Liepos 6-ąją Liaušių kaime paminėta Valstybės diena

   „Sveikinu visus Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga. Lai ši simbolinė ir didinga diena mums primena garbingą šalies praeitį, istorinius tautos didvyrius. Lai įkvepia vienybės ir ryžto kilniems darbams bei gražiems poelgiams“ – į šventės dalyvius kreipėsi Liaušių kaimo bendruomenės pirmininkė Žydrė Naraškevičė.

   „Liepos 6-oji Liaušių kaime“ – jau tradiciniu tapęs renginys. Šiais metais Liaušių kaimo bendruomenė teikė paramos paraišką Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie Žemės ūkio ministerijos. Kreipėsi dėl nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai, teikė paraišką pagal veiklos sritį ,,renginių organizavimas“. Paraiška įvertinta teigiamai ir projektas buvo sėkmingai įgyvendintas.

   Šventėje dalyvavo ne tik liaušiškiai, bet ir svečiai iš aplinkinių rajonų. Šventės metu pristatytos dvi parodos, skirtos Tautodailės metams: tautodailininko Valento Butkaus medžio drožinių paroda „Einu per Lietuvą“ ir Vidos Rudokaitės stilizuotų tautinių drabužių ekspozicija. Vyko šakočio kepimo edukacija, bei degustacija, vilnos vėlimo edukacija, žolelių arbatos virimas ant laužo. Renginio metu pristatytas Šešuolių seniūnijos ūkininkų Kęstučio ir Reginos Žiedelių ekologinis danielių ūkis, šurmuliavo ir kitų vietos ūkininkų bei amatininkų mugė. Renginyje dalyvavo projekto „Prisijungusi Lietuva“ komanda, kuri visus kvietė sukti išmanų laimės ratą ir laimėti prizus. Mažieji renginio dalyviai smagiai laiką leido ant pripučiamų batutų, pūtė milžiniškus muilo burbulus.

   Šventei įsibėgėjus, prie scenos visus kvietė aktyvus Liaušių kaimo bendruomenės narys Andrius Ivanov, kuris pradėjo koncertinę programą. Taip pat scenoje pasirodė UKC Liaušių skyriaus atlikėjai, bei svečiai iš Želvos liaudiškos muzikos kapela „Želvelė“. Lygiai 21.00 val. kartu su viso pasaulio lietuviais giedojome tautišką giesmę. Vakarinėje šventės dalyje šokome su grupe „Tautinis brandas“, šventę vainikavo fejerverkai.

https://www.facebook.com/edita.burlegaitejoteikiene/videos/1983278298470588/?fref=nf&__xts__[0]=68.ARB22-9r93Al0qY5-g-S_y4xH9nxjfT8SlJw9lMUtp3xHw_BtHlQTbjCVR5VgntXLLL0XhWaKd9STyhOB35oKV6-702NkSFGY4Px1szHGAU6c8oids1wRgge8Z24BHK0-zHFkXUwwq67rsvsYAtoroqsxYL0ecLXLa_yIQuPwTzRpHBnzQ2GbZ8sEf3auVlUciKTGwCOMzrwTdolht48Szg-X5YCzzQKHfLumbc9vwhL15lDbCEi-ffNbcwabUtCBxKD-RLtCg-uHnJXqve4Twkg9Zc3nL7-qo028HMvCBL5Hl40H0Wa64g&__tn__=C-R

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Liepos 6-ąją Liaušių kaime paminėta Valstybės diena

  • 2020-07-09 at 10:31
    Permalink

    Renginys atrodo prabangiai

Comments are closed.