Kernavėje demonstruotose viduramžių kovose būta ir kraujo

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Foto ir video autorės /

    Atgijusi Kernavė savaitgaliais kviečia svečius į viduramžių miestelį. Šį kartą apsilankėme kiemelyje, kuriame buvo demonstruojamos viduramžių kovos.

    Viduramžiai išties labai paslaptinga epocha, žavinti savo išskirtine kultūra, architektūra ir gyvenimo būdu. Gal todėl riterių kovos virsta į įspūdingą reginį, pritraukiantį ir vyrus, ir moteris, ir net vaikus. Žiūrovai čia pat aptarinėjo kariūnų veiksmus, spėliojo, kas nugalės, komentavo jų veiksmus. Ir išties, kam gali nepatikti spindintys ir iškilmingi šarvai, didelio svorio geležiniai kalavijai, dailiai išpuošti skydai, jaudinančios kovos stengiantis sužavėti savo mylimąją ar nugalėti priešą…

    Tačiau yra ir kita viduramžių kovų pusė, ta, apie kurią retai kalbama – su daug kraujo, lavonų, nukapotų galūnių. Net vyrai, demonstruojantys kovas neišvengė traumų bei kraujo praliejimo. Tik įsivaizduoti galime, kiek kraujo pralieta nuo aštrių kalavijų, tvirtų smūgių.

   Kviečiame pažiūrėti „Krašto žinių“ užfiksuotus vaizdus ir pasiklausyti pačių kovotojų pasakojimų apie kalavijo svorį, jo laikymo būdus, apie skydo apdailą ir reikšmę.

Projektą “Susitinka kartos…” remia: