Mokslo metai prasidės rugsėjo 1-ąją

Spaudos konferencijos STOP kadras

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Šios dienos Vyriausybėje surengtoje rytinėje spaudos konferencijoje dalyvavo LR švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Bendrojo ugdymo departamento direktorė Jolanta Navickaitė, vyriausioji epidemiologė Loreta Ašoklienė. Spaudos konferencijos metus aptarti mokslo metų pradžios ir kiti su ugdymo procesu susijusę klausimai.

    Ministras juokaudamas sakė, kad mokyklines priemones pirkti ir uniformą lyginti reikia. Jis paskelbė, kad nauji mokslo metai prasidės įprastai – rugsėjo 1-ąją. Dviem savaitėm nukeliama pirmakursių studentų mokslo metų pradžia, nes užsitęsė egzaminų sesiją, o su ja ir stojimo, bei sutarčių pasirašymo laikas.

   Kol kas klasėse vaikai mokysis be kaukių. Tik bus daugiau dėmesio skiriama patalpų vėdinimui bei dezinfekcijai. Taip pat bus daugiau dėmesio skiriama ir mokinių bei mokytojų asmens higienai. Planuojama tikrinti visų sveikatos būklę, reguliuoti ir riboti klasių susitikimus bendrose patalpose. Viršutinių kvėpavimo takų ligomis sergantieji privalės likti namuose. Tačiau mokiniai, kuriems leis sveikatos būklė, gaus užduotis, kad neatsiliktų nuo klasės draugų ir galėtų dalyvauti mokymosi procese. Mokykliniuose autobusiukuose ir/ar viešajame transporte mokiniai privalės dėvėti kaukes.

   Natūralu, kad visą laiką bus stebima situacija ir į ją skubiai reaguojama. Vienoje ar kitoje vietoje smarkiai išaugus sergamumui gali būti uždaroma tik tos vietovės ugdymo įstaigos, keičiant mokymą nuotoliniu būdu.

   Kalbėta ir apie tai, kad bus siekiama vienos klasės mokymo principo, kai mokiniai nekeliaus per kabinetus, o pas juos ateis mokytojai. Išimtis taikys tik kūno kultūros ir kai kurių gamtos mokslų dalykams.

   Ministras informavo ir apie papildomą paramą mokykloms, kad jos galėtų atnaujinti ar papildyti infroacinių technologijų bazę. Pasak jo, kompiuterių trūksta patiems mokytojams. Taip pat daugiau dėmesio rugpjūčio pabaigoje bus skiriama mokytojų mokymams.

Įrašą galite peržiūrėti čia:

https://www.facebook.com/LRVyriausybe/videos/2907950309326901/?t=5