Turizmo maršruto Elektrėnai – Širvintos – Ukmergė informacinės infrastruktūros plėtra

    Bendradarbiaujant su Elektrėnų ir Širvintų savivaldybėmis nuo šių metų balandžio mėn. pradėtas vykdyti projektas „Turizmo maršruto Elektrėnai – Širvintos – Ukmergė informacinės infrastruktūros plėtra“.

Projekto metu planuojama įrengti Elektrėnų, Širvintų ir Ukmergės rajonų savivaldybes jungiančio turizmo maršruto lankytinų objektų ženklinimo infrastruktūrą. Visų trijų savivaldybių teritorijose bus įrengta 140 informacinės infrastruktūros objektų. Tai kelio ženklai Nr. 628 „Krypties rodyklė į lankytiną vietą“ ir Nr. 629 „Lankytinos vietos pavadinimas“, informaciniai stendai apie lankomus objektus, krypties rodyklės pėstiesiems, neįgaliesiems skirtos ženklinimo priemonės – lankytinų objektų kopijos bei maketai. Prie lankomų objektų atsirasiančiuose informaciniuose stenduose bus pateikta tekstinė ir vizualinė informacija apie kiekvieną objektą.

Ukmergėje iš viso bus įrengta 50 įvairių informacinės infrastruktūros objektų: 10 – neįgaliesiems skirtų ženklinimo priemonių, 8 informaciniai stendai, 27 krypties rodyklės ir 5 kelio ženklai.

 Projektas bus įgyvendinamas pagal 2014 – 2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą, finansavimas skiriamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, taip pat pareiškėjo ir partnerių prisidėjimu. Viso projekto kaina – 317356,05 Eur, skirtas finansavimas – 269752,64 Eur, visų trijų savivaldybių indėlis – 47603,41 Eur, Ukmergės rajono savivaldybės įnašas sudaro 25970,47 Eur.

Šis projektas yra tęsinys 2014 metais Ukmergės rajono Vietos veiklos grupės (VVG) įgyvendinto projekto „Molėtų, Širvintų, Švenčionių ir Ukmergės rajonų dviračių maršrutas – galimybė kaimo ekonominės veiklos įvairinimui“. Projekto metu buvo sukurtas patrauklus šiuos rajonus jungiantis turizmo maršrutas, tačiau maršrute esantys lankytini objektai nebuvo paženklinti, kadangi projekte tam nebuvo numatytas finansavimas. Kad šio projekto metu kruopščiai parengtas dviračių maršrutas būtų mėgstamas ir aktyviai juo keliaujama, jį buvo būtina toliau tęsti. Vienas iš tęstiniam projektui iškeltų uždavinių – užtikrinti juo keliaujančių turistų informuotumą. Taip pat labai svarbu sudaryti sąlygas kuo platesnei visuomenės daliai pažinti lankytinas vietas, pritaikant maršrutą žmonėms su regos negalia, įrengiant šiai tikslinei grupei pritaikytą informavimo infrastruktūrą.

Pateiktame žemėlapyje matomas preliminarus turizmo maršrutas.

Ukmergės rajono savivaldybė