VSAT motociklininkus į intelektualų ralį išlydės kunigas Algirdas Toliatas

Autorius Dovilė Sabaliauskienė |

  2020 m. rugpjūčio 22 d. ryte Vilniuje, iš Augustijonų g. vidinio kiemo (Savičiaus g. 15  prie Šv. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčios), Lietuvoje vyksiančiame mototuristų renginyje „Ryterna modul Mototurizmo ralis 2020“ bus palydėtos komandos, atstovausiančios Vidaus reikalų ministerijai pavaldžioms tarnyboms. Išlydėtuvių pradžia – 7.30 val. Ralio dalyvius išlydės Lietuvos policijos kapelionas Algirdas Toliatas.

  Ryterna Modul Mototourism Rally – tai kultūrinis, intelektualus mototuristinis ralis, kurio metu dalyviai važiuoja motociklais po Lietuvą, aplanko ir pažįsta įdomias Lietuvos vietoves, susitinka ir bendrauja su lankomų vietų bendruomenėmis ir, už organizatorių pateiktų užduočių įvykdymą, gauna taškus. Užduotys yra susijusios su Lietuvos istorija, architektūra, etnografiniu paveldu ir leidžia ralio dalyviams, vietiniams ir šalies svečiams, geriau pažinti Lietuvą bei nuotaikingai praleisti laiką. Pažymėtina, kad komanda, surinkusi daugiausiai taškų, laimi.

  Rugpjūčio 22-ąją dalyvių laukia nuotykių ralis po visą Lietuvą, vienijantis intelektualius ir savo Tėvynę mylinčius motociklų vairuotojus. Pasieniečiai kartu su kitais ,,intelektualiais” motociklininkais tęsia tradicija –  vieną dieną po visą Lietuvą kyla istorijos ir kultūros paveldo pažinimo banga. Ralyje svarbu ne greitis ar motociklo tipas, o kelionės planavimas, punktų ir užduočių skaitymas, planavimas ir sklandus komandinis darbas. Nemažiau svarbu ir suplanuotą strategiją įgyvendinti, o čia jau reikalinga ištvermė ir ryžtas. Kaip teigia organizatoriai, tai yra 10 valandų intelektualaus Dakaro.

   Moto ralyje dalyvaus nemažai komandų iš Vidaus reikalų ministerijai pavaldžių tarnybų. Pasieniečiai išvyksta jau penktus metus iš eilės. Valstybės sienos apsaugos tarnyba deleguoja 5 komandas – 2 Vilniaus, VSAT, Varėnos ir Pagėgių pasienio rinktinių, dalyvaus ir ekipažai iš ministerijos. Todėl pasieniečiai, ministerijos ir kiti darbuotojai startuos visi kartu. Prie jų prisidės ir renginio saugumą užtikrinantys Lietuvos kelių policijos pareigūnai.

   Beveik trys dešimtys aktyvaus laisvalaikio entuziastų ir 23 motociklai iš VSAT centrinės įstaigos, Vilniaus, Varėnos ir Pagėgių pasienio rinktinių kartu su šimtais motociklininkų keliaus po visą Lietuvą jau rugpjūčio 22 dieną!

Data: 2020-08-22

Startas: iš Augustijonų g. vidinio kiemo (Savičiaus g. 15  prie Šv. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčios.

Finišas: Kauno miestas, Kauno pilis, Kauno Pilies g. 17, Kaunas

Misija: Intelektualus keliavimas po Lietuvą.

    • Dalyvaujama visų modelių motociklais.
    • Dalyvių komandas sudaro 2-5 motociklai (2-10 komandos narių).

Esmė

    • Aplankyti organizatorių pateiktus objektus ir atlikti su jais susijusias užduotis per nustatytą laiko normą (10 val.)
    • Dalyviai starto metu gaus Užduočių knygą su objektais ir užduočių aprašymais.
    • Komandos pačios sudėlios kelionės maršrutą. Visų objektų aplankyti nereikia, bet gali būti privalomi objektai.

Saugumas

    • Vairuotojai turi griežtai laikytis KET.
    • Vairuotojai ir motociklai turi turėti visus dokumentus, leidžiančius dalyvauti eisme, motociklai turi būti techniškai tvarkingi.
    • Dalyviai privalo turėti tinkamą motociklinę aprangą (šalmas, pirštines, batai, kelių ir alkūnių apsaugas).

Programa

08:00  STARTAS IŠ BET KURIOS LIETUVOS VIETOS. Komandos gauna užduotis, planuoja maršrutus ir ledžiasi į kelionę

08:00-18:00  VAŽIAVIMAS PER OBJEKTUS. Komandos lankosi pasirinktuose objektuose, atlieka užduotis.

< 18:00  FINIŠAVIMAS. Komandų finišas. Atžymimas finišo laikas. Komandos saugiai prisiparkuoja

18:00-19:00  REZULTATŲ SURINKIMAS. Komandos atiduoda užduočių lapus. Dalyviai ilsisi, dalijasi kelionės įspūdžiais, mėgaujasi kava, bendrauja ir atsiima diplomus.

19:00  PRELIMINARIŲ REZULTATŲ PASKELBIMAS IR ATSISVEIKINIMO ŽODIS. Skelbiami rezultatai ir pretendentai į prizines vietas. Galutinai laimėtojai bus patvirtinti tik po išsamaus rezultatų patikrinimo. Atsisveikinimo kalba ir padaroma bendra nuotrauka.

> 19:30  OFICIALIOS DALIES PABAIGA. Iki kitų kartų! Komandos skirstosi.

 Nuotraukos  iš 2018 m. mototuristų išlydėtuvių (D. Sabaliauskienės).