Širvintose ir vėl griūtis statybų aikštelėje

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos „Krašto žinių“ skaitytojų /

    Dar prisimename, kaip lūžo statoma estrada prie Intos paminklo. Šiandien Širvintose vėl griūtis naujai statomame objekte.

    Nuo ryto pasipylė gyventojų skambučiai ir pasakojimai apie prie savivaldybės į fontaną įlūžusį sunkvežimiuką. Netrukus gavome keletą nuotraukų.

  Gyventojai sunerimę: „jei taip lengvai įlūžtama, tai kokia darbų kokybė? Ar neįlūšime mes vaikščiodami? O ar nebus pažeisti savivaldybės pamatai, jei viskas taip lūžinėja ir griūna“ Į šituos klausimus galėtų atsakyti statybų prižiūrėtojas arba kokybės kontrolierius.

    Ruošdami informaciją radome ir savivaldybės komentarą. Tad jau nieko nesiteirausime, – viskas pasakyta.

   Širvintų rajono savivaldybė:

   “Labai nemaloni situacija, dėl kurios liepos 9 d. planuotas centrinės miesto aikštės atidarymas nukeliamas. Dėl žmogiškosios klaidos šiandien įvyko incidentas – UAB „Širvintų šiluma“ bokštelis užvažiavo ant aikštės centre įrengto fontano, kurio paviršius įlūžo. Vairuotojo teigimu, jis nežinojo, kad toje vietoje yra fontanas ir ten važiuoti draudžiama.

  Kokie nuostoliai patirti, kiek incidento metu nukentėjo įrangos, paaiškės iškėlus automobilį.”

    Kodėl taip neatsakingai švaistomi Širvintų rajono biudžetas? Juk natūralu, kad kiekvienos aavarijos likvidavimas kainuoja. Ir nereikia būti naivuoliams, kad statybų organizacija padengs iš savo lėšų. Taip projektuose atsiranda “nenumatytos išlaidos”, kurios dengiamos iš biudžeto lėšų. O juk taip norėtųsi, kad reiklus rajono vadovas trenktų vieną kartą kumščiu per stalą ir pasakytų statybininkams: bus broko, negausit nė cento ir dar netesybas mokėsite. Sutikite, kartais griežtas kumštis daro stebuklus.

    P.S. Kviečiame Tarybos narius išsakyti savo poziciją šiuo klausimu ir galbūt kuris pasiūlytų būdą, kaip pasiekti, kad tokių avarijų nebūtų. Atsakymų lauksime: info@krastozinios.lt

        PAPILDYTA 2020-06-29 11.04 val.  Teksą papildome Tarybos nario Virginijaus Sarpausko nuotraukomis.

 

 

 

24 thoughts on “Širvintose ir vėl griūtis statybų aikštelėje

  • 2020-06-30 at 10:00
    Permalink

    a tai čia per pusę aikštės tarp trinkelių fontanas bus? a tai kaip čia jis be jokio bordiūro tiesiai iš žemės? čia kaip tas vilniuj kur šoka?
    a tapkės tai gal moteriškė taip skubėjo darban, kad neapsižiūrėjo kuo apsiavus. a komandai nebuvo komandos pasakyt kad netinka

  • 2020-06-30 at 04:09
    Permalink

    jau toks miniatiūrinis, ratukai lyg žaisliniai. Džiaukimės , kad jis pirmasis išbandė fontano aikštelę, nes kitaip,60 avelėms kartu su vaikais šokinėjant iš džiaugsmo, tikrai būtų ištikęs mašiniuko likimas.

  • 2020-06-29 at 23:48
    Permalink

    Piemenės avys visiškai nesupranta jokios kitos kalbos, išskyrus vietinę ir dar rusų. Padėkim jiems: „thinking outside the box“ („nestandartinis mąstymas, pažodžiui – „mąstymas už dėžės ribų“). Piemenės avys su avinais visiškai nesidomi, kas vyksta kituose rajonuose, jau nekalbant, apie kitas šalis. Pagrindinis avių maistas – rusiški filmai apie mentus ir pacanus. Piemenė jiems autoritetas. Tai taip ir gyvenam, kaip rusiškame filme, piemenė visus laiko kietai suėmus už konkolų. Visus pastato į vietą, bendrauja tik su kietais bachūrais iš sostinės, turi sarginę žiniasklaidą. Atrodo viskas buvo suplanuota, atidarai aikštę, visi iki apsisisiojimo susigraudina, tada praneši kad dalyvauji rinkimuose į seimą. Susimauni. Tada staigiai praneši, kad trečiadienį atidarai kitą aikštę prie savo dukros namo, ir vis tiek praneši apie kandidatavimą. Ekstazė.

  • 2020-06-29 at 22:31
    Permalink

    Kiek cia gali sita “piemene su savo avim” cirkus rodyti. Sorry uz issireiskima, bet kai matosi kas dedasi, kitaip nepavadinsi. Ir dauguma gyventoju taip ja gina, toks jausmas, kad tik yra viena tiesa it viskas, turbut net galva atiduotu. As tiems sekejams “avims” duosiu patarima :Think outside the box.

