Daunorių stovykla „Būk draugas“

    Liepos mėnesio 16-19 dienomis  kartu su kitais Bagaslaviškio vaikų dienos centro vaikais stovyklavau Daunorių kaime Biržų rajone. Įsikūrę mediniuose nameliuose, susipažinome su vadove Astrėja, stovyklos programa. Visi stovyklautojai, o jų buvo apie 60 –  kiekvieną dieną žiūrėjo filmą „Nakties audra“ (dalimis).  Filmas labai patiko, sužinojau, kad  draugas negali palikti draugo nelaimėje.

    Visas dienas iš ryto mankštinomės, mokėmės dainelių, klausėmės istorijų apie indėnus. Kiekvieną dieną žaidėme įvairius žaidimus, čiuožinėjom nuo didelio pripučiamo  spalvoto batuto, supomės ant sūpuoklių, maudėmės, dalyvavom viktorinose, vakarais sėdėjom prie laužo, gėrėm  arbatą ir valgėm saldumynus, turėjom galimybę maudytis pirtyje. Antrą stovyklos dieną vaidinome vaidinimą „Didžiausi draugai“. Aš vaidinau gerą mergaitę. Trečią stovyklos dieną klausėmės vadovės Vilmos pasakojimo apie vieną vargšą berniuką, po to ieškojom lobio. Mūsų komandų lobiai buvo šokoladiniai pinigėliai. Ketvirtą dieną darėme eksperimentus su kiaušiniu, šaltu ir karštu vandeniu, aliejumi, degtukais, statėme  iš kaladėlių sostą, žmogų ir šulinį. Iš visų žaidimų labiausiai patiko žaisti japonišką bolą, dalyvauti linksmosiose estafetėse. Visas dienas valgėme skanų maistą, iš kurių labiausiai man patiko plovas ir šaltibarščiai. Stovykloje susipažinau su naujomis draugėmis, praleidau turiningai  laiką, eksperimentų metu sužinojau daugiau apie tokius produktus kaip  kiaušiniai, aliejus, gavau dovanų: mokyklinių priemonių, saldumynų, žaislą meškiuką.

    Noriu padėkoti stovyklos savanoriams, šeimininkams Juliui su žmona Romute Pikūnams, Rimantui su Vilma, mūsų grupės vadovei – savanorei Astrėjai, UAB „Wix“, Bagaslaviškio vaikų dienos centro vadovei Nijolei Masiulienei, vairuotojui Jurijui  už suteiktą galimybę poilsiauti šioje stovykloje.

 Greta Ščerbakovaitė