Interjero įrengimas: kriterijai, į kuriuos būtina atsižvelgti

    Net tada, kai pagrindiniai ir svarbiausi žmonių poreikiai buvo maitintis ir turėti namus, egzistavo noras kaip nors pažymėti, išskirti savo gyvenamąją patalpą, erdvę. Vieni tokiu būdu stengėsi patenkinti savo estetinius poreikius, sukurti jaukumą ten, kur gyveno, kiti norėjo išsiskirti iš kitų asmenų,  treti stengėsi įgyvendinti dar kitokius tikslus – kiekvienam rūpėjo skirtingi dalykai.

   Šiandien planuojant atnaujinti savo namus, įsigyti būstą ar statyti namą, iš anksto galvojama ir apie tai, kaip vyks interjero įrengimas. Vieni jį planuoja ir atlieka patys, kiti kreipiasi į profesionalius apdailos darbus atliekančius meistrus, interjero kūrėjus. Tačiau gana dažnai pasitaiko ir tokių atvejų, kai  per darbų intensyvumą ir gausumą apie interjerą prisimenama per vėlai, kai kruopščiai viską apgalvoti nebeužtenka laiko. Kad taip nenutiktų, interjero įrengimu domėkitės iš anksto ir laikykitės kelių svarbiausių kriterijų.

Kriterijai, svarbūs kuriant vidaus interjerą ir pasirenkant apdailos medžiagas

    Norisi kokybiškai atliktų apdailos darbų ir gražaus interjero? Jau apsisprendėte, kad savo projektui įgyvendinti rinksitės profesionalus? Tačiau pirmi rasti specialistai dar negarantuoja, kad galutinis darbų rezultatas bus džiuginantis. Renkantis specialistus reikia įvertinti jų turimą kompetenciją, sritis, kuriose specializuojasi ir kainų diapazoną. Taigi kaip rasti geriausią meistrą? Patariame – naudokitės žemiau pateiktu kriterijų sąrašu, kad išsirinktumėte jums tinkamiausią apdailos meistrą ir interjero kūrėją.

  1. Pradėkite paieškas tinkamai – apsilankykite apdailos darbus atliekančių meistrų ir interjero kūrėjų interneto svetainėse, perskaitykite pateiktas apžvalgas, sužinokite, kiek jie laiko teikia paslaugas ir koks yra jų suteiktų paslaugų portfolio. Apžvalga ir analizė padės priimti teisingą sprendimą ir jūs įsitikinsite, kad radote patikimą, kvalifikuotą ir gerą reputaciją turintį meistrą, kuris gali įgyvendinti Jūsų projektą.
  2. Įvertinkite, ar interjero dizainerio ar apdailos darbus atliekančio meistro ir jūsų stiliaus suvokimas sutampa. „ApdailosABC“ komanda juokauja, kad būtina išsirinkti specialistą, kurio gera tiek asmeninė, tiek profesinė energija, geras nusiteikimas ir motyvacija, nes būtent tai užtikrina darbų sklandumą ir sėkmingus rezultatus. Susitikite su pasirinktais specialistais ir pažiūrėkite, ar jūsų požiūris į darbą sutampa, ar specialistas pasiryžęs įgyvendinti jūsų pateiktas idėjas, ar geba laikytis visų reikalavimų. Neužmirškite, kad įrengtoje patalpoje turite jaustis gerai, todėl apdailos darbus atliekantis specialistas turi tai užtikrinti.
  3. Pasikliaukite ir savo intuicija. Dažnai priimant apdailos darbų meistrą į savo erdvę, šis asmuo tampa partneriu – į jį kreipiamasi tiek atsiradus nenumatytam apdailos darbų poreikiui, tiek po kurio laiko prireikus atsinaujinti patalpas. Klientai ir darbuotojai gana dažnai užmezga ryšį, todėl verta pasikliauti ir savo intuicija renkantis tai, kas geriausiai tinka jums.
  4. Numatykite darbų biudžetą ir paklauskite meistrų, ar jie gali sudaryti detalų išlaidų planą. Tai labai praverčia finansiniu atžvilgiu – leidžia žinoti, kiek lėšų prireiks ir netgi sutaupyti.
  5. Neužmirškite paklausti meistrų, ar jie gali dirbti jums tinkamomis dienomis ar grafiku. Šį dalyką būtina aptarti iš anksto, suderinti preliminarius terminus.
  6. Prašykite projekto vizualizacijos. Tai labai svarbu, nes būtent vizualizacija leidžia susipažinti su tuo, kaip atrodys projektas po jo įvykdymo. „ApdailosABC“ komanda įsitikinusi, kad sukurta projekto vizualizacija žymiai palengvina visą procesą tiek apdailos darbus atliekantiems meistrams, tiek klientams.

  Paprastai svarbiausias kriterijus renkantis apdailos medžiagas yra geras estetinis vaizdas, pritaikytas atsižvelgiant į patalpos paskirtį, tinkama medžiagos tekstūra ir spalva / stilius, atitinkantis kliento poreikius ir norus. Vis dėlto, reikėtų neužmiršti įvertinti ir kitų kriterijų. Apdailos medžiagos turi būti atsparios mechaniniam poveikiui (susidarančiam dėl tiesioginio kontakto su vartotoju), parenkamos atsižvelgiant į medžiagos savybes, kokybę. Norint ilgaamžiškumo ir saugumo, apdailos medžiagos turi būti pakankamai atsparios smūgiams ir būti saugios jas eksploatuojant (pavyzdžiui, vaikščiojant ant jų). Taip pat jos turėtų būti nedegios ir gaisro metu neturėtų išskirti į aplinką toksiškų medžiagų.

   Surasti specialistus, kurie kokybiškai atliktų apdailos darbus ir įgyvendintų norus ne visada lengva, nes ne visi meistrai linkę įdėmiai išklausyti kliento reikalavimų ir dažnai sprendimus priima skubotai, nepasitarę su klientu. „ApdailosABC“ komanda atsakingai imasi visų jiems patikėtų projektų įgyvendinimo, visuomet viską iš anksto suderinę su klientu. Kreiptis į „ApdailosABC“ komandą galima telefonu +370 635 35553, el. paštu info@apdailosabc.lt arba užpildžius specialią paraišką internetu – https://www.apdailosabc.lt/.

Užsakymas ŠS Nr. 20-57