Avižonių kaimo bendruomenė šventė dešimtmetį

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Foto ir video autorės /

   Gražią šeštadienio popietę Avižonių kaimo bendruomenės namų kieme šurmuliavo vaikai. Kol suaugusieji sprendė bendruomenės reikalus, vaikai išmėgino tik šventei atvežtą pripučiamą batutą, ragavo cukraus vatos.

    Šeimos, draugai, kaimynai pasitiesė paklotus ir įsitaisė čia pat pievutėje. Vyresni mieliau rinkosi suoliukus pavėsyje. Čia močiutės dalijosi prisiminimais apie jaunystę, kalbėjo apie kaimynus. Kartu jos dalijosi receptais ir aptarė, kur geriausia pirkti mėsą. Ir visos kartu džiaugėsi, kad vienas anūkai, kitas vaikai į šventę atvežė, tad šios galinčios pasikalbėti.

   Avižonių kaimo kapela muzikos garsais sukvietė visus arčiau scenos. Bendruomenės pirmininkė Danguolė Lapinskienė praneša bendruomenės narių sprendimą. Jai atsistatydinus iš pareigų bendruomenės pirmininku išrinktas Vidmantas Mateika (apie tai jau rašėme https://www.krastozinios.lt/2020/08/24/04/49/avizoniu-kaimo-bendruomenes-pirmininku-tapo-vidmantas-mateika/).

    Naująjį pirmininką pasveikino ir seniūnijos seniūnė Rima Jasevičienė.

   Prieš įteikdama naujajam pirmininkui bendruomenės antspaudą, bendruomenės pirmininkė Danguolė Lapinskienė bendruomenės jubiliejaus proga padėkojo rėmėjams už paramą ir įteikė padėkos raštus: Nijolei ir Mykolui Mučiniams, Gražinai ir Stasiui Sudžiams, Danguolei ir Liubartui Rinkevičiams, Vidai ir Rimui Kavaliauskams, Dovilei ir Dariui Janukaičiams, Vidmantui Mateikai, asociacijai Širvintų tėvų ir vaikų klubas už bendravimą ir bendradarbiavimą, Širvintų kultūros Avižonių krašto kapelai ir jos vadovei Ramunei Savickienei. Taip pat neužmiršti aktyviausi bendruomenės nariai: Gražina Sūdžiuvienė, Loreta Paliukėnienė, Lena Lisauskienė, Ramunė Savickienė, Gražina Janušauskienė, Vidmantas Mateika, Sigitas Gelažauskas.

    O tuo metu scenoje kapelą keičia bendruomenės merginos – šokėjos. Šalia scenos su jomis šoka mažoji gerbėja.

    Bendruomenės šeimininkės išvirė didžiulį puodą gardžios košės, pritepė sumuštinių. O jau pyragų ir kitų skanėstų kiek būta. Vaišių pakako visiems.

    Ir staiga, niekam nesitikint, į kiemą įsuka raudonas autobusiukas, iš kurio pabyra „žvaigždės“: Bunkė, Izolda, Katunskytė, roko grupė… Ooo kaip šėlo visi su „žvaigždėmis“. Čia pat ėmė suktis poros, šoko ratelis.

    Buvusi pirmininkė ir naujasis pirmininkas, seniūnė pjaustė jubiliejinį tortą ir dalijo svečiams. Visi smagiai leido laiką, čia pat žaidė ir krykštavo laimingi vaikai.

    Minutei prisėdęs naujasis pirmininkas Vidmantas džiaugėsi: „kaip smagu matyti laimingus ir atsipalaidavusius žmones. Norėčiau, kad mes dažniau susirinktume ir pasidžiaugti, ir pagelbėti vienas kitam.“

    Plačiau apie bendruomenės dešimtmečio džiaugsmus ir rūpesčius kalbėsimės su pirmininku jau netrukus.