Lai spalvos ir gera energetika prisidės prie greitesnio pasveikimo

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos iš Vidos asmeninio albumo /

   Kiekvienas širvintiškis gali pasigirti matęs Vidos Kriaučiūnaitės parodą. Jos paveikslai puošia Širvintų ligoninės Radiologijos skyriaus koridoriaus sienas. Tad dauguma mūsų su parodos autore esame susipažinę per jos paveikslus. Kiti gi esame buvę jos pacientais ir naudojomės jos, kaip medikės paslaugomis.

   Šį savaitgalį Vidos Kriaučiūnaitės paroda atidaryta ligoninės Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje. Tad jos darbais šiuo metu gali grožėtis senoliai ir sergantieji, kurie gydosi būtent šiame skyriuje.

   Vida apie save pasakoja:

Dirbu Širvintų ligoninėje, Radiologijos skyriuje, radiologijos technologe.

  Dailė man patiko nuo mokyklos suolo. O tikrų tapybos ir spalvų paslapčių išmokė mokytoja Stasė Rulevičienė ir įkvėpė manyje norą tapyti, pažinti tą meno pasaulį dailininko akimis. Visada žaviuosi žiūrėdama įžymių dailininkų kūrinius – tai tarsi knyga, kurią galimą skaityti. Paveikslas – tai dalis dailininko sielos, širdies bei išgyvenimų. Tapyba – tai kelias į vidinę laimę ir ramybę. Ji man dovanojo ir naujus draugus. Susipažinau su kūrybingais ir nuostabiais žmonėmis. Priklausau Širvintų rajono tautodailininkų meno draugijai. Kai susitinkame aptariame naujus darbus, pasidalinam kasdieniais džiaugsmais ar rūpesčiais.

   Aš – moteris, turinti daug veiklų, tapyba tik dalis mano laisvalaikio. Domiuosi istorija, patinka lankyti istorines Lietuvos vietas, aplankiau labai daug pilių, dvarų ir piliakalnių. Keliavau į buvusias LDK pilis Baltarusijoje, pervažiavau visą Ukrainą iki Juodosios jūros, pažiūrėti kur Kunigaikštis Vytautas arklius girdė.

    Su bendraminčiais išvaikščiojau ir ištyrinėjau daug pažintinių takų ir pritrynėm ne vieną pūslę ant kojų. Kelionių metų mėgstu fotografuoti pamatytus vaizdus, o kai kurie vaizdai virsta paveikslais. Mano paveikslai – įkvėpti gamtos, juose sudėta viskas, kas gražiausia: gėlės, jūros, saulėlydžiai. Svajonių paveikslas tai toks, į kurį malonu žiūrėti prieš miegą ir atsibudus ryte. Kai įgyvendinu vieną svajonę, gimsta kita.

    Pats brangiausias turtas yra laikas, todėl stengiuosi jo nešvaistyti tuščiai.

   Širvintų ligoninėje, slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje surengiau parodą.

    Tikiuosi, kad spalvos ir gera energetika nuteiks pozityviai ir prisidės prie greitesnio pasveikimo, o medicinos personalui trumpas atokvėpis tarp darbų, apžiūrint paveikslus. O savo, radiologijos skyriuje atnaujinau ekspozicija ketvirtą kartą.

***

                 Darbų autorė dalyvauja įvairiose dailės parodose. 2016 m. ji savo darbus eksponavo dailės parodoje „Auksiniai teptukai“, Širvintų Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje. 2017 m. ir 2018 m. – Vilniaus apskrities konkursinėje liaudies meno parodoje „Aukso vainikas“, 2019 m. – Laisvės gynėjų dienai bei Vietovardžių metams skirtose parodose Širvintų kultūros centre,  tais  pačiais metais „Auksinių teptukų“ surengtoje parodoje „Gamtos spalvos“ Kultūros centro Musninkų filiale. 2019 m.  Musninkuose pristatyta pirmoji personalinė Vidos Kriaučiūnaitės tapybos darbų paroda.2020 m. Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje  vyko personalinė  tapybos darbų paroda. 2020m. Širvintų rajono meno draugijos darbų parodoje „Atminimas gyvas“ pristatė keletą  savo kūrinių.

    Apie pirmąją personalinę Vidos Kriaučiūnaitės parodą Musninkuose jau esame rašę

https://www.krastozinios.lt/2019/10/21/05/55/vida-kriauciunaite-geriausio-savo-darbo-dar-nenutapiau/

Kviečiame virtualiai pasigrožėti Vidos darbais:

One thought on “Lai spalvos ir gera energetika prisidės prie greitesnio pasveikimo

  • 2020-09-16 at 10:40
    Permalink

    Gražūs darbai

Comments are closed.