Šypsenas dengiančios kaukės šventės nesugadino

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Foto ir video autorės /

    Pirmą kartą Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos bendruomenė mokslo metus pradeda neidama į bažnyčią. Tiesa, norintys galėjo susikaupti maldoje sekmadienį. Visame pasaulyje šventes ir tradicijas gerokai pakoregavo koronavisuras. Ir vartydami šventines nuotraukas mokiniai visada prisimins, kad pirmą kartą nematė vieni kitų šypsenų, kurias slėpė kaukės, tačiau mokiniai noriai glėbesčiavosi su draugais, kurių nematė gerą pusmetį.

  Susirinkę prie gimnazijos pagrindinio įėjimo, pakėlę vėliavą ir sugiedoję himną mokiniai pradėjo naujuosius mokslo metus.

   Juos pasveikino gimnazijos direktorė Palmira Kvietkauskienė, merė Živilė Pinskuvienė, seniūnė Birutė Jankauskienė, parapijos klebonas Marius Talutis.

    Skambiomis dainomis nudžiugino ką tik gimnaziją baigę Tadas Imbrasas ir Greta Paulauskaitė bei du dabartiniai abiturientai,

  Gimnazijos bendruomenė gavo dovanų šešis kompiuterius, kuriuos finansavo Švietimo ir mokslo ministerija, o perdavė savivaldybė. Pradinukams ir priešmokyklinukams įteiktos savivaldybės dovanos. Klebonas Marius, sveikindamas mokinius ir mokytojus papasakojo, kad eidamas į šventę pakalbino gatvės valytoją, kuri papasakojo, kad mokiniai rytais visada su ja pasisveikina. Klebono teigimu, tai pačios svarbiausios pamokos – pastebėti kito darbą.

     Gimnazijos bendruomenei prsistatė pirmokėliai garsiai ištardami svao vardus. Šiemet į gimnaziją atėjo 15 pirmokų. Juos mokys mokytoja Sigutė Bzožinskienė. Mokytojos Vitos Voverienės auklėtiniai – abiturientai pasveikino mažuosius mokinukus ir įteikė jiems dovanų. Šiais metais gimnazijoje mokosi 23 abiturientai.

  Direktorės pavaduotoja Audronė Janušauskienė varpelio skambinimu pakvietė visus į klases. Vieni išties pasuko į klases, kiti, būriavosi ir su klaisų vadovais bendravo kieme.

    Daug nerimo tėvams ir mokytojams kelia dabartinė situacija. Kai kurių suvaržymų pajus ir mokinia. Jie negalės laisvai keliauti gimnazijos koridoriais. Mokyklos taryba tikisi, kad palengva visos problemos bus išspręstos ir vyks normalus ugdymo procesas.

Viešų ir privačių interesų deklaravimas. Autorė yra Gimnazijos tarybos narė.

Rugsėjo 1-osios nuotraukų albumas