Širvintų rajone lankėsi Vyskupas Jonas Ivanauskas

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

   Liepos 6-ąją – Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną Širvintų ir Musninkų parapijas aplankė Jo Ekselencija Kaišiadorių vyskupijos Vyskupas Jonas Ivanauskas. Šio vizito tikslas itin kilnus – jaunuoliams, apsisprendusiems eiti tikėjimo keliu, Vyskupas suteikė Sutvirtino sakramentą.

   Sutvirtinimo sakramento esmė:  įkvėpti jaunuoliams Šventosios Dvasios dovanų, kad savo gyvenimo ir tikėjimo kelionėje jie būtų tvirti pasirinkimuose ar užklupus sunkumams.

  Sakydamas pamokslą Jo Ekselencija jaunuoliams kalbėjo, kad visais laikais jaunimui buvo sudėtinga tikėti, kiekvienoje epochoje būta savų trukdžių. Tačiau Jis pabrėžė, kad niekada negalima tikėti aklai. „Aklas tikėjimas prie gero nepriveda. Abejokite. Abejokite net ir tikėjimu. Ir kuo daugiau klauskite…“ – Musninkų jaunimui kalbėjo Vyskupas J.Ivanauskas. Širvintiškiams Vyskupas kalbėjo apie meilę ir jos prasmę.

   Vyskupas Jonas Ivanauskas akcentavo, kad šis Sutvirtinimo sakramentas yra kitoks. Pirmą kartą Lietuvos istorijoje jam ruoštasi ir nuotoliniu būdu. Čia Vyskupas padėkojo Musninkų katechetei – mokytojai Jūratei Mačiulienei. Net ir šios sutvirtinimo apeigos yra kiek kitokios. Po kiekvieno sutvirtinamojo Vyskupas dezinfekavosi rankas.

    Po gražių ir itin jautrių apeigų Vyskupui nuoširdžiai padėkota už mažos Musninkų Švenčiausios Trejybės parapijos aplankymą, dėkota, kad per Jo rankas parapijiečius pasiekė Šv. Dvasia, kuri sutvirtino tikėjimą. Dėkota ir už ganytojišką rūpestį ir meilę.

   Vyskupas negailėjo gražių žodžių parapijos klebonui, kunigui Virgilijui Balniui, kuris jau 18 metų tarnauja Musninkuose ir Kernavėje. Tačiau čia pat pranešta žinia, kad klebonas yra iškeliamas į kitą parapiją, o čia ateis naujas kunigas. „Aš suprantu, kad žmonės pamilo ir priprato prie klebono, kaip ir klebonas pažino žmones. Tačiau tokia kunigo dalia – eiti ten, kur yra reikalingas,“ – atviravo Jo Ekselencija ir pakvietė parapijiečius atėjus naujam kunigui užpirkti mišias už buvusį kleboną taip palinkint jam geros kloties naujoje parapijoje. Mišiose dalyvavo ir seminaristas musninkietis Tautvydas Dikčius.

   Po Šv. Mišių Vyskupas kartu su sutvirtintaisiais nusifotografavo atminimui. Smagiai pabendravęs su jaunimu išvyko tęsti savo kilnios misijos.

 

 

One thought on “Širvintų rajone lankėsi Vyskupas Jonas Ivanauskas

  • 2020-07-13 at 23:45
    Permalink

    Gaila, kad nebuvo pranešta. Būtume atvažiavę

Comments are closed.