Kodėl skelbimų stendai išardyti?

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos Virginijaus Sarpausko /

    Užvakar sulaukėme skambučio, kad žmogus norėjo pakabinti skelbimą apie parduodamą daiktą ir rado išardytą skelbimų lentą (prie Kredito unijos). Tiksliau, rėmas yra, o plokštės, kur kabinti skelbimą, nėra. Žmogus teigia, kad tokia pati situacija ir dar keliose vietose.

   Savivaldybės tinklapyje apie stendų keitimą, remontą ar likvidavimą nėra. Tad parašėme paklausimą teiraudamiesi, kodėl stendai ardomi.

   Lygiai parą rašytas atsakymas. O jis skamba taip: „Laba diena, šiuos darbus atlieka miestą tvarkanti įmonė UAB „Širvintų šiluma“.“

    Atsakymas išties „išsamus“. O dar kai žinai, kad rajone merė viską kontroliuoja, toks atsakymas jau iškart sukelia įtarimų: kas negerai?

   Na, bet mes kantrūs. Ramiai rašome paklausimą UAB „Širvintų šiluma“. Įstatymų nustatyta tvarka prašome atsakyti į klausimus: 1. Kieno sprendimu ar nurodymu išardyti skelbimų stendai (išimtos plokštės) Širvintų mieste? 2. Kokiu tikslu išardytos skelbimų lentos, juk jos nebuvo senos ar netvarkingos? 3. Ar ketinama jas atstatyti. Kada? 4.  Kiek tai kainuos?

  Gauname atsakymą: „Laba diena. Atsakydami į Jūsų klausimus, informuojame, kad mieste yra atnaujinamos skelbimų lentos. Gauname skundų iš gyventojų ir įmonių, kad lentos yra netvarkingos, skylėtos, jų danga per kieta, žmonės negali prispausti skelbimų spaustukais (vieną iš skundų pridedame, prašome neatskleisti asmens duomenų).“

    Ir išties, pridėtas prašymas. Nors prašoma neatskleisti asmens duomenų, tačiau jų ir nėra. Matome tik el.pašto adresą, iš kurio rašyta. „Turiu Sirvintu silumai viena pastebejima. Mieste esancios skelbimu lentos yra skirtos gyventojams skelbti aktualia  informacija.  Bet priejus prie ju jokios informacijos nematyt, apart  is visu pusiu prikabinetu kazkokiu politiniu plakatu ir reklamu. Ne visi senesnio amziaus zmones naudojasi internetu ir gali  gauti ta informacija, vienintelis informacijos saltinis yra sios lentos.

   Uzvakar  mano mama norejo pakabinti skelbima apie dingusi kaciuka,  vietos pakabinimui buvo mazoka ir tai, su paprasta knopke pakabinti nepavyko, visas medis isvagotas skylemis, telieka nestis plaktuka ir didelius vinis, kad ta skelbima pakabinti. Gal galetumete tas lentas kazkaip sutvarkyti ir  kazkokia tvarka nustatyti, kas ten gali būti kabinama, kartais atrodo, kad ta prikabintu popieriu  mase tik siukslina musu grazu miesteli.

  Prasau sia daugeli metu esancia ir jau isisenejusia  problema spresti is esmes.“ (Tekstas netaisytas)

Pagirtinas uolumas

   Maloniai nustebino UAB ‚Širvintų šiluma“ uolumas reaguojant į gyventojų skundus. Stendai išardyti rugsėjo 15 d. (gal ir anksčiau), nors kreiptasi rugsėjo 12 d. Per tris diena skundas išnagrinėtas ir į jį sureaguota. Išties puiku.

   Tačiau prisimenu, kaip prie kelias diena į redakciją kreipėsi žmonės, kad jų namo viename aukšte nėra elektros. Jiems pagalbos teko laukti iki pirmadienio, nes savaitgaliais elektrikas nedirba.

  Ir išties, na kas ta elektra, juk galima kelias dienas pagyventi be jos. O štai stendus sutvarkyti reikia skubiai.

Kur čia šuo pakastas?

   Ir sutapk tu man šitaip, kad stendai išardyti tuomet, kai juose ėmė rastis kandidatų plakatai. Išardyti visi stendai, kur nėra vieno vienintelio kandidato, nes, kaip žmonės sako, jis kabo visose VIP-inėse miesto vietose.

   Kai kurių partijų kandidatai teigia, jog jų manymu taip padaryta tyčia, kad jie negalėtų konkuruoti ir net prisistatyti rinkėjams. Juk ne visi rinkėjai internetus skaito.

  O juk rinkimų įstatymas aiškiai sako, jog visiems kandidatams turi būti sudarytos vienodos sąlygos politinei reklamai.

   Klausėme ir apie tai, kada stendai bus sutvarkyti. Tačiau atsakymo nesulaukėme. Išardyt išardė, o sutvarkys gal kada nors. Na, gal kai jau politinės reklamos nereikės. Juk laužyti, tai ne statyti…

   Tačiau nespėliokime. Pagyvensim – pamatysim.

8 thoughts on “Kodėl skelbimų stendai išardyti?

  • 2020-09-20 at 10:30
    Permalink

    Čia yra Širvintų Lukašenkos dukros darbas. Ir skundas sukurtas jos pačios. Geras gaspadorius pirma pasistato naują namą, po to nugriauna seną.

  • 2020-09-18 at 15:04
    Permalink

    Be ko žinios rajone lapai nekrenta? Va jums ir atsakymas, kieno įsakymu padaryta

  • 2020-09-18 at 14:34
    Permalink

    Mieste varnos kranksi, kad stendus atstatys tik lapkritį.

  • 2020-09-18 at 12:56
    Permalink

    Meţų metus prašai ir niekas nevyksta. O čia suskubo…

  • 2020-09-18 at 12:28
    Permalink

    aš manau, kad stendai išardyti su tikslu siekiant užblokuoti paprastiems žmonėms informaciją apie kandidatus į seimą . Ir toliau nežinomybė. Belieka balsuoti už vieną vienintelį išreklamuotą gražiai prie Norfos. Juk negalėjo visos miesto reklaminės lentos sužūti, sulužti, kad jas reiktų visas tuoj pat nuimti.

  • 2020-09-18 at 12:14
    Permalink

    Paprastai seno nenuimi,kol neturi naujo.Juokdariai.Menkystos.

  • 2020-09-18 at 08:11
    Permalink

    Galimai „gera režisierė”, taip viską „sutvarkė”, kad ir šunys užkliuvo ir stendai supūvo, būtent prieš rinkimus. Kaip kitaip išreklamuoti savo senelį. Stendus tai tikriausiai sutvarkys po rinkimų. Nėra čia ko reklamuotis „svetimiems”.

  • 2020-09-18 at 07:23
    Permalink

    Ukmergėje politinei reklamai paruošti papildomi stendai, o čia ji mato tik vieną kandidatą.

Comments are closed.