Skiautininkių susitikimas Juodiškiuose

  Prieš kelerius metų Juodiškių bendruomenėje vyko verslumo skatinimo kursai, kurių metu dalyviai mokėsi siūti skiautinius šiandien puikius rezultatus, džiuginančius ne tik akį, bet ir širdį.

    Sekmadienį, Juodiškių bendruomenėje vyko skiautininkių susitikimas, į kurį rinkosi šią veiklą mylinčios kūrėjos. Pasak renginio iniciatorės Ingridos Didžiokienės, tokie susitikimai neįsivaizduojami be Violetos Puodžiukienės, Utenos skiautininkų klubo „Vorė“ prezidentės, kuri ne tik skiautinių siuvimo meistrės, bet ir Juodiškiuose vykusiuose mokymuose dalyvavusių skiautininkių mokytoja. I. Didžiokienė ypač džiaugiasi tuo, kad į susitikimą atvyko ir skiautininkės iš Širvintų, ir kad šio kruopštaus pomėgio mylėtojų bendruomenė vis auga.

   Skiautinių siuvimas reikalauja daug laiko, kantrybės, kruopštumo ir daugelio kitų asmeninių savybių. Visa tai buvo galima pamatyti organiškai tarp medžių išeksponuotoje skiautinių parodoje, kur buvo galima pasigrožėti tikrais meno kūriniais, pasiūtais iš skirtingų audinių, įvairių koloritų, formų ir raštų.

   Susitikimą lydėjo dalijimasis patirtimi, patarimais, mintimis, ateities planais ir projektais, Aleksandro Šavlaičio virta sriuba Šiurpa pridėjo prieskonio skiautininkių kūrybiškumui ir saviraiškai.

 Vilma Gudeikaitė

Nuotraukos ir video autorės