Nuostabi dovana

      Pasaulyje, Lietuvoje, šalia mūsų  yra daug nuostabių, širdingų žmonių, be atlygio norinčių padėti  kitiems. Bagaslaviškio dienos centro vaikai pažįsta tokius žmones – tai  WIX programavimo įmonės Vilniuje darbuotojai. Jau keletą metų šios įmonės darbuotojai dovanoja nuostabias dovanas šiems vaikams. Ir šį kartą jie įteikė nuostabią dovaną  – visos dienos kelionę į Druskininkus (dovanos vyrams).

    Kelionė prasidėjo  labai anksti. Jau 7 valandą vaikų prie  Bagaslaviškio vaikų dienos centro  laukė autobusiukas, kuri vairavo draugiškas, puikiai nusiteikęs vairuotojas Egidijus.  Klegėdami, žvalgydamiesi pro autobusiuko langus vaikai  pasiekė Merkinės apžvalgos bokštą.  Bokšto vieta – aukštas Nemuno krantas, apaugęs tipiniu Dzūkijos mišku – pušynu. Vaikai greit užkopė į 25 metrų bokšto viršų, iš kurio  atsivėrė nuostabus Dzūkijos nacionalinio parko vaizdas. Vaikai aikčiojo iš nuostabos. Armandas (jis labai domisi gyvąja gamta) pirmiausiai perskaitė informaciją apie gyvūnus ir nenutildamas pasakojo perskaitytą tekstą. Karolina neatitraukdama akių žiūrėjo į Nemuno kilpą ir vis kartojo: „Kaip gražu. Kaip gražu“.

    Kelionė tęsėsi. Kita aplankyta vieta – Merkinės piramidė.  Tai tinklinis kupolas, kurio viduje stovi trišonė piramidė, o joje du unikalūs kryžiai.  12,5m aukščio kupolas pastatytas iš aliumininio karkaso bei grūdinto stiklo dangos. Vaikus pasitiko šios vietos šeimininkas Povilas. Amelija ir Eneida stebėjosi neįprasta piramidės akustika. Apžiūrėję piramidę,  visi patraukė toliau.

   Kita aplankyta vieta – Grūto parkas. Lietuvai 1990 m. atgavus nepriklausomybę, čia buvo perkelta dauguma iki tol reikšmingose vietose stovėjusių sovietinių skulptūrų. Parkas įkurtas Dzūkijos nacionalinio parko pelkėse. Parko teritorija dėl išsidėsčiusių sargybos bokštelių, lagerių fragmentų ir sovietmečio elementų, primena Sibirą. Vaikai apžiūrėjo visas skulptūras.  Parke veikia zoologijos sodas, kuris labiausiai sužavėjo vaikus. Amanda fotografavo beveik kiekvieną gyvūną. Danieliui labai patiko povai ir balandžiai.

    Šiek tiek užvalgę, keliaujama toliau. O toliau laukė įspūdingas pasivažinėjimas Lyno keliu. Tai vienintelis Lietuvoje keleivinis lyninis keltuvas, veikiantis Druskininkuose ir viena iš ekologinių transporto rūšių, kuri neteršia aplinkos ir yra  pramoga  vaikams. 1,16 km atstumą 45 metrų aukštyje  „nuskraidina“ per 7,5 minutes. Kelionės metu pro keltuvo langus,  keliautojai išvydo įspūdingus Druskininkų  miškus, Nemuną ir nuostabią  miesto panoramą. Vaikų susižavėjimui nebuvo ribų. Gerardas ir Radomiras vis klausinėjo, kaip veikia šis prietaisas, o Veronika klausinėjo ar nenukrisime.  Kai kuriems vaikams buvo baisu, bet jie vis vien norėjo keltis šiuo lynu  dar kartą.

    Įpusėjus kelionei, vaikų laukė pietūs Druskininkų  restorane „Kolonada“. Pietūs buvo labai ištaigingi. Nepavyko net visko suvalgyti, bet desertą suvalgė visi, nes tai buvo neįtikėtino skonio ledai su vyšnių džemu. O kokie gi vaikai jų nemėgsta.

    Po pietų vaikai skubėjo į laukiamiausią pramogą – vandens parką.  Tai didžiausias Lietuvoje vandens parkas. Vaikai tiesiog krykštavo iš laimės. Vandens parke praleido net 4 valandas, bet, jei galėtų, tai praleistų dar tiek pat laiko. Gerdutė, Aronas mažųjų zonoje vis pliuškenosi ir pliuškenosi. Kai reikėjo išeiti visi sakė „Na dar truputį…“ Vyresnės mergaitės: Kamilė, Iveta, Greta plaukiojo didesniame baseine ir kaip mažesnieji prašė : „Na dar truputį…“ Tačiau, kas gera greitai baigiasi. Laikas keliauti namo.

   Pakeliui vaikai aplankė dar Liškiavoje esantį vienuolyno ansamblį. Gaila jis buvo uždarytas, tačiau vaikai  pamatė, kaip jis atrodo.

  Kelionė ėjo į pabaigą, dieną keitė vakaras, o išvykos įspūdžiai nė kiek nemažėjo. Šios kelionės metu vaikai daug pramogavo, bendravo, įgijo  naujų žinių, patyrė nepakartojamų įspūdžių, praplėtė akiratį.

   Už šią nuostabią kelionę vaikai didelį „Ačiū“ taria  UAB „WIX“  darbuotojams, VO „Gelbėkit vaikus“/save the children projektinių veiklų specialistei Irenai Andrijevskajai,  Bagaslaviškio vaikų dienos centro vadovei Nijolei Masiulienei ir pedagogei Liucijai Rumšytei, vairuotojui  Egidijui.

Bagaslaviškio vaikų dienos centro informacija