Musninkiečiai atsisveikino su klebonu V.Balniu

/NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

    Rodos tik vakar, o iš tiesų – prieš 18 metų ir 3 mėnesius į Musninkų Švč Trejybės bažnyčią ir parapiją atėjau jaunas kunigas Virgilijus Balnys. Čia jis augo kaip kunigas ir kartu brandino parapijiečius. Kiek pakrikštyta mažylių, kiek sujungta šeimų, kiek tikinčiųjų išlydėta amžinojo poilsio – jau niekas negali suskaičiuoti. Patys parapijiečiai juokauja: „aštuoniolika metų. Subrandinom iki pilnametystės ir išleidžiam“.

    Po to, kai Musninkuose besilankantis vyskupas pranešė žinią, kad klebonas iškeliamas į Alytaus rajoną, Butrimonis imta galvoti, kaip atsisveikinti, kaip padėkoti už tarnystę.

  Paskutinėse savo mišiose Musninkų parapijoje klebonas vilkėjo musninkiečių dovanotą apdarą – žalią arnotą.

  Sekmadienio Mišios nuo pirmos minutės buvo itin jautrios. Jaudinosi ir klebonas, jaudinosi ir parapijiečiai. Išdavikės ašaros vis vežėsi riedėti skruostais. O į bažnyčios skliautus kilo giesmininkų balsai, parapijiečių maldos…

    Šventosiose Mišiose klebonui patarnavo ir būsimas kunigas iš Musninkų – seminaristas Tautvydas Dikčius.

   Daug gražių padėkos žodžių ir linkėjimų išsakyta klebonui Virgilijui. Atsisveikinti atvyko ir rajono merė Ž.Pinskuvienė, Musninkų seniūnė B.Jankauskienė. Musninkų parapijos atstovai, giesmininkai, A,Petrulio gimnazijos mokytojos, Musninkų ir Vileikiškių kaimo bendruomenių atstovai. Visi dėkojo už nuoširdų rūpinimąsi parapijiečiais ir linkėjo, kad naujoje vietoje jam sektųsi.

    Jau kitą sekmadienį į Musninkų tikinčiuosius kreipsis naujas klebonas – kunigas Marius Talutis.

 

One thought on “Musninkiečiai atsisveikino su klebonu V.Balniu

  • 2020-07-27 at 07:17
    Permalink

    Būk palaimintas, Ganytojau

Comments are closed.