Permalink

    Gal reiktų pradėti nuo to, jog šiuo atveju, jokio viešai skelbiamo renginio nebuvo, tai buvo viso labo uždaroje teritorijoje pastatytas didžiulis, vienadienis žaislas namo gyventojų vaikams.Taigi pagal ŠS nuostatas namo gyventojams reikia suprasti taip; jei kurio nors buto nuomininko vaikas norės ant ŠS nuosavybės teise priklausančios žalios vejos pasitiesti užtiesalą, pasistatyti palapinę žaidimams ar paleisti į dangų aitvarą, bus reikalingas ŠS išduotas leidimas. Ar taip? Jei taip, tai gal tegu pati ŠS pasirūpina savo teritorijos nuolatine priežiūra t.y. žolės pjovimu, o neįpareigoja gyventojus, (mokančius būsto nuomos mokestį) tvarkytis “draudžiamoje” teritorijoje savo lėšomis. Įdomu, ar bent vienas valdininkas susimokėjęs už gyvenymą viešbutyje “ravėjo šieną” viešbučiui priklausančioje teritorijoje. Manau čia buvo galima išvengti baudų ir tiesiog pasielgus adekvačiai, pirmą kartą įspėti geraširdį Tėvą. Kitą vertus ŠS dirba irgi ne visi šventuoliai, kurie pridaro daug daugiau apčiuopiamos žalos.

  • 2020-06-26 at 08:34
    Permalink

    Net neabejoju, kad Neringa tikrai labai gerai moka ieškoti informacijos. Bet, jeigu jai sunku, nutariu savo sėkmę išbandyti ir aš.
    Tai labai paprasta. Jeigu jūs prie daugiabučio namo, nesvarbu ar tai socialinis būstas ar ne, sugalvojate pasistatyti batutą, jūs turite žinoti kokį veiksmą atliekate. Taip, jūs ketinate rengti renginį viešoje vietoje. Jūs kuo puikiausiai nuo gimimo turite žinoti, kad jums reikia: “Leidimo rengti renginius viešose vietose”.
    Taigi jums reikia žinoti, kad turite užpildyti prašymą, kurio pavadinimas jau visai kitas: “PRAŠYMAS
    DĖL VIEŠOJO RENGINIO ORGANIZAVIMO”. Bet norint tinkamai užpildyti prašymą ir be pražangų organizuoti “renginį viešoje vietoje”, jūs turite susipažinti ir sutikti su taisyklėmis, kurių pavadinimas… “RENGINIŲ ORGANIZAVIMO ŠIRVINTŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS VIEŠOSIOSE VIETOSE TAISYKLĖS”, kurios iš teisų patvirtintos 2011-01-28 sprendimu Nr. 1-15 blogojo mero Kęstučio Pakalnio. Tik reikia žinoti, kur rasti taisykles ir prašymo formą.
    Viskas neįtikėtinai labai paprasta. Užeinate į savivaldybės puslapį. Užvedate pelytės rodyklę ant “ADMINISTRACIJA” langelio, tada tiesiai žemyn, ir spragtelėkite ant langelio “Paslaugos”. Atsivers naujas puslapis. Spaudžiate ant “Administracinės paslaugos”. Atsiveria naujas langas, pasirenkate “Savivaldybės administracijos teikiamų administracinių paslaugų aprašai”. Vėl atsiveria naujas langas. Jūs nuo gimimo turite žinoti, kad reikia paspausti ant langelio “Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrius”. Pagaliau paskutinis žingsnis, telieka paspausti ant langelio: “Leidimų rengti renginius viešose vietose išdavimas”.
    Čia jūs randate visą informaciją, ir taisykles ir prašymo formą. Taip viskas paprasta, kiekvienas savivaldybės Vardenis Pavardenis užmerktomis akimis tai galėtų rasti. Sėkmės.

  • 2020-06-26 at 06:42
    Permalink

    Gal Egidijus nepriklauso tai„teisingai” partijai (šutvei)?

Comments are closed.