Širvintų rajono abiturientų derlius – šeši šimtukai

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

    Širvintų rajonas turi žinoti savo didvyrius: Audronė Markūnaitė, Greta Andronavičiūtė, Evelina Voleišo, Karolina Čereškaitė ir Rėjus Kerevičius – atsistoję garsiai plojame šiems abiturientams, nuskynusiems šimto balų abitūros egzaminų įvertinimus. Audronės M. sąskaitoje net du šimtukai. Kol kiti skundžiasi prastomis programomis, kritikuoja netinkamai organizuotus egzaminus, teisinasi karantinu, šie penki jauni žmonės (vaikais jau negaliu pavadinti, kad ir kaip norėčiau -aut.past.) tyliai, tačiau nuosekliai siekė savo tikslų ir pelnė aukščiausius abitūros egzaminų įvertinimus.

    Sveikiname Jus! Didžiuojamės Jumis! Dėkojame Jums! Dėkojame Jūsų tėveliams ir mokytojams, prisidėjusiems prie tokių rezultatų.

    Sveikiname ir kitus abiturientus, išlaikiusius egzaminus ir nutiesusius sau galimybę į išsvajotą ateitį.

Egzaminams ruoštasi kitaip, nei visada

   Šiemet pasiruošimas egzaminams buvo itin ekstremalus. Pirmą kartą Lietuvos istorijoje abiturientai egzaminams ruošėsi nuotoliniu būdu. Tad natūralu, kad ir egzaminų sesija, ir rezultatų laukimas kėlė nemažą jaudulį.

   Širvintų rajono savivaldybėje pasiteiravome apie šių metų egzaminų rezultatus. Paaiškėjo, kad privalomą lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą laikė 76 Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos, 35 Gelvonų gimnazijos ir 19 Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos mokinių. Abiturientai taip pat laikė anglų kalbos, matematikos, istorijos, biologijos, chemijos, fizikos, informacinių technologijų, geografijos, rusų kalbos egzaminus.

   Savivaldybės administracijos teigimu, šiemet 1 abiturientas gavo 100 balų už lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą, 4 – už anglų ir 1 už rusų kalbos egzaminus. Tačiau abiturientų pavardžių savivaldybė neatskleidė, siūlydama teirautis mokyklose.

   Atsakyme rašoma, kad šiemet 20 rajono abiturientų neišlaikė matematikos, 1 abiturientas neišlaikė biologijos egzamino, 9 neišlaikė lietuvių k.

   Domėjomės, ar karantinas turėjo įtakos egzaminų rezultatams. Į klausimą atsakyta taip: „Į šį klausimą gali atsakyti patys mokiniai ir jų mokytojai.“

   „Krašto žinios“ teiravosi, kokie šios egzaminų sesijos rezultatai lyginant su ankstesniais metais? Kuriuose dalykuose Širvintų rajono abiturientai buvo stipriausi, tačiau atsakymas pribloškė „rezultatų palyginti negalime, nes skiriasi laikiusiųjų skaičiai.“ Matyt savivaldybėje apie procento paskaičiavimą niekas negirdėjo.

    Pasiteiravome ir rajono gimnazijų vadovų apie egzaminų rezultatus. Atsakymus pateikiame tokia tvarka, kokia jie atėjo.

Musninkų Alfonso Petrulio gimnazija

     Širvintų r. Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijoje šiemet 100 balų gavo 1 abiturientas RĖJUS KEREVIČIUS (anglų kalba), vyr. mokytoja Vita Voverienė.

   Lyginant su praėjusiais metais gimnazijos egzaminų rezultatai geresni. Ypač džiaugiamės anglų kalbos VBE (valstybiniai brandos egzaminai) rezultatais, laikė 12 mokinių, 6 iš jų gavo aukščiausią įvertinimą (86-100 balų). Nedžiugina tik matematikos VBE rezultatai, nemaža dalis laikiusių abiturientų jo neišlaikė.

Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija

    2019-2020 metais gimnazijoje mokėsi 76 abiturientai. 75 iš jų, turėdami teigiamus metinius įvertinimus ir išlaikę du ir daugiau brandos egzaminų, gauna brandos atestatus, 1 – mokymosi pasiekimų pažymėjimą.

    Šiais metais kandidatai rinkosi 239 valstybinius brandos egzaminus, 23 iš jų išlaikė aukštesniuoju lygiu. Deja, 23-ų VBE kandidatai neišlaikė.

   Keturios gimnazistės penkių egzaminų gavo 100 balų įvertinimus:

AUDRONĖ MARKŪNAITĖ – lietuvių kalbos ir literatūros VBE (mokytoja metodininkė Rasa Baranauskienė); užsienio kalbos (anglų) VBE (mokytoja metodininkė Ieva Vidauskienė).

GRETA ANDRONAVIČIŪTĖ, užsienio kalbos (anglų) VBE (mokytoja metodininkė Ieva Vidauskienė).

EVELINA VOLEIŠO, užsienio kalbos (anglų) VBE (mokytoja metodininkė Inga Sakalauskienė).

KAROLINA ČEREŠKAITĖ, užsienio kalbos (rusų) VBE (mokytoja metodininkė Violeta Geigalienė).

    Visi kandidatai išlaikė pasirinktus užsienio kalbų (anglų, rusų), istorijos, geografijos, fizikos, chemijos, informacinių technologijų valstybinius brandos egzaminus. Visų dalykų, išskyrus anglų kalbos, įvertinimų vidurkiai yra mažesni, negu buvo 2019 metais. Matematikos VBE neišlaikymo procentas atitinka šalies vidurkį, lietuvių kalbos ir literatūros bei biologijos – šiek tiek aukštesnis už šalies vidurkį.

   Gelvonų gimnazija į paklausimą neatsakė. Ko gero atėjo laikas imtis priemonių ir kreiptis į Seimo kontrolierių, kad kai kuriems valdininkams būtų primintos jų pareigos.

    Na, o visiems abiturientams nuoširdžiai linkime sėkmės renkantis savo kelią. Mielas jaunime, išklausyti patarimų verta, tačiau po to turite pasitarti su savimi ir nuspręsti, kokiu keliu eisite. Ir visai nesvarbu, kuo Jūs tapsite. Svarbiausia, kad būtumėte dorais žmonėmis. Aukšto skrydžio kiekvienam.

 

P.S. Norintys gali atsidaryti ir paskaityti atsakymų originalus.

 

7 thoughts on “Širvintų rajono abiturientų derlius – šeši šimtukai

  • 2020-08-08 at 20:31
    Permalink

    Šaunus jaunimas užaugo. Duok Dieve, jiems sėkmės

  • 2020-08-07 at 17:03
    Permalink

    Ačiū, kad paviešinote ne tik mokinius, bet ir jų mokytojus. Žinosiu, ko prašyti paruošt mano vaikus egzaminams

  • 2020-08-07 at 17:02
    Permalink

    Atsidariau nuotrauką su savivaldybės atsakymais. Toks jausmas, kad teksto suvokimo jie nesimokė. Grązinkit atgal pasimokyti. Nu gėda. Mažų mažiausiai gėda.

  • 2020-08-07 at 16:16
    Permalink

    Gerbiama autore, procentus suskaičiuot reikia smegenų turėti. Čia rankų kilnojimo ir galvos linksėjimo įgūdžių nepakaks

  • 2020-08-07 at 15:08
    Permalink

    Gelvonuose mokiniai valstybinius egzaminus išlaikė visi, pagal savo gebėjimus ir mokėjimą mokytis. Šaunuoliai visi mokytojai. Šaunuolė ir direktorė, kuri skatino visus kūrybingai dirbti, motyvavo mokinius ateities planams.

  • 2020-08-07 at 11:13
    Permalink

    Didelis ”Ačiū – MEREI” kad musu vaikai turi geras galimybės siekti aukštu įvertinimų širvintose .

  • 2020-08-07 at 07:09
    Permalink

    Didžiulė garbė tėvams už tokius vaikus

Comments are closed.