“Jei galiu būti aktyvus Aš, gali ir Tu”. Kviečiame į baidarių žygį

  Asociacija „Širvintų miesto bendruomenė“ pateikė paraišką ir gavo finansavimą „Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2020 metų veiksmų plano įgyvendinimo 1.1.5 priemonei „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinti. Šią priemonę finansuoja Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

   Projektas „Jei galiu būti aktyvus Aš, gali ir Tu“.  orientuotas į įvairaus amžiaus ir socialinės padėties žmones. Tikslas – suburti žmones fizinio aktyvumo veiklai, derinant ją su kelionės baidarėmis galimybėmis.

   Šiuo projektu taip pat prisidedame prie kovos su klimato kaita – keliavimui pasirinkome ne taršias priemones (automobilius ar autobusus), bet išmetamu CO2 kiekiu gamtos neteršiančias bei gamtą tausojančias priemones – baidares.

   Kovo mėnesį įsisiautėjusi pandemija pakeitė mūsų gyvenimo būdą bei ritmą – karantinas apribojo visų mūsų asmeninį gyvenimą: buvo apribotos žmonių galimybes laisvai keliauti, dalyvauti viešuose renginiuose, nevyko paskaitos, buvo uždaryti muziejai, galerijos, teatrai, koncertų salės, atsisakyta ekskursijų, kelionių. Karantinas labai ribojo sporto ir sveikatingumo veikląturėjo įtakos ir emocinei, ir fizinei žmonių sveikatai.

   Yra nuogąstavimų, kad vėlyvą rudenį ar žiemą ši situacija vėl gali pasikartoti.  Tad dabar, kol karantinas atšauktas, atsirado ne tik noras, bet ir būtinybė fizinei veiklai. Karantinas apribojo mūsų galimybes, bet ne norą bendrauti. Bendraudami žmonės stiprina gyventojų sutelktumą, tarpusavio pasitikėjimą. Geriausias būdas mažinti emociniam nerimui – kokybiškas laikas kartu.

   Noras keliauti, pamatyti ir pažinti yra vienas svarbių šiuolaikinio žmogaus troškimų. O geriau pažindami savo rajoną, ugdome ir pilietiškumą, meilę savo gimtajam kraštui. Ir labai gerai, jei šią pažintį galima suderinti su sportine veikla, fiziniu užimtumu.

  Širvintų miesto bendruomenė kviečia prisijungti prie mūsų gražaus bei darnaus būrio ir rugpjūčio 1-ąją praleisti baidarių žygyje. Plauksime ir grožėsimės mūsų Širvintos upe. Kviečiame jungtis visus: jaunus ir brandžius, vienišus ir su šeimomis, draugus ir nepažįstamus, mokančius ir tik pirmą kartą bandančius. Po plaukimo – vasarojimas, kepsniai, „šokiai, dainos, estrada“ gamtoje. Gal galim būti ir šlapi, bet tikrai būsime laimingi!

    Reikalinga registracija tel. nr. 8 65 66 44 99