Rinkėjo korteles keičia nevardiniai pranešimai apie rinkimus

   Prieš artėjančius Seimo rinkimus rinkėjai sulauks nevardinių pranešimų apie rinkimus. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pristato naują pranešimo apie rinkimus įteikimo rinkėjams tvarką.

   Naujoji pranešimų apie rinkimus įteikimo tvarka numato, kad nuo šiol pranešimai apie rinkimus nebus įteikiami asmeniškai, o bus metami į rinkėjų pašto dėžutes. Taip pat – juose nebeliks rinkėjų asmens duomenų.

   Kaip teigė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė, „šiemet rinkėjai, užuot gavę įprastas vardines rinkėjo korteles, sulauks pranešimų apie rinkimus. Šie pranešimai nebus vardiniai, juose nebus jokių rinkėjų asmens duomenų. Kaip ir anksčiau, ateinant balsuoti nebus būtinybės jų atsinešti į rinkimų apylinkes – užteks turėti tik asmens dokumentą”.

   Pranešime apie rinkimus rinkėjai ras rinkimų apylinkės, į kurios rinkėjų sąrašą įrašytas rinkėjas, pavadinimą, numerį ir balsavimo patalpos adresą, apygardos, kurios teritorijai priskirta rinkimų apylinkė, pavadinimą ir numerį, rinkimų datą, laiką ir kitą informaciją, susijusią su artėjančiais rinkimais.

   Kaip anksčiau, taip ir šiemet, pranešimus rinkėjams pristatys ir kitą su rinkimais susijusią informaciją perduos apylinkių rinkimų komisijų nariai.

   Rinkėjams, turintiems teisę balsuoti namuose (neįgaliesiems, neįgaliuosius namuose slaugantiems ar juos prižiūrintiems asmenims, dėl ligos laikinai nedarbingiems žmonėms, 70 metų ir vyresniems asmenims bei saviizoliacijoje esantiems rinkėjams), pranešimai, kaip ir anksčiau, bus įteikiami asmeniškai. Apylinkės rinkimų komisijos narys, įteikdamas tokiam rinkėjui pranešimą, pasidomės, ar rinkėjas pasinaudos balsavimo namuose teise bei suteiks informaciją, kaip jis tai galės įgyvendinti.

   Rinkimų dienomis balsuoti į apylinkes įprastiniu būdu atvykusiems rinkėjams reikės atsinešti tik asmens dokumentą, kuriame yra nuotrauka ir asmens kodas – pasą, asmens tapatybės kortelę, vairuotojo ar pensininko pažymėjimą.