  • 2020-06-29 at 20:00
    Permalink

    Dalykinis stilius “ala živiliukas”

  • 2020-06-29 at 18:34
    Permalink

    Kiekvienas daiktas turi savo kainą, mūsų pasirinkimai, taip pat… Kas yra sąžiningas ir atsakingas, tai supranta. Pas mus beveik visi objektai statomi „papigiai“, o mokama kaip už kokybišką daiktą. Tai elementari, primityvi pinigų „perskirstymo ar pasiskirstymo“ schema, bet šioje situacijoje pilietiškas ir sąžiningas žmogus yra bejėgis. Mūsų Valstybėje tokie dalykai yra toleruojami. Širvintiškiai tokių vadovų ir nusipelnė, nes renka Savivaldybės tarybos narius, visiškus lepšius, kuriuos merė vedžioja už nosies ir „tvarkosi“ kaip panorėjusi. Šie incidentai tik mažmožis. Po šių ponių valdymo, kaip po uragano – bus didesnių problemų.

  • 2020-06-29 at 18:14
    Permalink

    – dalykiškos aprangos dalis:))))))))

  • 2020-06-29 at 18:10
    Permalink

    O man tai tapkės labai gražios

  • 2020-06-29 at 18:01
    Permalink

    Žiūriu nusigyvenot. Mūsų kaime tokiom tapkėm bobutės eina karvių melžt, o pas jus… Chmmm

  • 2020-06-29 at 17:58
    Permalink

    Nei kiek nenustebau, ne pirmas objektas griūva. Takas palei upę ne kartą ardytas ir klojamas iš naujo, estrada sugriuvo – iš naujo statė, baseino išcementuotas pagrindas – suskaldytas išvežtas , vėl iš naujo liejamas, dabar aikštė išlūžo, kas toliau? …Žmonės būkite budrūs. Štai tokie rezultai, kai moterys stato ir dar sunkiai uždirbtus mūsų pinigus vėjais leidžia…

  • 2020-06-29 at 17:31
    Permalink

    koks buvau teisus sakydamas kad šoferiuką apkaltins. gal iš jo ir išieškot nuostolius sugalvos. nenustebčiau. Gaila vyrioko

  • 2020-06-29 at 14:50
    Permalink

    As vairuotojo nekaltinu netikiu kad tyce vaziavo nesuprantu kodel tarybos narys taip dziaugesi

  • 2020-06-29 at 14:43
    Permalink

    Broniui. Kaltas ne tas, kas fotkina, o tas, kas broką padarė. Juk suprantate. Nebent pats tą broką padarėt, tada kalti kiti

  • 2020-06-29 at 14:42
    Permalink

    Visas miestas žino, kad ten fontanas dar penktadienį ar ketvirtadienį mačiau kaip buvo įjungtas. Kodėl reikėjo viską sugadinti, negi iš to pavydo pasiryže daryti žalą mietsui ir jo gyventoajsm

  • 2020-06-29 at 14:25
    Permalink

    O tai už ką statybų specialistai – inžinieriai algas ima, niekas nieko nekontroliuoja. Vokit, broką darykit…niekam už tai atsakyt nereiks.

  • 2020-06-29 at 14:20
    Permalink

    ooo suva kadrus pyskina
    tik pavydeti, dziaugtis nesekmemis ir fotografuotis prie roziu krumelio tesugebantis
    o dar i seima kandidatuos
    apsaugok Dieve nuo tokiu aferiugu

  • 2020-06-29 at 14:16
    Permalink

    klysti zmoniska kai tos klaidos ne tukstancius kainuoja, aisku kad kaltas maziau vaikscios nosi uzrietes

  • 2020-06-29 at 14:13
    Permalink

    Sarpius net pasisoknedamas is laimes bego… o kad butu pargriuves kaip ta masina… bent ne veltui lotu del saugumo…

  • 2020-06-29 at 14:08
    Permalink

    Per galvą reik duot darbų vadovui. Jis privalo nurodyti, kaip pasiekti reikiamą stulpą. Paauklėčiau aš jį

  • 2020-06-29 at 13:44
    Permalink

    Tiesiai įdešimtuką pataikėt, vairuotojas jau apkaltintas…

  • 2020-06-29 at 13:39
    Permalink

    Saugokitės būsimi baseino lankytojai!, kad besimaudant stogas neįlūžtų, man nutūpus ant stogo :)))))

  • 2020-06-29 at 12:12
    Permalink

    Mere, gelbėkit Širvintas nuo brakodielų! Vykit juos lauk

  • 2020-06-29 at 12:09
    Permalink

    Tai visa laimė, kad žmonės nenukentėjo. O jei taip per atidarymą su žmonėm būtų įgriuvę? Oi bizūno gero reikia rangovui

  • 2020-06-29 at 11:44
    Permalink

    Nu kaip nelaiku. Prieš rinkimus. Ir kokia kvaraba tą vairuotoją ten nešė? Kaltas bus vairuotojas

Comments are closed.