Jubiliejinis turistinis šeimų sąskrydis

    Pagrindinis akcentas mūsų sąskrydžių yra šeimos vertybė. Į sąskrydį kasmet atvyksta tūkstančiai žmonių: vaikų, jaunimo, suaugusių ir senjorų. Atvyksta šeimomis, draugų būriai, rajonų atstovai. Atvyksta tie, kurie nori sveikai, turiningai ir linksmai praleisti laiką bičiulių būryje.

   Kasmet sąskrydžiai vyksta vaizdingoje vietovėje prie ežero Asvėja, Beliškėse, Vilniaus rajone. Čia susirenka sporto ir pramogų mylėtojai iš viso Vilniaus krašto. Norintys gali varžytis įvairiose sporto rungtyse futbolo, krepšinio, kvadrato, virvės tempime, sunkumų kilnojime ir kt. Vaikams tuo metu vyksta įvairūs mokymai, estafetės, konkursai. Susirinkusieji varžosi sodybų įrengime ir pristatyme.

   Tokiuose renginiuose širvintiškiai dalyvauja kasmet. Šiam renginiui ruošiamės atsakingai, iš anksto, nes atstovaujame visą Širvintų rajoną.

    Noriu pasigirti, kad per visą laiką mūsų komanda buvo tarp prizininkų sodybų įrengime ir pristatyme.

   Šiemet metai ypatingi, kurie susieti su Kovid-19, kaip mes vadiname su Korona. Todėl ir mūsų tema buvo parengta pagal šio laikmečio aktualijas. Širvintiškių komanda propagavo vaistažolių gydymą. Mes žinome, kaip sunku šiandien pasiekti gydytojus, tad nutarėme priminti, kuo gydėsi mūsų tėvai ir seneliai. Surinkome daug įvairių vaistažolių, pagaminome ekologinio gėrimo, vaistažolių mišinių, arbatų, tegul visi naudoja į sveikatą, niekas nekainuoja, skanu ir sveika.

   Šiais metais širvintiškių įrengta sodyba buvo įvertinta trečia vieta.

   Po apdovanojimų vyko turiningas koncertas, šokiai. Šventę vainikavo fejerverkai, laužas. Vėlai vakare, nors ir pavargę, bet laimingi, grįžome namo.

 

Stefanija Tamašun