Ką tėvas gali laisvalaikiu veikti su paaugliu sūnumi?

 

       Tėvo ir sūnaus ryšys yra labai svarbus. Tėvui jis svarbus dėl daugelio priežasčių, tačiau sūnui jo reikia tam, kad užaugęs jis žinotų, kaip būti geru vyru, tėvu ir šeimos galva. Tėčio pareiga yra auklėti sūnų taip, kad jis augtų geras vyras ir doras pilietis. Aišku, lengviau pasakyti, nei padaryti, tačiau tėčio ir atžalos bendravimas pasižymi žavia bei įdomia dinamika, apie kurią pastatyta daugybė filmų, parašyta knygų ir taip toliau. Svarbiausias tėvo ir sūnaus ryšio stiprinimo būdas – laisvalaikis kartu. Gali kilti klausimas – „Ką būtent veikti su sūnumi laisvalaikiu?“. Mes paruošėme straipsnį, kuris, tikimės, kad padės atsakyti į šį klausimą.

Krepšinis, futbolas bei kitas sportas

   Tai yra labai puiki, labai tradicinė savaitgalinė veikla, kuria gali užsiimti tėvas ir sūnus. Svarbu, kad laiką praleistumėte kartu ir draugiškai varžytumėtės ne tik tarpusavyje, bet ir su kitais žmonėmis. Labai smagu yra ir būti vienoje komandoje. Jeigu sūnus sportuoja, toks užsiėmimas tikrai yra naudingas abiem, o kur dar visos smagios pergalių patirtys, kurias galima patirti.

Kelionės

     Keliauti smagu visada. Nesvarbu ar tai darote su dviračiais, pėsčiomis, traukiniu, autobusu, lėktuvu, laivu ar automobiliu, pamatyti naujas vietas kartu su sūnumi yra būtent ta veikla, kuri labai sustiprina tarpusavio ryšį. Keliauti dviese pavyksta ne visiems, bet bent kažkokią išvyką surengti bus smagu. Tačiau čia svarbu neįvelti atžalos į jam neįdomų pasibuvimą. Jeigu jis nėra stovyklavimo po atviru dangumi arba kietų baidarių žygių mėgėjas – neverskite jo. Taip pat, jeigu jis nenori drybsoti 5 žvaigždučių viešbutyje, nesitempkite jo į kurortą prie jūros.

Bendras projektas

    Nusipirkti sudaužytą arba užleistą automobilį ir jį atrestauruoti, kartu pastatyti namelį medyje, pasodinti medelius arba dalyvauti protmūšiuose – visa tai yra tęstinė bendra veikla, kurios rezultatai ir, be abejo pats procesas, stipriai suartins bet kurį tėvą ir sūnų. Tai gali būti ir pradžia tolesnei bendrystei arba gali net pastūmėti sūnų kurti savo verslą bei pakreipti savo mokslus būtent ta sritimi, kuri asocijuojasi su šiltais, kartu su tėvu kurtais prisiminimais.

Žūklė

   Žvejoti mėgsta daug vyrų. Nors tikrai ne visiems tai patiks, bet išbandyti žūklę yra verta. Tai bus ramus užsiėmimas, kur galima pabėgti nuo slegiančių darbų, mokslų rūpesčių bei pašalinio triukšmo. Tik, jeigu abiem patinka žvejoti, reikia pasirūpinti tuo, kad būtų paruošti geri žvejybos reikmenys. Niekam nesinori prarasti meškerę, kad ji sulūžtų arba, jog traukiant didesnę žuvį, nuolat nutrūktų valas.

Verslas

    Kad ir kokį verslą turi tėvas, jeigu sūnus juo ima domėtis, tėvui beveik be išimčių tai yra kone svajonės išsipildymas. Kada atžala seka jūsų pėdomis – jausmas būna fantastiškas, dėl to tėvai dažnai net nepajaučia ir ima vaiką spausti judėti ta linkme. Spausti tikrai neverta, tačiau, jeigu pasirodys, kad sūnui įdomu tai, kuo užsiima jo tėtis, tikrai nesidrovėkite jam parodyti, kaip kas veikia ir po truputį jį įlieti į savo verslą. Galiausiai juk reikės, kad kažkas perimtų ir toliau tai plėstų.

Užsakymas ŠS Nr. 20-49